Hava Durumu

YILDIRIM’DA 365 GÜN KESİNTİSİZ TEMİZLİK HAREKATI

Yıldırım’da çöp toplama konusunda sıkıntısı yaşanmaması ve sokaklarının tertemiz olması için 682 kişilik temizlik ordusu görev yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM’DA 365 GÜN KESİNTİSİZ TEMİZLİK HAREKATI
 Yıldırım Belediyesi ’Yaşanılabilir Yıldırım’ sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2016 yılında 192 bin, 2017’nin ilk 9 ayında 149 bin ton evsel atık topladı. 69 mahalleyi 2 bölgeye ve 4 kısıma ayıran Yıldırım Belediyesi, ilçeyi haftanın 7 günü detaylı temizliyor. Programda bulunan mahallelerin cadde, sokak ve boş arsaları en ince detayına kadar temizlenirken, ilgili bölgeye giren temizlik ekipleri bölgede atıkları da topluyor. Haftanın her günü mahalle içindeki caddeler ve cadde büyüklüğündeki sokaklar rutin olarak temizlenen Yıldırım’ın her köşesi temiz kalıyor. Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Araç Takip Sistemi ile temizlik araçları uydu üzerinden izlenerek ilçedeki temizlik çalışmaları büyük bir titizlikle takip ediliyor. Sistemi geliştirme ve uygulama alanıyla Bursa’da rakipsiz konumda olan Yıldırım Belediyesi, Araç Takip Sistemi sayesinde; 71 adet çöp kamyonu, 5 adet süpürge makinası, 11 adet açık kasa kamyon, 4 adet yıkama aracı, 1 adet kanal kazıyıcı ve 1 adet pick-up ile temizlik çalışmaları aksatılmadan yürütülüyor.

 

ÇEVREYE SAHİP ÇIKAN HİZMETLER

 

Göreve geldikleri günden itibaren ilçe genelinde temizlikte öncü uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımıza yaşanılabilir bir ortam oluşturmak adına Yıldırım’ı köşe bucak temizliyoruz. Sokaklar, caddeler şehirlerin vitrini ve aynalarıdır. Bu bilinçle çalışan ekiplerimiz yalnızca sokakları süpürmekle kalmıyor, kaldırımları da yıkıyor. Bunların haricinde yine, kullanılan pazar yerleri ve çöp konteynerleri de düzenli olarak ilaçlı suyla yıkanıyor. Bu noktalarda yaptığımız çalışmalar halk sağlığına doğrudan katkısı olacak çalışmalardır. Belediye olarak bir yandan projelerimizi sürdürürken bir yandan da şehrimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz” dedi. Artan sanayileşme ve plansız yapılaşmanın çevre için modern çağın en önemli tehdit unsurlarından birisi olduğuna da işaret eden Başkan Edebali, Yıldırım’a yeni doğal güzellikler kazandırmak, çehresini güzelleştirerek, doğa ile insan arasındaki uyumlu birlikteliği sağlamanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.