Hava Durumu

YILDIRIM’DA ÇOCUKLAR TARİHİNİ GEZEREK ÖĞRENİYOR

Yıldırım Belediyesi, ‘Şehir Pasaportu’ projesi kapsamında Yıldırımlı çocukları Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM’DA ÇOCUKLAR TARİHİNİ GEZEREK ÖĞRENİYOR
 ‘Şehir Pasaportu’ projesi kapsamında Yıldırımlı öğrencilerin tarih ve kültür turları devam ediyor. Yıldırımlı çocukları Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile buluşturan Yıldırım Belediyesi, ‘Şehir Pasaportu’ projesini 2017-2018 eğitim ve öğretim sezonunda da devam ettiriyor. Yıldırım Külliyesi, Emirsultan, Yeşil Camisi, İslam Eserleri Müzesi, Ulucami, Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Muradiye Külliyesi ve Cumalıkızık’ın yer aldığı gezilere Samanlı Latif Dörtçelik İmam Hatip Ortaokulu ve Adnan Menderes Ortaokulundan 105 öğrenci katıldı.

 

TARİH VE KÜLTÜR BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ

 

Güçlü yarınların ancak geçmişten alınan güçle sağlam temeller üzerine inşa edilebileceğini kaydeden Başkan Edebali, “Bu güne kadar, bin 975 öğrencimiz ‘Şehir Pasaportu’ etkinliğiyle Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öğrenerek, bu coğrafyada iz bırakmış alimleri, arifleri, şehzadeleri ve padişahları daha yakından tanıdı. Bu sene projemizi genişleterek daha çok çocuğumuza ulaşacak, geçtiğimiz sene elde ettiğimiz rakamların üzerine çıkacağız” diye konuştu.

 

ŞEHRE AİDİYET DUYGUSU

 

Değerleriyle bütünleşerek gelişen nesiller oluşturulmasının öncelikli hedefleri olduğunu belirten Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizin mirasçıları olan bizler, çocuklarımızın şehir bilinci ve  tarih şuuruna sahip bireyler olarak yetiştirmek zorundayız. Bu kapsamda çocuklarımızı şehirle bütünleştirmek ve yaşadıkları mekanlara olan sevgisini arttırmak adına kurumlarımızla ortaklaşa hayata geçirdiğimiz projelerimiz onların kişisel ve sosyal gelişimlerine doğrudan katkı sağlayacak. Çocuklarımız bu projemizle hem eğlenecek hem öğrendiklerini pekiştirecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.