Hava Durumu

YILDIRIM’DA ENGELLERİ KALDIRAN DAYANIŞMA

Yıldırım Belediyesi sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler ile yaptığı işbirliğiyle sosyal destek çalışmaları hayata geçirerek ihtiyaç sahibi engellilerin yüzünü güldürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2020 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2020 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM’DA ENGELLERİ KALDIRAN DAYANIŞMA
 Yıldırım Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği paydaşlığında engelli vatandaşlar için temin edilen birçok fonksiyona sahip engelli yatağı, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel’in katılımlarıyla Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Yıldırım’ın, sporun, sanatın, kültürün kalbi olduğu kadar sosyal yardımlaşmanın da kalbi durumunda olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Her zaman dediğimiz gibi birlik ve beraberlik işin besmelesi. Sosyal yardım konularında da sivil toplum kuruluşlarımızla, hayırsever vatandaşlarımızla birlikte iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza köprü olmaya devam ediyoruz. Bu minvalde Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile birlikte birçok çalışmaya imza attık. Engelli ailelerimize gıda yardımından giysi yardımına kadar birçok noktada beraber çalışmalar yürüttük. Ramazan ayında da yardım çalışmalarımızı sıcak yemek desteği ile taçlandırmıştık. Bu yaptığımız çalışma ile de evde bakıma muhtaç olan hastalarımız için birçok fonksiyona sahip hasta yataklarını ihtiyaç sahibi Yıldırımlı hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bu sosyal çalışmalarda gönül birliği içinde olduğumuz Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanımız Kemal Demirel’e teşekkür ediyorum” dedi.

MANEVİ DESTEK VURGUSU

Engellilere sağlanan desteğin manevi açıdan da desteklenerek engellilerin sosyal yaşamın merkezinde yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “İnşallah bizler bu birlik ve beraberlikle iş yaptıktan sonra bütün engelleri kolay bir şekilde açacağız. Engellilerimize sadece maddi desteği yeterli görmüyoruz. Manen, psikolojik olarak da destek sağlayacak sosyal ortamlar da oldukça önemli. Bu noktada belediye olarak Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak çalışmalarımızla engellilerimizin sosyal yaşamın içinde olmaları için destek oluyoruz. Bu noktada dünya üzerinde önemli fonlar da var. Bunlardan da istifade ederek engellilerimize destek olacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

Yapılan çalışmaların yanında farklı alanlarda projeler geliştirerek engellileri yaşamın her alanının merkezine çekecek hizmetlerle kendilerini sahada görmek istediklerini belirten Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, “Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ile sosyal anlamda halkımıza destek verme yolunda gönül birliğine vardık. Tabi ki olay sadece ihtiyaç sahiplerine bir takım ürünler vermek değil. Günden güne çeşitlenen ürünlerin artık dağıtımı yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine yatak vererek evinde yatmasını değil, sadece tekerlekli sandalye vererek değil, sadece giysi vererek değil, aynı zamanda farklı alanlarda projeler geliştirerek onları yaşamın her alanının merkezine çekecek çalışmalar yaparak kendilerini sahada görmek istiyoruz. Şu yapılan hizmet benim için çok değerli ancak bu hizmetlerin üzerine çıkarak daha yaygın destek sağlamalıyız. Yıldırım Belediye Başkanımıza engellilere sağladığı destek adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.