Hava Durumu

Yıldırımlı kadınlar üretiyor

Yıldırım Belediyesi, kadınların ekonomik hayata katılmasına verdiği önemi ve desteği, ‘Yıldırım Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi’ni faaliyete geçirerek gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yıldırımlı kadınlar üretiyor

“Yıldırım Kadınla Güçlü” adlı panelle çalışmalarına başlayan kooperatifin açılışında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kadının olmadığı oluşumun eksik kalacağını vurgulayarak, “Yıldırım ailesini büyük bir aile olarak düşündüğümüzde, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olmalarını sağlayacak hizmetleri gerçekleştirmeliyiz. Kolektif çalışmanın ve birlikte kalkınmanın önemli olduğu zamandayız. Kooperatif anlayışında sadece bilgi yok girişim, üretim ve işletme de var. Yıldırımlı kadınlarımızı kültürel, sosyal ve ekonomik hayata dâhil edebilmek için kurduğumuz kooperatifin iyi bir mekanizma olduğunu düşünüyoruz” dedi.

KADINLAR HER ALANDA OLMALI

Yıldırımlı kadınların sosyal ve ekonomik hayatın her safhasına katılımlarını sağlamak adına projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Edebali, “Kooperatifçilik fikri, Yıldırım Meslek Edindirme Kurslarımızda eğitim alan kursiyerlerimizin emeklerini, gerçekleşen çalışmalarla ekonomik olarak geri dönüş almalarını sağlama düşüncesiyle oluştu. Bu kooperatif, bize üretim ve pazarlama aşamalarında bir arada çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterecek. Ekonomik rekabet de birlikte çalışmayı kolektif dayanışmayı gerektiriyor. Meslek kurslarından yetişen kadın kardeşlerimizle, güçlü alt yapımızla zorlu ama doğru yoldayız. Bu kaynaşma ve birlikteliği sürdürebilirsek, şehrimizin ekonomisi ve sosyal yaşamına katkı koyabiliriz. Belediye olarak kadınlarımıza yönelik duyarlı hizmetlerimiz var” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.