Hava Durumu

YKS TERCİHİNDE 'YILDIRIM' DESTEK

Yıldırım Belediyesi, YKS tercih döneminde vereceği rehberlik danışmanlığı ile üniversite adaylarının geleceklerine yön vermelerine yardımcı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YKS TERCİHİNDE  'YILDIRIM' DESTEK
 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren, yapacakları meslek seçimleri ile yarınlarına yön verecek öğrencilere sınav gününden itibaren destek olan Yıldırım Belediyesi, tercih döneminde de gençlere destek oluyor. Tercih dönemine girilmesi ile birlikte gençleri yalnız bırakmayan Yıldırım Belediyesi, 7-8-9 Ağustos tarihlerinde, Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği rehberlik danışmanlığı ile gençlere hayatlarının geri kalan dönemine doğrudan etki edecek meslek seçimi noktasında yardımcı olacak. Öğrenciler, uzman eğitimcilerle yüz yüze görüşerek kendileri için en doğru eğitimi sağlayacak üniversiteyi ve mesleği belirleyecek.

'GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ'

Zorlu ve stresli bir dönem olan tercih sürecinde mesleklerini belirleyecek ve hem kendilerinin hem de ülkenin yarınlarına yön verecek gençlere yardımcı olmak için gereken tüm desteği sağlamaya gayret ettiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gençlerimizin hayatlarını etkileyecek ve yaşamlarının büyük bir bölümünü oluşturacak meslek seçimi tercihleri öncesinde, onlara bu konuda yardımcı olmak, bir bakış açısı kazandırmak için etkinlikler düzenlemiştik. Bizim hizmet anlayışımızın merkezinde insan ve şehir var. Şehirler, yollar, binalar inşa edebiliriz. Ancak aklı hür vicdanı hür, milli ve manevi değerlerimizi özümseyen nesiller yetiştiremez isek bunlar bir taş ve beton yığınından öteye geçmez. Dolayısıyla önce insan diyoruz. Önceliğimiz milli ve manevi değerleri özümsemiş, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak nesillerin yetişmesine katkı sağlama noktasında gençlerimizin yanındayız. Bu noktada kendilerine sağlayacağımız rehberlik desteğiyle, gençlerimizin gönlünde yatan meslek doğrultusunda en doğru tercihi yapmaları için üniversite adaylarına yardımcı olacağız” dedi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.