Hava Durumu

Yüksekokul öğrencileri diplomalarına kavuştu

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 250 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yüksekokul öğrencileri diplomalarına kavuştu
 Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Prof. Dr. Eray Alper, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mustafa Tayar, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Yenişehir İbrahim Orhan MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

GENÇLERİMİZİ MESLEKİ EĞİTİME ÖZENDİRMELİYİZ

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti. Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyen Rektör Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi meslek yüksekokullarının Türkiye ortalamasının üzerinde bir eğitim verdiğinin altını çizdi. İş dünyasında ihtiyaç duyulan kalifiye personel ihtiyacının meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıyla birlikte çözülebileceğini vurgulayan Ulcay; “Bursa’da meslek yüksekokulu öğrencisi sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyrediyor. Kentimizin sanayisi bu oranı elbette etkiliyor. Ancak Türkiye’nin kalkınması ve ilerleyebilmesi için mesleki eğitime verilen önemin arttırılması gerekiyor. Üreten ve ürettiklerini değere dönüştürebilen ülkeler yarınlarda söz sahibi olacak. Bizim de bu ülkeler arasında yer alabilmemiz için mutlaka daha çok gencin teknik ve mesleki eğitim almasını sağlamalıyız. Uludağ Üniversitesi olarak bu alanda özendirici ve teşvik edici çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Programlarımızı tercih eden başarılı öğrencilere burs verilmesi uygulaması ile gerçekten zeki ve öğrenmek isteyen öğrencileri buralara çekmeyi başardık. Eğitim kalitemiz sayesinde de sektörde aranılan personel yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MESLEKİ EĞİTİME ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DAMGASI

MEYOK Prof. Dr. Mustafa Tayar, Türkiye’nin en iyi eğitim veren meslek yüksekokullarına sahip olduklarını söyledi. Mezun olan her bir öğrencinin kalifiye şekilde iş hayatına atıldığını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Tayar, 2 yıl boyunca özveri ile çalışarak öğrencilerin meslek sahibi olmasını sağlayan akademisyenlere, öğrencilere ve ailelere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Teknik Bilimler MYO ve Yenişehir İbrahim Orhan MYO’nun tüm bölümlerinden mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 250 öğrenci sırayla gerçek diplomalarını aldı. Öğrenciler törenin sonunda hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetin sevincini doyasıya yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.