Hava Durumu

Yurdun her yanına kitap yardımı yapıldı

Yıldırım Belediyesi, sanat sezonu boyunca sergilediği tiyatro oyunlarında, bilet karşılığı temin ettiği 10 binin üzerinde kitabı, yurdun dört bir yanındaki öğrenci ve askerlere ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yurdun her yanına  kitap yardımı yapıldı

Sanatsal etkinlikleri sosyal projelerle birleştiren Yıldırım Belediyesi, Kasım ayından bu yana, aralarında Marko Paşa, Benimle Delirir Misin, Ömer Bin Hattab, Hak Dostum Hak gibi meşhur oyunların da bulunduğu tiyatro gösterilerinde uyguladığı ‘1 kitap 1 bilet’ kampanyasında, önemli bir başarıya imza atarak 10 binden fazla kitap temin etti. Bu kitaplar, Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Mehmet Kutsi Beğdeş İlkokulu, Van’ın Gevaş ilçesindeki Yoldöndü İlkokulu, Yıldırım’daki çeşitli okullar ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Suriye sınırında nöbet tutan Mehmetçiklere gönderildi.

HEDEF 100 BİN KİTAP
Kütüphaneler haftasında ‘kitap okuma’ konusunda farkındalık oluşturacak bir etkinliğe daha imza attıklarını ifade eden Başkan Edebali, “Bir taraftan Yıldırımlıları tiyatro ile buluşturuyor, diğer taraftan da buradan elde edilen kitaplarla Türkiye’nin dört bir köşesindeki kardeşimize ışık oluyoruz. Bir kitabın, bir insanın hayatını değiştirebileceği düşüncesiyle insanlarımıza dünyanın en güzel ve anlamlı hediyesi olan kitap armağan ediyoruz. Son oyunumuzda temin ettiğimiz bin 100 kitapla, Orhaneli ilçemizde ihtiyaç sahibi olan okullarımıza kütüphaneler kazandırıyoruz. Bundan sonraki süreçte de projenin kapsamını daha da genişleterek bir yıl içerisinde 100 bin kitabı okuyucusuyla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.