Hava Durumu

‘Yurt Ezgileri’ dile geliyor!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğretim görevlisi, bağlama sanatçısı, müzisyen, koro şefi. Gençlik Spor Bakanlığı Üniversiteler arası THM Koroları Yarışması’nda 7 kez ‘En İyi Şef Ödülü’ne hak kazanan, Gençlik Spor Bakanlığı Üniversitelerarası THM Koroları Yarışması’nda Uludağ Üniversitesi THM Korosu ile Tek Sesli Koro-Çok Sesli Koro-Çalgılarla Toplu İcra-Solo Ses Solo Çalgı dallarında çok sayıda 1.-2. ve 3. ödüllerin sahibi Yaşar Kemal Alim, ustalık sınıflarında, enstrümanında belirli bir düzeye gelmiş amatör ya da profesyonel müzisyenlerin konusunda uzmanlaşmış sanatçılarla buluşturulduğu çalışmaları olan özel ‘Yurt Ezgileri Topluluğu’ çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Yurt Ezgileri’ dile geliyor!

 Alim, özel yurt ezgileri topluğu çalışmak isteyen müzisyenlerin yeterli derecede müzik bilgisi olan, Nota bilen, solfej bilen, sesine güvenen, temel müzik bilgisi almış olan, THM repertuar bilgisi olan, genel kültürü iyi olan, kendine güvenen herkesin katılabileceğini açıkladı.  Alim, “Çalgısında ilerlemek ve ileri düzeyde performans ve yorumculuk becerisi kazanmak üzere çalışmalarımıza katılan müzisyenler bu çalışmalar sayesinde enstrümanlarında aşama kaydedeceklerdir. Ustalık sınıfı programımız, icracının belirlenecek bir repertuvar doğrultusunda enstrümanı üzerindeki teknik ve yorum gücünü arttırmasına yönelik uygulamalardan oluşmaktadır" dedi.

GENÇLERİMİZ YETENEKLİ…

UÜ öğretim görevlisi Alim, “Gençlerimiz çok yetenekliler. Türkiye’nin her yerinde bilirler, ben nitelikli öğrenci yetiştiririm. Önce onlara kişilik kazandırmaya çalışırım. Mesleki eğitim ikinci planda yer alır. Sanatla uğraşan ya da enstrüman çalan birinin önce duruşuna dikkat etmesi gerekir. Toplum içine girdiğinde daha enstrümanını çalmaya başlamadan önce kişiliğiyle, konuşmasıyla, kıyafetiyle örnek insan olmalı. Bir insan kıyafetiyle karşılanır, konuşmasıyla uğurlanır derler ya bende öğrencilerime her zaman kişilikleriyle ön planda olmaları gerektiğin öneririm. Çok da alçak gönüllü olacaksınız. Genel anlamda öğrencilerimiz, gençlerimiz çok yetenekli. Yetenek ve zekâ kullanıldığı yerle alakalıdır. Bizim halkımız çok yetenekli hele gençlerimiz. Dünyanın en genç nüfusuna sahibiz. Bizim hatamız çocuklarımızı küçük yaştan itibaren yetenekleri doğrultusunda kanalize edemiyoruz. Biz de çocuklar değil veliler yarışıyor. Veliler kendilerinin yapmak istediklerini ya da yapamadıklarını çocuklarının yapması için zorluyor. Kendilerini tatmin etmek için baskı uyguluyorlar. Herkes çocuğunun mühendis, vali, kaymakam, müfettiş olmasını istiyor ama kimse çocuğunun görsel sanatlara ya da müzik ile uğraşmasını istemiyor” diye konuştu. BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.