Hava Durumu

ZEKİ MÜREN KOROSU SEZONA MERHABA DEDİ

Türk Sanat Müziği’nin eşsiz seslerinden Zeki Müren’in adını yaşatmak ve ölümsüz eserlerini gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için kurulan Bursa Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Türk Müziği Korusu 7’nci yılına merhaba dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ZEKİ MÜREN KOROSU  SEZONA MERHABA DEDİ
   Sanat Güneşi olarak adlandırılan Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz sanatçısı Zeki Müren’in adını ve eserlerini yaşatmak için kurulan Bursa Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği’nin bünyesinde 7 yıldır faaliyet gösteren Türk Müziği Korusu sezona merhaba dedi.  Yarından itibaren yeni çalışmalara başlayacak olan Zeki Müren Türk Müzigi Korosu yine ses getiren müthiş konserlerle adından söz ettirecek işlere imza atmaya hazırlanan koro ve dernek  üyeleri 7’inci yıllarını için Onko-Day Sosyal Tesisleri’nde yeni sezon öncesi açılış toplantısı düzenledi.  Zeki Müren’in 22’nci ölüm yıldönümünde bir araya gelen Bursa Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Türk Müziği Korosu 7’nci sezon açılışına gecenin onur konuğu Onursal Başkan Devlet Sanatçısı Kutlu Payaslı, Dernek Başkanı Av. İsmail Eren, Koro Şefi Remzi Çelikyay ve üyeler katıldı. Toplantıya katılan  konuklar ve üyeler renkli geçen gecede, aynı zamanda Sanat Güneşimiz  Zeki Müren’i  yad edip,  hep birlikte O'nun en güzel eserlerini seslendirdiler. Dernek başkanı İsmail Eren yeni sezondaki projelerden bahsederek her zaman birlik bütünlük ve sevgi ile bu çalışmaların sürmesi temennilerinde bulunarak, “Yeni dönemde Zeki Müren Korusu olarak yeni arkadaşlarla konser çalışmalarımıza başlayacağız. Projelerimiz var. Bunları hep beraber gerçekleştireceğiz. Korumuz bu sene 7 inci senesine girdi. Türk Sanat Müziği etkinliklerimize bu işe gönül vermiş yeni arkadaşlarımızın da katılımıyla devam edeceğiz” dedi. 

 

SANAT GÜNEŞİ ADINA KİTAP

 Zeki Müren Türk Müziği Korosu Şefi Remzi Çelikyay ise,  Zeki Müren Türk Müziği Korosu’nun kurulduğu günden itibaren çok önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “Bugüne kadar yapılan tüm projelerin her zaman başarı ile gerçekleştirdik. Sanat Güneşimiz Zeki Müren'in adını taşıyan, önemli bir yere sahip özel koro bu bilinç ile çalışmalara devam edecek. 2012 yılında başlayan bu güçlü tempo 7’inci yılına girdi. Bursa’da amatör korolar statüsüne alınsak da öyle değiliz. Gayet profesyonelce işimizi yapıyoruz. Zeki Müren sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Radi Dikici’yi biliyorsunuz, yine Türk Sanat Müziği’nin divası olarak adlandırılan Müzeyyen Senar adına ‘Müzeyyen Senar Efsanesi’ adında bir kitap çıkardı. Bu kitabı Şevval Sam Müzeyyen Senar Müzikali diye yorumlayarak 19 Ekim’de Bursa’da Açık Hava Tiyatrosunda sahneleyecek. Herkese tavsiye ederim. Buradan şuraya geliyorum  Radi Dikici şimdide Ekim ayı içerinde Sanat Güneşimiz Zeki Müren için bir kitap yayınlayacak. 2.5 yıldır bu kitabı oluşturuyor. Bu kitapta tanıdığımız Zeki Müren bildiğiniz dışında çok farklı bir olacak. Onun Sanat Güneşi boşuna olmadığını göreceksiniz” dedi.

‘GÖNÜL VERENLER…’

Gece’de konuşma yapan Zeki Müren Kültür Sanat Derneği Onursal Başkanı ve Devlet Sanatçısı Kutlu Payaslı ise, “Bana konuşmaktan ziyade şarkı söylemek daha kolay geliyor.  7 yıl önce bu işe gönül verdik,  ve gönül verdiğimiz bu iş Zeki Müren’in ismiyle abideleşecek. Hepimiz işimizi gücümüzü bırakıp bir sanat için buraya geliyoruz bu bir fedekarlıktır. Sesi,  karakteri düzgün, sanatçı ve sanat meraklılarını koromuza davet ediyoruz.  Ne kadar çok olursak koromuz o kadar haşmetli görünür, itibarımız artar. Bu işte yeteneği olanların gelmeleri hepimizi sevindirir. Bu iş emek ve birliktelik işi, iki üç kişinin emeğiyle olacak iş değil, birlik ve çok olunmalı. Güzeli hep beraber yaratırsak alkışlanır. O yüzden gerçekten gönülden isteyenleri aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi. Kutlu Payaslı ayrıca, konuşması esnasında geçmişte yaşadığı hoş anıları anlatarak geceye gelenleri geçmişe götürdü. Sıcacık anların yaşandığı bu özel akşamda konuklar ve üyeler hep birlikte Zeki Müren şarkıları söyleyerek geçmişi yad etti.

 Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.