Hava Durumu

‘ZİNCİRLER KIRILDI, AYASOFYA AÇILDI’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl sonra ibadete açılması nedeniyle Sultan Çelebi Mehmed’in Yeşil Türbe’deki kabrini ziyaret ederek şükür duası etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2020 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘ZİNCİRLER KIRILDI, AYASOFYA AÇILDI’
 Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay ve belediye başkan yardımcıları ile birlikte Osmanlı’da Fetret Devri’ne ve kardeş kavgasına son vererek devletin birlik beraberliğini yeniden sağlayan, bundan dolayı Osmanlı’nın ikincisi kurucusu olarak adlandırılan Sultan Çelebi Mehmed Han’ın Yeşil Türbe’deki kabrini ziyaret ederek Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması nedeniyle şükür duası etti.

‘DİRİLİŞE ŞAHİTLİK ETTİK’

Sultan Çelebi Mehmed’in henüz 15 yaşında iken hiç tereddüt etmeden devletin bekası için sorumluluk aldığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sultan Çelebi Mehmed Han’ın türbesinde, onun huzurundayız. Çelebi Mehmed Han fetret döneminin sona ermesiyle birlikte birliğin, beraberliğin ve yeniden dirilişin sembolü olmuştur. Bugün aynı zamanda Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin tekrardan ibadete açılmasıyla beraber İslam ümmeti, gönül coğrafyamız da bu dirilişe tekrardan şahitlik etmektedir. İstanbul’un fethi nasıl yeni bir çağ açtıysa, Ayasofya da bunun bir sembolü ise bugün Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılması İslam coğrafyasının, Türkiye’nin, yeniçağının da bir sembolü olmuştur. Ben bu vesileyle medeniyetimizin ihyası için canla başla çalışan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hizmet edenleri saygıyla yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Bülent Kandemir ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının ardından vatandaşlara lokma ikramında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.