Hava Durumu

Zulme karşı birlik olmalıyız

Bursa Bosna Derneği Başkanı Ahmet Yıldız, Kudüs’te yaşanılan olaylara dikkat çekerek, “bütün Müslümanlar olarak zulme karşı birlik olmalıyız” çağrısında bulundu. Gazetemizi kuruluş yıl dönümü nedeniyle ziyaret eden Bursa Bosna Derneği yönetimi, “bizler ve akrabalarımız Bosna savaşı sırasında çok fazla zulüm yaşadık. Hıristiyan ve Yahudi inancı taşıyanların Müslümanlara zulüm etmesine seyirci kalınmamalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Zulme karşı birlik olmalıyız

Bursa Bosna Derneği insanlara yönelik nerede olursa olsun, zulme karşı bütün insanların bir arada olması ve mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Gazetemizin 3. Yaşını doldurup dördüncü yayın yılına başlaması nedeniyle Bursa Bosna Derneği Başkanı Ahmet Yıldız ile yöneticiler Bekir Kaçar ve Mustafa Tüney, ziyarete gelip Muharrem Karabulut ile görüştüler. Gazetemize uzun yıllar başarı dileğinde bulunan dernek yöneticileri, insanlar arasındaki ayrıma karşı olduklarını ve bütün insanlığın, insanca yaşama hakkı etrafında birleşmesini arzu ettiklerini dile getirdiler.

Dernek Başkanı Ahmet Yıldız, 1990’yı yıllarda Yugoslavya’nın parçalanmasıyla beraber bu ülkede bulunan Müslümanların büyük baskı ve tehditler altında ezildiğine, hatta iç savaş çıkarılıp öldürüldüklerine dikkat çekti.  Yıldız, “Avrupa’nın tam merkezinde Türk ve Müslüman olarak, Boşnak olarak bizler, yüzlerce yıldır yaşadığımız topraklarımızda saldırıya uğradık. Dini inançlarımız yüzünden zulüm gördük. Bugün, Filistin’de İsrail’in uygulamalarına benzer baskıları yaşadık. İnsanların, zulüm altında yaşaması, dini vecibelerini yerine getirmelerinin engellenmesi en büyük insanlık suçudur. Bu nedenle, bütün dünya insanları olarak zulme karşı ortak mücadele etmeliyiz. Bu zulümlere destek veren ülkelere de gerekli ikaz ve uyarıları yapmalıyız” dedi.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.