Hava Durumu

Bayram mesajları

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2017 18:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2017 18:44

Zafer bayramının ardından dinimiz de yeri herkes tarafından en fazla bilinen Kurban bayramına geldik. Önce kurbanlarımızı kestik ve hemen ardından her bayramda olduğu gibi komşularımızla, ailelerimizle ve arkadaşlarımız bayramlaştık. Birbirlerimize güzel niyetlerde bulunduk, özlemlerimizi gidererek bayramın bize sunduğu tüm nimetlerden faydalandık.

Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle büyük şehirler büyük bir kısmı boşaldı. Kimileri büyük aile olmak için memleketlerine gitti, kimileri yılın yorgunluğunu atmak için tatillere gitti, kimileri işlerinin olması nedeniyle bulundukları yerlerde kaldılar ve kimileri ise şartları uygun olmadığı için hiçbir şey yapamadılar. Aşağı yukarı böyle geçecek bayram. Tabi bayramın ilk gününü imkanlarımız doğrultusunda, şartlar elverdikçe en iyi şekilde geçirmeye çalıştık.

Sizde bu yazıyı okurken beni doğrulayacaksınız ve diyeceksiniz ki dahası da var. Yolculuklar, kazalar, piknikler, gezile diye ekleyeceksiniz. Bende bu sayılan listeye bir şey ekleyerek listeyi netleştirmeye devam edeceğim.

Her bayramın olmazsa olmaz başka bir şey daha yapılmaktadır. Devlet büyüklerinin bayram mesajları. Bayramda tüm büyüklerimiz iyi niyetler sunarak halkın karşısına çıkacaktır. Mesajlarda birlikte olma, toplumsal refah düzeyinin artmasına yönelik birçok içerik sunulacaktır. İktidar yapılanları örnek göstererek yapılacakları da anlatacak, muhalefet ise iktidarın eksiklerinden bahsederek hareket edecektir. 3-5 gün sonra ise mesajlar unutulacak ve gidecektir.

Ne yazık ki birçok kez bu şekilde olmuş ve böylede gidecekmiş gibi görünmektedir.

Arkadaşlarım, dostlarım, okurlarım….

Bu bayramda siyasi parti liderlerimizin, devlet görevlilerinin halka yayınladıkları mesajların arkasında durmalarını isteyiniz. Çünkü her geçen gün kayıp gün olarak geçip gitmektedir. Şimdi başınızı iki eliniz arasına alıp düşününüz. Ayrışmanın, siyasi kutuplaşmanın dibini yaşamanın ve sadece konuşuyor olmak bize neyi getirdi. Ben size söyleyeyim ayrışmanın, birbirimizden uzaklaşmanın bize neyi getirdiğini.

Terörün gücü artı,

Ekonomimizi zayıflattı vatandaşlar arasındaki makas açıldı,

Tarım, hayvancılık yapılamaz oldu,

Sanayileşmeyi 5-10 yıl geriden takip eder olduk,

İhraç ürünlerimiz varken ithal etmeye başladık,

Yer altı kaynaklarımızın değersizleştirdik,

Eğitim fırsatları ve şartları kişiden kişiye göre değişti,

Bilinçsiz kentleşme nedeniyle çeşitli afetlere maruz kaldık,

İşsiz insanların sayısı artı,

Doğaya ve hayvanlara verilen zararlar artı,

Çocuklara yönelik ahlaksızlıklar artı,

Teknoloji bağımlısı olarak kendi içimize dönük yaşamaya başladık.

Yani bu listeyi o kadar daha fazla uzatabilir ki say say bitmez. İşte bunların nedeni tamamen birbirimizden uzaklaşmış olmamızdan kaynaklanmaktadır.

Siyasi parti büyüklerimizin sözlerini birde çarptıran medya kuruluşları var aman ha. Sakın bunların çapık sözlerine inanmayın. Hatta bunları izlemeyin bile. Asıl halkın kutuplaşmasını sağlayan yapılarda bunlar. Benim en faz la kızdığım kişiler bunlar. Bir siyasi partinin liderine eleştiriden öte laf söylemek suçlamak senin neyine. Değimli.

Arkadaşlarım, dostlarım, okurlarım siz bugün yayınlanan mesajların yerine gelmesi için mensubu olduğunuz siyasi partiye neler yapacağını sorunuz. Sonra diğer siyasi parti liderinin neler söylediğini önyargısız dinleyerek çözüme, birleşmeye yani milli ruhu güçlendirecek adımlar atınız.

Bunu yapabiliriz. Bu zor bir durum değil. Siz yalın olarak olaylara bakın ve devlet büyüklerimizin artık nasıl hareket etmesi gerektiğini fark ettiriniz. Zaman geçiyor kayıp büyük. Zarın neresinden dönersek kardır mantığı ile hareket etmeliyiz.

Bayramınızı en içten duygularımla kutlarım. İyi bayramlar.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.