Hava Durumu

Ağladın Güldün ve Masken Düştü Ali Ay!

• Yaklaşık 1,5 yıldır belgelerle kim olduğunu anlatmaya çalıştığımız Ali Ay zaman geldi inançlıyım haramdan korkarım dedi zaman geldi en büyük Bursasporluyum dedi ama kulübün mallarına çökmekten geri kalmadı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ağladın Güldün ve Masken Düştü Ali Ay!
 

Arsalardan sonra tüm gelirlere temlik koyan Ali AY ve yönetime kulüpten İHRAÇ için Önerge mi verilecek? 



İlk seçildiği Ocak 2016 yılında tarihi bir güven oyuyla başkanlığa seçilen Ali Ay, an itibarıyla Bursaspor’u bitirme noktasına geldi. Yönetimde kaldığı üç sene boyunca Bursaspor’u tarihinin en rezil ve başarısız dönemini yaşatan Ali Ay giderayak kulübün tüm gelirlerine temlik koydu.

Aynı zamanda başarısız olan kadroda sivrilen bir iki ismi de satıp kulübü tam takır yapmaya çalışan Ali Ay’a ancak Pazar günü yapılacak olağanüstü genel kurul üyeleri dur diyebilir.

İĞNEDEN İPLİĞE TEMLİK KOYDU!

Bursaspor’un küme düştüğü Malatya maçının hemen ardından olağanüstü genel kurul kararı alan Ali Ay, ilk toplantıda genel kurulun toplanamamasını fırsat bilerek 23 Haziran kongresi öncesinde kulübün adeta malına çöktü. Küme düştükten sonra 130 milyona yakın gelirden yaklaşık 90 milyonunu kaybeden Bursaspor’a bir darbede Ali Ay’dan geldi.

Kulüp tarihinde en şaibeli yönetim olarak dikkati çeken başkan Ali Ay 19 Haziran tarihli yönetim kurulu toplantısında gereken imzaları alarak Bursaspor’un oluşacak tüm futbolcu gelirlerine, Soğanlı Benzinliğine, TFF ve Stadyum gelirlerine, tüm sponsor ve reklam gelirleri dahi hepsine alacaklarına karşılık temlik koyduğu öğrenildi.

BDK DURUMA EL KOYDU!

BDK Üyesi Tayfur Serdar Güllülü bir süredir yaptığı incelemeler sonucunda yayınladığı bildiri ile tüm gerçekler belgeli olarak ortaya konuldu. Yapılan tüm usulsüzlükler satır satır açıklanarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Karar defterine işlenen ve yönetim kurulu üyelerince onaylanan satış ve temlik kararının haksız ve yasa dışı olduğunu ifade eden BDK Üyesi Tayfur Serdar Güllülü alınan kararların iptali için genel kurul üyelerine çağrıda bulundu.

KARARLAR ÖNERGE İLE RED EDİLECEK!

Karar defterine yazılan konuların Pazar günü yapılacak olağanüstü genel kurula taşıyacaklarını ifade eden BDK üyesi T. Serdar Güllülü, alınan kararların iptali için genel kurulda önerge vereceklerini de ifade etti.

BDK Üyeleri olağanüstü genel kurulda alınan kararların iptali için gerekçeli kararlarını da açıklayacaklarını genel kurul üyelerinden destek beklediklerini ifade etmesi üzerine özellikle sosyal medyada %99 a varan oranda ciddi bir destek geldiği öğrenildi.

ALİ AY ve YÖNETİCİLERE İHRAÇ ÖNERGESİ VERİLECEK!

Diğer taraftan gazetemizi arayarak tepkilerini ortaya koyan taraftarlardan çok farklı bir tepki önerisi geldi. Genel Kurul üyeleri tarafından; Karar Defterine 19 Haziran’da ki 53 no’lu karara imza atan tüm yöneticilerin kulüp ile ilişkisini kesmek adına üyelikten çıkarılması için önerge vereceklerini söylediler.

Mevcut Tüzük maddesine göre böyle bir önergenin verilmesi ve kabul edilmesi halinde Bursaspor’un en üst yetkili kurumu Genel Kurul olduğu için uygulamanın gerçekleşebileceği hukukçular tarafından kabul ediliyor.

Bu durumda Ali Ay ve yöneticilerin kulüpten ihraç edilmesi için üyelerin vereceği önergenin sonucuna göre kulüpte son günleri olacak. ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.