Hava Durumu

“ AH ve VAH” İLE GEÇEN KOCA İKİ SEZON! (1. BÖLÜM)

2016-2017 sezonunda son haftada küme kalarak yaşanan Başarsız sonuçlarının ardından Başkan Ali Ay’ın “hatalarımızdan ders çıkardık önümüzdeki sezon bambaşka bir Bursaspor göreceksiniz!” vaadiyle 2017-2018 sezonuna giren Yeşil Beyazlılar’da bu sezonda değişen tek şey, sezonun bitiminden iki hafta önce ligde kalmayı başarması oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 01:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 02:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“ AH ve VAH” İLE GEÇEN KOCA İKİ SEZON! (1. BÖLÜM)

19 Ocak 2016 tarihinde yapılan Bursaspor genel kurulunda ezici bir üstünlük ile başkanlığa seçilen Ali Ay, başkanlıkta kaldığı 2,5 yıl boyunca kendisine duyulan güveni tamamen kaybetti. İki sezonda toplam 6 teknik direktör eskiten başkan Ay hem mali anlamda hem de sportif anlamda bir hayal kırıklığı yaşattı.

ALİ AY, 2016-2017 SEZONUNA ACEMİLİK DEDİ!

Ocak ayında göreve geldiğinde yarım sezonda takımın başına Recep Bölükbaşı döneminde yeni gelmiş olan Hamza Hamzaoğlu ile göreve devam eden başkan Ay, 2016-2017 sezonuna da Hamzaoğlu ile devam etti. Yeni sezona transferlerin kampa yetiştirilmesinde başarılı olamayan Ali Ay ve yönetimi buna rağmen sezona çokta kötü başlamadı fakat ilerleyen haftalarda takımın profili ortaya çıkmaya başladı.

TEK ADAM YÜKSEL ÇOLAK!

Futbol takımını tamamen göreve birlikte geldiği yönetici Yüksel Çolak’a teslim eden başkan, 2016-2017 sezonunda Del Valle (Kiralık, Rio Ave), Serdar Kurtuluş (BJK), Sane (Brest), Sinan Bakış (Kayserispor), Merter Yüce (Akhisar B.), İsmail Konuk (Akhisar B.), Bilal Kısa (GS), Sercan Yıldırım (GS), Furkan Özçal (GS), Josua John (Nordsjaelland) gibi 10 futbolcu transferini gerçekleştirdi.

Gidenler ise Balazs Dzsudzsak (Al Wahda), Bekir Yılmaz (Adanaspor), Dany Nounkue (Karabükspor), Tom De Sutter (Lokeren), Serdar Aziz (GS), Hajime Hosogai (Kiralık, Hertha Berlin), Miroslav Stoch (Kiralık, FB) ile de yollarını ayırdı.

KASIMPAŞA MAĞLUBİYETİ SONRASI KARA LEKE!

Deplasmanda Kasımpaşa’ya farklı mağlup olan yeşil-beyazlılar dönüş yolunda takım otobüsünü bir grup taraftarın durdurup otobüse girmeleri ülke gündemine bomba gibi düştü. Otobüsün içinde futbolculara saldıran üç beş kişi kaptanlar Harun Tekin ve PM Batalla’yı darp ettiklerinden olay adliyelere kadar taşındı. Bu olayda takım otobüsünün kapısını açan yönetici Yüksel Çolak’a camiadan çok ağır tepkiler gelmesi sonucunda Çolak istifa etti. 
   

TEKNİK ADAM ENFLASYONU!

2016-2017 sezonunun ilerleyen haftalarında başarısız sonuçlar, GS patentli teknik adam ve futbolcular krizi yaşanmaya başlandı. Yapılan 10 transferinde takıma hiç katkı vermemesi Hamzaoğlu ile taraftarın arasını açarken başkan Ali Ay içinde tepkiler başladı. İlk giden Hamza hoca oldu, kötü sonuçlardan sonra gönderilen Hamzaoğlu’nun yerine Mutlu Topçu getirildi. Bu arada başkan Ali Ay’ın Prosinecki sevdası yine tavan yaptı ama olmadı. Mutlu Hoca ise takımın başında ancak 2,5 ay kalabildi ardından vakıfköy’den Adnan Örnek getirilirken genç hoca adeta ateşten gömlek giymiş oldu. Tecrübesizliğinin kurbanı olan Örnek 4 maç sonunda gözyaşlarıyla istifa etti.

TRABZON DEPLASMANINA BATALLA DAMGASI!

Takım son haftaya girerken olmak ya da olmamak karşılaşması için Trabzonspor’a karşılaşmasına deplasmana gidiyordu. Tek şart galibiyetti çünkü yarıştığımız Rizespor pusuda puan kaybetmemizi bekliyordu. Camia durumun ciddiyetini ancak anlayabildi ve büyük bir kafileyle birlikte Trabzon deplasmanına gidildi. Maçta 1-0 geriye düşmemize rağmen yaşanan şoktan yine efsaneler arasına giren süper bücür kaptan PM Batalla gemisini kurtarıp skoru 1-2’ye getirdi ve Bursaspor ligde kalmayı başardı.

ALİ AY “SENEYE TABANCA GİBİ TAKIM OLACAK!”

Maçtan sonra adeta kabustan uyanmış bir Bursaspor camiası vardı hatta bazı kesimler Bursaspor’un ligde kalmayı hak etmediğini bile dile getirdiler. Ama kısa bir dönem önce Süperlig Şampiyonluğu yaşamış bir Anadolu takımı için bu ağır eleştirilere başkan Ali Ay’ı çok etkilemedi. Başkan Ay, ufak tefek hatalarının olduğunu ifade ederek; “Bu sezondan çok önemli dersler aldık önümüzdeki sezon tabanca gibi bir takım göreceksiniz, acemilik dönemimizi atlattık bundan sonra ipleri elime alacağım!” şeklinde açıklamalarda bulunsa da camiada tepki gittikçe artıyordu.

Başkan Ali Ay’ın 2017-2018 sezonu için söylediği “tabanca gibi takımı” yarın yine bu sayfalarda bulacaksınız.

Hazırlayan : Adnan ALP 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.