Hava Durumu

“ AH ve VAH” İLE GEÇEN KOCA İKİ SEZON! (2. BÖLÜM)

“Tabanca gibi takımın ve Yönetimin Analizi!” Önceki gün Bursaspor’un 2016-2017 sezonunu yazmıştık, yazının devamı olarak bugünde 2017-2018 sezonunu değerlendirelim. Tabi bu sezonlarda yönetimsel olarak gelen başarısızlık, vakıfköy ve özlüce tesislerinde inanılmaz dedikodularla darmadağın olurken Süperlig’de can çekişen bir Bursaspor ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2018 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“ AH ve VAH” İLE GEÇEN KOCA İKİ SEZON! (2. BÖLÜM)
Kaldığımız yerden devam edecek olursak, Başkan Ali Ay önceki sezonun bitiminde Trabzonspor karşılaşmasından sonra özeleştiri yapıp “hatalarımızdan ders aldık, tabanca gibi takım kuracağız!” demişti. İşte bizde bu tabanca gibi takımı bugün satırlarımıza taşıyoruz.

LE GUEN İLE İMZA GÜNÜ KRİZ!

Sezon başında başkan Ali Ay’ın birden bire yine Prosinecki sevdası tuttu ama bu sevdadan bu kez çabuk vazgeçti ve manejerlerin baskısıyla bir anda Paul Le Guen gündeme geldi. Le Guen ismine kariyer açısından kimse söz söyleyemezdi fakat helikopterle Özlüce’ye iniş yapan Fransız hoca için belirlenen imza saati son anda 2 saat ertelendi. Yönetim katında sert rüzgarlar esti Fransız hoca başına gelecekleri biliyor gibi fesih tazminatı konusunda ayak diretti. Sonunda yine Fransız’ın istediği oldu ve iki saatlik gecikme ile basın karşısında imzalar atıldı.

HASAN PARLAKAY’IN PARLAYAN YILDIZI!

Başkan Ali Ay’ın yönetim listesinin yedeklerinde üçüncü sırada yer alan ve Başkan Ay’ın fabrikasında muhasebede görev yapan Hasan Parlakay’ın, asil listeden istifalar olunca bir anda yıldızı parlayıp asil listede yer alıp aynı zamanda futbol şubesi gibi kulübün en merkezinin başına geçti. Öncesinde kulüp yöneticiliği tecrübesi olmamasına rağmen bu göreve getirilmesinin ardından Bursaspor’u yine zor günler bekleyecekti.

TAKIMDAN AYRILANLARDAN 1 LİRA KAZANAMADIK!

Transfer sezonu başladığında takım kampa gideceği dönemde hala netleşen bir transfer olmaması takımın hazırlık kampına gençlerle girmesine neden oldu. Scout ekibinin önerdiklerini Paul Le Guen istemiyor, Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik farklı yoldan gidiyor olması yönetimin bu konuda yine hazırlıksız olduğunu ortaya çıkardı. Yaz transferi dahi devre arası transferlerden Bursaspor ilk defa 1 lira gelir elde edemedi. 

GELENLER : Titi, Yusuf Erdoğan, Ozan Kökçü, Barış Yardımcı, William-Troost Ekong, Emmanuel Badu(kiralık), Mikel Agu(Kiralık), Dzon Delarge, Jires Kembo Ekoko, Berat Jonathan Ustabaşı

GİDENLER : Tomas Necid, Yaya Sane, Şamil Çınaz, erdem Özgenç, Yonatthan Del Valle, Mert Günok, Boban Joviç 
 

ÖNCE DAHİ YAPTIK SONRASINDA İSE KOVDUK!

Bursaspor lige Başakşehir mağlubiyeti ile başlarken ilerleyen haftalarda takımda önceki seneye göre daha başarılı olacak ümidi vardı. İlk 5 haftada gelen 9 puandan sonra Paul Le Guen bir anda ülkenin gündemine oturmuştu. Oynattığı 3-5-2 sistemiyle Ertuğrul Ersoy’u takıma kazandırınca adı dahi hocaya kadar çıktı hepimiz ümitlenmiştik aslında ama takım olma olgusunu kazanamayan bir takım gerçekleri ilk yarı sonlarına doğru görmeye başlar tezi doğrulanmış oldu. Bursaspor ilk yarıyı önceki seneden de başarısız bir şekilde 25 puanla tamamlamış oldu. Tüm oklar Paul e Guen ile birlikte futbolculara çevrilmiş oldu. Önce dahi yaptığımız Le Guen’i artık hedef tahtasına koymuş olduk. Paul Le Guen dönemi Şubat ayında son erdi.

YÖNETİMDEN İSTİFALAR!

İlk seçilen listeden Yüksel Çolak ile yedek Alaettin Temiz istifasından sonra, 2. Başkan Ali Ademoğlu’da istifasını verdi ancak başkan Ay ikinci başkanın istifasını kabul etmedi. Ardından Hakan Dinçtürk’ün istifasıyla yine sıkıntı yaşayan başkan Ay son dönemde ise mali asbaşkan Fatih Pulat’ın istifası yönetimin içinde bulunduğu durumu net olarak ortaya koyuyordu. Özellikle Fatih Pulat istifasının nedeni olarak futbol şube sorumlusu Hasan Parlakay’ın gösterilmesi sorunu daha zorlaştırmış oldu.

BİLET YOLSUZLUĞU ve TACİZ İDDİALARI!

Ali Ay’ın yönetimde kontrolü kaybetmesi kulüp tüm birimlerine sirayet etti, Akhisar deplasman maçının ardından ortaya çıkarılan bilet yolsuzluğunda fatura e-bilet sorumlusu Kemal Doğanlar’a kesildi. İlk önce olayın üstü belki kapatılmak istendi ama taraftarların yoğun baskısı sonucunda Kemal Doğanlar işten çıkarıldı. Bu kadar alt seviyede görev yapan bir personelin bu işi tek başına nasıl yaptığı veya kimlerle birlikte yaptığı hala bilinemedi. Tıpkı kulüp içinde bir yöneticinin çalışan bir bayan personeli taciz ettiği dedikodusu da bilinmezler arasında kaldı.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASINDA YİNE HÜSRAN!

Süperlig’de bu takımla derece yapmanın mümkün olmadığı herkes tarafından biliniyor tek hedef olarak Ziraat Türkiye kupası olarak görülüyordu. Fakat Gençlerbirliği deplasmanda oynanan ilk maç öncesinde yılbaşı tatiline gelmesi ve Paul Le Guen’in yabancı futbolculara Cristhmas izni verip takımı eksik çıkardığı kupa maçında alınan mağlubiyet bu fırsatında heba olmasına neden oldu. Rövanşta alınan 2-1 lik galibiyete rağmen kupadan elenmek takıma dip yaptırmış oldu.

9 HAFTALIK GALİBİYET HASRETİ!

Başkan Ali Ay’ın deyimiyle kurduğu tabanca gibi takım süper ligde 14. Haftada deplasmanda Konyaspor galibiyetinden sonra tam 9 hafta galip gelemedi. Bu süreçte oynadığı maçlarda 6 mağlubiyet 3 beraberlik alarak sadece 3 puan alabildi. Bu süreçte aynı zamanda Ziraat Türkiye kupasından da elenmiş oldu.

DİVAN KURULLARINDA ALİ AY KRİZİ!

Senede en az iki kez toplanması gereken Divan Kurullarına da başkan Ali Ay damgasını vurdu. 1 Aralık 2017 günü yapılan divan kurulunda konuşma sırası gelen başkan Ali Ay’ı kürsüye davet eden divan başkanı İdris Sevinç’e “ben namazı kılıp geleyim!” demesiyle kısa süreli bir kriz yaşandı. Son olarak Mart ayında gerçekleşen divan kurulunda başkan Ali Ay konuşması esnasında divan üyelerine “gelip burada konuşuyor, konuşuyor defolup gidiyorsunuz!” şeklinde talihsiz bir konuşma yapması divan üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Salonu terk eden divan üyeleri Ali Ay’ı set bir dille protesto ettiler.

CAN SİMİDİ MUSTAFA ER HOCA!

Tarih tekerrürden ibarettir sözü Bursaspor’da bu sene yaşanmış oldu, ilk devrelere iyi başlayan bir Bursaspor oldu son iki sezonda ve ilk yarıları ortalama 26 puanla kapatan bir takım. Aynı zamanda lige başladığı teknik adamını hemen hemen aynı dönemde gönderen bir Bursaspor ardından ligin sonralarına gelindiğinde yaşadığı sıkıntılardan cam simidi olarak gördükleri Mustafa Er Hoca’ya sarıldılar. Oysa Mustafa Hoca geçen sene ateşten gömleği giyip Trabzonspor maçında takımını resmen uçurumdan almıştı. Fakat sonrasında yine elinin tersiyle bir kenara itildi, Fransız teknik adam görevde kaldığı süre içinde Mustafa Hoca’yı maçlarda bir kere dahi kulübeye almıyor ve buna ne yönetim nede menajer bir şey demiyordu. Buna rağmen Mustafa Hoca bu senede gövdesini yine taşın altına koydu.

YEŞİL BURSA GÜME GİTTİ!

Pilot takım olarak düşünülen ve bir proje takımı olacak olan Yeşil Bursa bu kadar belirsiz ve başarısızlıklar arasında küme düştüğünü kimse anlamadı bile. Satın alındığı ilk dönemlerde play-oflar’da oynayan pilot takım, A takım ile aynı kaderi paylaşıyor, başarısız yöneticilikten dolayı A takım bir şekilde kurtarırken pilot takım küme düştü.

BAŞKAN ALİ AY’IN SADECE 2 ÖNEMLİ KATKISI!

Ali başkanın 2,5 yıllık yönetimde olumlu bir şeyler bulmak gerçekten çok ama çok zor buna rağmen araştırınca proje anlamında 0516 Mobil uygulaması ve Spor Lisesi’ni sıralayabiliriz. Gerçekten her iki projede kulüp için çok önemli bir kazanç bu projeler içinde kendilerine yürekten teşekkür etmek gerekir çünkü Spor Lisesi projesi senelerdir sadece lafta kalan bir projeydi.

VAATLER LİSTESİNDE DURUM ÇOK VAHİM!

Başkanın göreve geldiği 16 Ocak 2016 tarihindeki genel kurul salonunda ve sonrasında verdiği vaatler elimde yaklaşık 35 madde olarak duruyor. Listenin vahim olan tarafı bu 35 maddeden 1 tanesinin bile yapılamamış olması ve 26-27 mayıs’ta yapılacak kongrede yine aday olan başkan Ay, genel kurul üyelerinden o gün oy isteyecek. O günkü kürsü konuşmasını gerçekten merakla bekliyorum.

Bu yazı belki bazılarınızın içini karartmıştır ama gerçekleri ortaya koyup 2,5 yılın analizini de yapmak gerekiyor. Önümüzdeki genel kurulda sağlıklı bir yönetimin göreve gelmesi ve Bursaspor’un güzel günlere doğru yol alması en büyük dileğim.

 

HAZIRLAYAN : Adnan ALP  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.