Hava Durumu

ALİ AY HER GÜN -150 BİN YAZDI!

Ali AY GÜNLÜK 150 BİN TL BATIRDI!

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2019 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2019 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY HER GÜN -150 BİN YAZDI!
 

Ali AY GÜNLÜK 150 BİN TL BATIRDI!

Ali Ay Bursaspor yönetimine geldiği 19 Ocak 2016 tarihi itibarı ile bugüne kadar 1200 günü tamamlamış oldu. Bu süre içinde kulüp ekonomisinde tarihinin en büyük borç yüküne giren Bursaspor aynı zamanda sportif açıdan da dip yaptı ve son 3 yıldır kümede kalma savaşı veriyor.

23 Mart günü yapılan olağan mali genel kurulda yaptığı sunum ile ilk defa üyelerin anlaşılabilir bir mali tablo bilgisi veren denetleme kurulu başkanı Av. Yalçın Cambaz’ın açıklamaları arasında çok önemli rakamlar ortaya çıktı. Av. Cambaz, verdiği rakamlar arasında son 3 yılda kulübün 177 milyon zarar ettiği bilgisi içinde bulunduğumuz ekonomik durumu çok net ortaya koymuş oldu.

GÜNDE 150 BİN TL ZARAR VERDİ!

Genellikle futbolcular özelinde yaptığımız incelemeyi bu kez de Ali Ay üzerinden yaptığımızda ortaya çarpıcı bir rakam ortaya çıkıyor. Ali Ay yönetime geldiği 19 Ocak 2016 günü itibarı ile bugüne kadar 1200 gün olmuş. Başkan Cambaz’ın açıklamasında üç senelik (2018 yılı 11 aylık) zararın 177 milyon olduğunu kabul ederek zararı yönetimde olduğu süreye böldüğümüzde günde yaklaşık 150 bin TL zarar ettiği ortaya çıkıyor.

Çok basit bir matematik işlemine göre yapılan hesaplamada ortaya çıkan zararın 150 bin TL olması, Ali Ay idaresindeki Bursaspor’un her sabah gün aydığında -150 bin TL ile bakiye yazdığı gerçeği bugün karşı karşıya geldiğimiz borç batağını gözler önüne seriyor.


BURSASPOR BASKETBOL

Camianın yüzünü güldüren Basket Takımı için artık Süper lig bir galibiyet mesafesinde daha açıkçası Cumartesi günü Manisa deplasmanında alınacak bir galibiyet Bursaspor Basketbol için ŞAMPİYONLUK apoletini takmak demek. En yakın rakibi Ormanspor ile arasındaki 4 galibiyetin yanı sıra ikili averajda önde olması aslında yeşil beyazlılar için işin bittiği anlamına geliyor ama matematiksel olarak kalan beş haftada 1 galibiyet Süper Ligin müjdecisi olacaktır.

Cumartesi günü oynadığı Konyaspor karşılaşmasında salonunu dolduran üç binden fazla taraftarın muhteşem desteğini arkasına alan Arda Vekiloğlu’nun talebeleri ilk iki periyot sonunda 21 sayı farka ulaştı fakat üçüncü periyotun hemen başında renktaş rakip son bir dirençle oyuna çok baskılı başladı.

KONYASPOR İKİNCİ YARI OYUNA DÖNMEK İSTEDİ

Özellikle savunma ribauntlarını rakibe kaptıran ve İzzet Türkyılmaz’ın 4 faul sınırına gelince oyundan çıkmasıyla Bursaspor bir ara 21 sayı farkla başladığı periyotta farkı 8 sayıya kadar indiren Konyaspor karşısında oyundan düşme noktasına kadar gelse de toparlanmayı bildi ve periyotu 72-54 önde tamamlamayı bildi.

Son periyotta ise aradaki farkı korumayı bilen Bursaspor maçı  91-76 lık skorla tamamlamayı bildi. Basketbol liginde bugüne kadar ender görülen tribün desteği yeşil beyazlı camia açısından futbol yoksa basketbol vardır sevincini yaşatmaya devam ediyor.

BİLET KUYRUĞUNA GİRMEYİ ÖZLEMİŞİZ!

Karşılaşma öncesinde il spor müdürlüğü ile yaşanan bilet krizine yönetici Sezer Sezgin derhal müdahale ederek el koydu. 3 bin 200 kapasitelik salona 1800 tane bilet basarak taraftara zorluk çıktığını gören Sezgin konuyu çözüme ulaştırdı ve tüm seyircilerin salona girmesini sağladı. Maç öncesinde 100 metreyi aşan bilet kuyruğundaki taraftarların bilet kuyruğuna girmeyi özlemişiz esprileri dikkat çekti.



ALGUN ERDEM “EFECAN BARLIK YILDIZ OLACAK”

Algun Erdem, Bucaspor Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde Bucaspor altyapısında oynayan 2003 doğumlu Efecan Barlık için ısrarla Bursasporlu yöneticilere alınması yönünde yaptığı tekliflere ilgisiz kalındığını ifade ederek “gelecek vaat eden çok önemli bir oyuncuyu kaçırdık” dedi.

Bucaspor’da yaptığı başarılı çalışmalara rağmen yönetimin baskılarına boyun eğmeyerek görevden ayrılan Bursalı genç teknik adam Algun Erdem o süreçte çalıştırdığı 2003 doğumlu forvet Efecan Barlık için çok ümitli. Teknik Direktör Algun Erdem, genç oyuncu için “Denizli 2003 doğumlu Efecan çok değil birkaç yıl içinde süper lig kulüplerinin gözdesi olacak, yeteneklerinin farkına vardığımızda Bursaspor altyapısına ısrarla önerdim ama yönetim hiç ilgilenmedi bile”

KAÇAN BALIK BÜYÜK OLACAK!

“Şu anda U16 Milli takımıyla Polonya’da düzenlenen gelişim turnuvasında mücadele eden Efecan Barlık, Polonya karşısında attığı gol ile kendini kanıtlamaya devam ediyor. Bucaspor alt yaş gruplarında performansı gerçekten harika gol ve asist makinesi sanki bu yetenek fiziksel ve teknik olarak çok güçlü. Çok iyi yerlere gelecek ama gönlüm Bursaspor’a kazandırılması yönündeydi fakat yönetimin ilgi göstermemesinden dolayı kaçan balık büyük olacak” dedi. 

 

SERVET VAKIFKÖY’DE, STRESİ ÖZLÜCE’DE!

Adını tam olarak nasıl koyarsınız bilmiyorum yani yanlış transfer mi? Yöneticilerin yanlışları sonucu mu? Ne derseniz deyin ama ortada bir gerçek var o da Jires Kembo gerçeği, takımın 1 milyon 275 bin Euro ile en maliyetli oyuncusu fakat takıma katkısı sıfır.

Sezon başında dışlanarak Afyon kampına götürülmeyip gözden çıkarılan Jires Kembo’ya takım bulunamayınca resmen elde patladı. Yönetimin sezon başı politikalarına karşı elden çıkarmayı başaramadığı Kembo’nun stresi Özlüce’ye yansıyor.

YÖNETİM BENİMLE ADETA ALAY ETTİ!

Bir ara kadroya alınan ancak performansını bir türlü istenilen seviyeye taşıyamayan Kembo Vakıfköy’e altyapı ile çalışmaya gönderilmişti. Jires Kembo yakın çevresine yönetimin sezon başından bu yana kendisi ile adeta alay edercesine bir tavır takındığını söylediği ifade ediliyor. Jires Kembo bu tavır üzerine kendisiyle inatlaşmaya giren yönetimin kararına saygı göstererek Vakıfköyde çalışmalarımı sürdürüyorum dediği öğrenildi. 


TUNAY TORUN DÖNÜYOR!

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Tunay Torun, kritik Alanyaspor karşısında forma giyebilecek. Deplasmanda oynanacak Alanyaspor karşılaşması Bursaspor açısından adeta var olma karşılaşması olarak görülüyor. Kadro konusunda sürekli sıkıntılarını dile getirse de güvenini her zaman ifade eden Samet Hoca, Tunay’ın dönmesiyle biraz olsun yüzü gülmeye başladı.

Tunay Torun ise formadan uzak kaldığı dönemde takımın yaşadığı sıkıntıların son bulması gerektiğine inandığını ve Alanyaspor maçıyla başlayacak bir çıkışa ihtiyaçları olduğunu arkadaşlarına aşılamak istediği söyleniyor.








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.