Hava Durumu

ALİ AY İLE ADIM ADIM İDAM SEHPASINA – 1 (Son Arzumuz Dahi Sorulmadan!)

Düşecek, düştü derken 55 yıllık 2010 yılında Şampiyon olmuş tarihi bir çınar olan Bursaspor sonunda küme düştü!

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY İLE ADIM ADIM İDAM SEHPASINA – 1 (Son Arzumuz Dahi Sorulmadan!)
 

Şampiyonluğun ardından yaşamını yitiren başkan İbrahim Yazıcı’nın ardından hızla uçuruma yuvarlanan aynı zamanda yönetime gelen başkanlar ve camia tarafından hiçbir şekilde tedbir alınmayan Şampiyon Bursaspor, Pazar günü ligin son maçı olan Malatyaspor karşısında maçı 2-1 kazandığı halde küme düşmekten kurtulamadı.

Çünkü aynı anda İzmir’de oynanan karşılaşmada Göztepe kendi evinde Ankaragücü’nü 2-1 lik skorla yenerek Bursaspor’un bir puan önünde ligi tamamlayınca düşen takım maalesef Bursaspor oldu. Peki; bu son nasıl geldi? Sürpriz bir sonuç muydu? Veya haksız bir sonuç muydu?

YAZICI, KÖRÜSTAN ve BÖLÜKBAŞI BEĞENİLMEYİNCE!

Rahmetli Yazıcı döneminin son dönemlerinde başlayan, Erkan Körüstan ve Recep Bölükbaşı dönemiyle devam eden süreçten hiçbir zaman mutlu olmayan ve protesto eden camianın başına Ocak 2016 yılında olağanüstü kongre ile Ali Ay geldi. İşte Bursaspor’un kötü sonu bu tarihten itibaren adeta freni patlamış kamyon misali hızlandı.

Ali Ay başkan seçildiğinde açıklanan rakamlarla kulübün borcu 270 milyon TL ve takımın değeri 70 milyon Euro (yaklaşık 470 milyon TL) civarında idi. Diğer bir deyişle takımın oyuncularını satıp sıfırladığında tüm borçlarını ödüyor ve üzerine elinde birde paran kalıyordu.

CENAB-I HAK CEZALANDIRDI MI?

Beğenilmeyen Yazıcı, Körüstan ve Bölükbaşı dönemleri için sanki Cenab-ı hak tarafından cezalandırılmışçasına Ali Ay dönemi başladı. İlk seçim vaadi o dönemki 270 milyon TL borcu 1 yılda yarıya indireceğim sözünü veren Ali Ay, bugüne kadar bırakın seçimlerde verdiği sözleri yerine getirmeyi ne söz verdiyse tam tersini yaparak bugün Bursaspor’un süper ligden düşmesine bile neden oldu.

İlk seçildiği Ocak 2016 kongresinde 1700 civarında rekor bir oy alarak en yakın rakibi Burhan Vatan’a 1000 oy civarı fark atan Ali Ay’a duyulan güven en üst seviyedeydi. Tüm camiada büyük bir ekonomik ve sportif başarı beklentisi oluşmasına rağmen Ali Ay bu güveni, beklentileri tam tersine çıkardı.

MUHASEBECİ, BİR İKİ YÖNETİCİ ve MENAJERLER!

Futbol yöneticiliğinden anlamadığını kendiside zaman zaman ifade etse de, camianın kabul ettiği futbolun akillerine hiç danışmadığı gibi çevresini futbolun haricinde her işten anlayan insanları doldurarak korkunç sonu hazırlamaya başladı.

İlk yönetim kurulunda kendisine bu davranışının kötü sonuçlar doğuracağını söyleyen yöneticilerine güvenmedi. Ali Ay için o dönemde varsa yoksa sadece şirketinin muhasebecisi Hasan Parlakay ile kendini başkan seçtiren birkaç yönetici vardı. Bu durum karşısında kendisine gerekleri söyleyen yöneticiler teker teker istifa ederek yanından ayrıldılar.

Ama Ali Ay; muhasebecisi Hasan Parlakay, başkan seçtiren bir iki yönetici ve futbol simsarları denilen menajerlerden bir türlü vazgeçmedi.

GAZETE BURSA TEK BAŞINA MÜCADELE ETTİ!

Ali Ay böyle devam ettikçe hem kendi sonunu hem de Bursaspor’un sonunu hazırladığı belli olmaya başlamıştı. Özellikle yerelde gazeteniz Gazete Bursa, tek başına bu durumu belgelerle ortaya koyarak yaklaşan tehlikeyi camiaya yaklaşık bir yıl boyunca yazdı.

Bu haberler karşısında Ali Ay yazarımız Adnan Alp’e karşı önce tesis yasakları getirdi ardından hukuka başvurduğu halde belgelerin doğruluğu ve suç teşkil etmediği konusu da kendisine verilen tokat bir cevap gibi oldu. 

ALİ AY İLE ADIM ADIM İDAM SEHPASINA!

İlk seçildiğinde 2015-2016 sezonunun yarısında Hamza Hoca’yı kucağında bulan Ali Ay Hamzaoğlu ile devam etmişti. Ali Ay’ın Bursaspor’u sezonu 44 puanla 11.nci sırada tamamlarken aynı zamanda başkanlıkta geçirdiği 3 yılda en iyi derecesi 11.cilik ile o sezonda olmuştu. 

2016-2017 sezonuna da yine Hamza Hamzaoğlu ile başlama kararı alırken Ali Ay ve yönetimi çilek transfer sözü vermişti. Lakin iyi başlayan sezon ilerleyen haftalarda kötü sonuçlarla yine bir anda kâbusa dönüyordu.

Hamza Hocaya ancak sezonun yarısına kadar dayanan Ali Ay, bu kez ibreyi Mutlu Topçu’ya çevirerek takımın başına getirmişti. Ama takım kurma ve hoca seçimine menajerler ve muhasebeciler karışınca başarısızlık kaçınılmaz oluyordu.

 Mutlu Hoca takımın başında ancak 10 hafta kalabildi ve ağır Galatasaray yenilgisinin ardından istifa etti. Yerine göreve altyapı sorumlusu Adnan Örnek hoca’yı getiren Ali Ay için çaresizlik devam ediyordu.

Apar topar gelen Adnan Hoca’da maalesef 4 maç sonra apar topar istifa etti. Fakat Adnan Hoca’nın istifası ligin bitimine 1 hafta kala olmuş bir sonraki hafta oynanacak olan Trabzonspor deplasmanında takımın kaderi belli olacaktı.

ATEŞTEN GÖMLEK MUSTAFA ER HOCA’DA!

Sırada bu kez nöbetçi asker olarak Mustafa Er hoca vardı ve tek maç olsa da görevi kabul etti Trabzon karşısına takımın başında çıkarak ateşten gömleği giydi. Çaykur Rize ile verilen kıyasıya mücadelede deplasmanda alınacak bir galibiyet Bursaspor’u yaşama bağlarken Çaykur Rize’nin biletini kesecekti.

Bursa’da camia bir anda kenetlendi ve Trabzonspor deplasmanına Şampiyonluk senesinde yaşanan seyirci rekoru kırılmasa da Bursaspor arkasına müthiş bir taraftar desteği alarak gitti.  

 Son maç olan Trabzonspor karşısında deplasmanda alınan 2-1 lik galibiyet ile mucize yaratarak ligde kalana Bursaspor’da; Ali Ay gereken dersi aldıklarını sonraki sezonda çilek transferler yaparak tabanca gibi bir takım yaratacaklarını iddia etmişti.

Sezona Le Guen gibi flaş bir teknik adamla girerken dönemin bazı yöneticileri Avrupa Kupaları başarı durdurulamaz şekilde tekrar dip yapmaya başlıyordu.

Bu arada ortaya çıkan Le Guen transferinde menajerlerin tuzağına nasıl düşülerek Bursaspor ekonomisinin darbe aldığı haberleri de tuz biber oluyordu.   Sezonun ikinci yarısında arka arkaya gelen kötü sonuçların ardından Le Guen ile vedalaşılıyor ve yerine son 7 maç için Mustafa Hoca getiriliyordu.   HABER: ADNAN ALP    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.