Hava Durumu

ALİ AY İLE MENAJERLERİN SÖZLEŞME DANSI!

Bursaspor tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına devrik başkan Ali Ay hakkında yapılan suç duyurusuna eklenen Bağımsız Denetleme Kurulu Raporunu açıklıyoruz. Ali Ay ile menajerler arasında yapılan sözleşmelerdeki usulsüzlükler ve haksız ödemeler nasıl yapılmış?

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY İLE MENAJERLERİN SÖZLEŞME DANSI!

YE KÜRKÜM YE - 1

Bursaspor tarihinin en başarısız dönemini yaşatarak Şampiyonluk sonrası süper ligden düşürerek adeta yönetimde kaldığı 3 yıllık süre ile bir kara leke olarak kayıtlara geçen devrik başkan Ali Ay’ın kulübü borç batağına nasıl sürüklediğinin ayrıntıları gün yüzüne iyice çıkmaya başladı.

Gazete Bursa olarak Ali Ay ve yönetiminin menajerler ile olan ilişkilerini defalarca gündeme taşıyıp haberleştirdiğimizden dolayı, Ali Ay ve kulüpte yönetici olduğu süreçte 20’den fazla tapu edinen ayrıca bunları hangi yollardan edindiğini açıklayamayan özel muhasebe elemanı Hasan Parlakay tarafından yazarımız Adnan Alp hakkında meşhur hukukçuları Av. Yunus Egemenoğlu eliyle 15’ten fazla dava açan ancak bugüne kadar somut bir neticeye ulaşamamışlardı.

Şimdiye kadar yaptığımız dürüst haberciliğe bir yenisini eklemek adına devrik başkan Ali Ay’ın menajerler ile birlikte hazırladıkları sözleşmeler nedeniyle kulübün borç sarmalına düştüğünü yine belgeleri ile yazacağız.

MENAJER SÖZLEŞMELERİ NEDEN ÇOK GİZLİDİR!

Futbol dünyasında bir söz vardır, “Art niyetli menajerler, yönetici müsaade ettiği kadar bir kulübü soyabilir!”. Genel teamüle göre kulüplerde başkanlık ve yöneticilik yapan kişilerin genelde menajerler ile olan ilişkileri maalesef hem tespit edilmesi hem de ispatlanması en zor konulardır. Bu sebeple bu sözleşmeler kulüp camiası ile (hatta tüm yöneticilerle) asla paylaşılmaz, bu tür sözleşmeler kulübün muhasebecileri gibi kozmik insanların çekmecelerinde kilitli olduğundan erişilmezdir.

ALİ AY HAKKINDA AÇILAN DAVANIN BELGELERİ!

Futbolcu ve menajerler ile yapılan sözleşmeler bu sebeple çok önemli araştırmalar sonucunda ortaya çıkar ve her şey göze alınarak bizler tarafından okurlara veya camiaya ulaştırılır. Başkan Mesut Mestan yönetimi tarafından devrik başkan Ali Ay ve yöneticileri hakkında savcılığa yapılan suç duyurusunda menajer ile yapılan sözleşmelere de yer verildi.

BDK; ALİ AY İLE MENAJERLERİN FOYASINI ORTAYA ÇIKARMIŞ!

Bağımsızlık Denetleme Kurulu raporunun; (4.3 Menajer Ödemeleri) başlığı altında yapılan inceleme sonucunda şu bilgilere yer veriliyor.



Futbol dünyası ve tüm kulüp yönetimlerinin menajerler ile olan sözleşmelerine genel olarak atıfta bulunularak, “menajerler ile anlaşılan ücret futbolcu ile yapılan sözleşme süresine bağlı kalınarak vadeye yayılır ve cari hesaba kayıt edilerek taksitler halinde ödenir. Bunun nedeni futbolcunun sözleşmesinin olası bir erken fesih durumunda menajere hak etmediği paraların ödenmemesi içindir” şeklinde haklı bir yorum yapılıyor.

EKONG, DELARGE VE MERAŞ'IN MENAJERLERİ PARAYI KAPMIŞ!

Bu yorum ışığında Ali Ay döneminde yapılan sözleşmelerde yapılan incelemeler sonucunda, bazı menajerlere cari hesaptan zamanı geldiğinde ödeme yapmak yerine vadeli senetler verildiği, bu sebeple sözleşmeleri erken fesih edilen Ekong, Delarge ve Umut Meraş gibi futbolcu menajerlerinden fesih sonraki sürenin senetleri iade alınamamış böylelikle kulüp zarara uğratılmıştır denilmekte.

BDK’nın 28 Mayıs 2018 ile 23 Haziran 2019 tarihleri arasındaki Ali Ay dönemine ait yapılan menajer sözleşmelerinden 13 tanesinde usulsüzlük tespit ettiğini raporunda belirtmiştir. Usulsüz olduğu öne sürülen 13 sözleşmeden sadece 4 tanesinde sözleşme bedelinin %50 kısmını cari hesaba dahil edildiği kalan %50 kısmını ise yine borç senedi olarak verdiği tespit edilmiştir.

İşte BDK’nın incelemesi sonucunda usulsüzlük tespit edilen 13 sözleşmeye ait tablo;




ARAŞTIRMA - HABER : ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.