Hava Durumu

ALİ AY TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALIYOR!

ALİ AY TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALIYOR!

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2018 01:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALIYOR!

Ø 4 Temmuz’da Kulüpten yapılan açıklamada gazetemizin spor servis sorumlusu Adnan Alp’i işaret ederek Savcılığa suç duyurusu yapıldığı ifade edilmişti. Aradan 1 hafta geçmesine rağmen Savcılığa herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi!

 

Ø Öte yandan Yalçın Cambaz başkanlığında olağanüstü toplanan Bağımsız Denetleme Kurulu yaptığı açıklama ile Paul Le Guen transferinde Fransız’ın menajeri olan Hahnen AG firmasına taksitler halinde 300 bin Euro’luk senetler verildiğini ortaya çıkardı!


Her şey 10 Haziran’da spor sorumlumuz Adnan Alp’in araştırmaları sonucunda belgeleriyle ortaya koyup haberleştirdiği “Paul Le Guen Transferinin Perde Arkası!” başlıklı haberiyle başladı. Üç yıla yakın süredir başkanlık yapan Ali Ay’ın bu süreçte 33 futbolcu transferi ve 5 Teknik Direktör transferlerine imza atmıştı.

Aslında futbol dilinden ve menajer taktiklerinden bugün dahi hiçbir konuda bilgisi olmadığı bilinen başkan Ali Ay yönetiminde kulübün küme düştüğü sezonlar dahil futbolda rakipleri karşısında adeta sıradan bir takım görüntüsü verdiğinin yanı sıra yine tarihinin de borcunu zirveye (yaklaşık 600 milyon) taşımayı başaran ilk ve tek başkan olma unvanını yakalamayı başarmıştı.


ALİ AY’IN BÜYÜK NASIRI!

Evet, 10 Haziran’da gazetemizde çıkan haberimiz bir anlamda yeniden seçilmiş olan başkan Ali Ay’ın en büyük nasırına basmış olacak ki, ilk icraat olarak 3 yıldır birlikte çalıştığı kulüp menajeri Hüseyin Gedik’i apar topar görevden almış ve ardından haberi yapan arkadaşımız Adnan Alp’e düzenlediği basın toplantısında hakaretler ederek İbrahim Yazıcı tesislerine girme yasağı getirmişti.

Aslında camia genelinde kulüp ve menajerler arasında yaşanan dedikodular bilinmesine rağmen, Adnan Alp’e karşı yapılan bu esef uyandıran olay Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD Bursa Şubesi tarafından yazılı bir açıklamayla kınanmıştı. Ancak buna rağmen özellikle yerel basında gerekli tepkinin gösterilmemesi bizlerin habercilikteki dürüstlük ve Bursaspor aidiyetinden saptırmadı.


HASBELKADER BAŞKAN!

Haberimizin kulüp içinde bomba etkisi yapmasının ardından bayramdan sonraki ilk iş gününde menajer Hüseyin Gedik’in ipini çeken başkan Ali Ay bu konuda hiçbir açıklama yapamamıştı. Haberimizde ısrarla sorduğumuz halde “benim tasarrufum!” demekle yetinmişti. Düzenlediği ilk basın toplantısı öncesinde, basın sözcüsü Suat Paçacı ve kulüp müdürü Erhan Başoğlu tarafından eline tutuşturulan metni dahi tam okuyamayarak Adnan Alp’e “sözde gazeteci, kuldan utanmaz, Allahtan korkmaz!” gibi sözlerle içinde bulunduğu durumu ortaya koyarak saldıran Ali Ay hakkında gerçekler ortaya çıkmaya başladı.

Şirketinin muhasebecisi ve kulübe yedek yönetici olarak sokan, ama dönemin asil yöneticileri tarafından daha fazla tahammül edilmeyen Parlakay nedeniyle istifa edip değerlerini ispatlayan bazı asil yöneticilerin yerine en akçeli işlerin döndüğü futbol şube sorumlusu yaptığı Hasan Parlakay’ı koruma ve kollama işine soyunan başkanın o makama hasbelkader olarak geldiğini açıklıyordu!


BDK’DAN ALİ AY’A TOKAT GİBİ AÇIKLAMA!

Son kongrede delegelerin rekor bir oyla göreve getirdiği Bağımsız Denetleme Kurulu (BDK) seçiminin yorumu camiada; Ali Ay ve diğer adaylar biz sizlerin denetleme kurullarınıza güvenmiyoruz şeklinde alındı. Aslında bu sonuç kongrede ibra olmasına rağmen, başkan Ali Ay’a delegelerden tokat gibi bir cevap oldu.

Ali Ay’ın bugüne kadar asla dile getirmediği Paul Le Guen’in menajerlik şirketi olan Hahnen AG olduğu ortaya çıktı. Denetleme Kurulunun Olağanüstü toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, bizlerin ve kamuoyunun bugüne kadar hiç duymadığı bu menajerlik şirketinin ortaya çıkması başka konuları da gündeme getirdi!


NAMUS, ŞEREF, HAYSİYET, ONUR!

Sayın başkan, çok sık bir şekilde dile getirdiği Namus, Şeref, Haysiyet, Onur sözlerinin manaları üzerinden gidilecek olursa BDK’nın yaptığı açıklamada 300 bin Euro taksitli senetlerin ardından birde haberimizde yer alan ve kendisine “canım ağabeyim Ali Ay!” olarak hitap eden bir menajer ve ortağının tahsil ettiği 300 bin Euro’yu nasıl açıklayacağı ve ne yapacağı merak konusu.

Bu konu, Paul Le Guen’in şahsi tasarrufudur deyip üstü kapatılamayacak bir konudur. Namus, Şeref, Haysiyet, Onur sözlerinizin manaları içinde şu sorularımıza nasıl cevap vereceksiniz?

1 - Hiçbir şey yapamasanız da o dönemde 300 bin Euro’luk senedin Özkan Doğan ve Metin Korkmaz’da ne işi var deyip hocanıza nasıl sormazsınız?

2 -  Kulübün 1,5 milyon Euro’luk transferde menajerlik şirketlerine 600 bin Euro ödenmesine nasıl göz yumdunuz?

3 – Hüseyin Gedik ve Hasan Parlakay’ı her zaman savundunuz ama Hüseyin Gedik’i durup dururken Gazete Bursa’nın haberinde sonra neden kovduğunuzu neden açıklayamıyorsunuz?

4 – Gazete Bursa’nın haberini doğrularcasına PFDK’dan kulübe gelen İHTAR (şimdilik) cezasının Menajerlik şirketleriyle olan bildirimleri yapmadığınız veya eksik yaptığınızın altında yatan sebepler neler? Ve hangi transferleri kapsıyor?

5 – Seçildiğiniz iki kongrede de şeffaflık sözü verdiğiniz halde kulüp içinde neden bu kadar karanlık işler oluyor? (Bilet yolsuzluğu, bayan personel tacizleri, menajerlerle olan akçeli ilişkiler vs)

6 – Haklarında bu kadar akçeli işlerin döndüğü Özkan Doğan ve Metin Korkmaz ile hala çalışıyor musunuz? Samet Aybaba’nın transferinde bu menajerlerin iştiraki var mı? (Menajerlerin sitesinde Samet Aybaba görünüyor)

7 – 04 Temmuz’da kulüp adına yaptırdığınız açıklamada kendine gazeteci süsü veren! Vicdansız! Yalancı! Hadsiz! Ölçüsüz! Hastalıklı bir ruh haline sahip! Tehlikeli! Diye suçladığınız Adnan Alp hakkında Savcılığa suç duyurusu yaptığınızı açıklamıştınız! Oysa 10 Temmuz akşamına kadar Adliye’nin sorgu kaleminde hiçbir müracaatınız yok! Tükürdüğünüzü yalayacak mısın? Sayın Ali Ay!

8 – Gazetemizde çıkan haberler direkt olarak Ali Ay, Hasan Parlakay, Hüseyin Gedik isimleri üzerine şahıslara yöneliktir. Sayın Ali Ay ve havarileri daha ne kadar Bursaspor Kulübünün arkasına saklanarak cevapları kulüp adına yapacaksınız?


Kulüp tarihinde ilk defa olarak yer alan Bağımsız Denetleme Kurulu’nun önemi dünkü açıklamayla bir kere daha ispatlanmış oldu. Bu kurulda görev yapan Yalçın Cambaz başkanlığında tüm üyelerin incelemeleri sonucunda kamuoyu şimdiye kadar hiç duymadığı Hahnen AG şirketini de öğrenmiş oldu. Aynı zamanda gazetemizin haberiyle birlikte Paul Le Guen transferinde menajerlik şirketlerine %40 gibi bir astronomik komisyon yani kulüp kasasında 600 bin Euro ödendiği ortaya çıkmış oldu.

 

Haber : Adnan ALP 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.