Hava Durumu

ALİ AY ve PİNOKYO!

Bursaspor tarihinde hem mali hem de sportif açıdan en kötü yönetimini sergileyen Ali Ay, verdiği vaatlerin hiç birini yerine getiremeyince meşhur çocuk masalında ki yalan söyleyince burnu uzayan “Pinokyo” ya sadece fiziki olarak benzemiyor!

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2018 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY ve PİNOKYO!
 Bir tek burnu uzamıyor!

19 Ocak 2016 tarihinde Bursaspor Başkanı seçildiği günden bu yana hem söz hem de vaat anlamında söylediklerinin neredeyse hiç birini yerine getiremeyen ama buna rağmen 2018 kongresinde tekrar Bursaspor başkanlığına seçilen Ali Ay, artık meşhur çocuk masal kahramanı Pinokyo’ya benzetilmeye başlandı. Bilindiği gibi masalda yalan söyleyen Pinokyo’nın burnu uzadığı anlatılır ama başkanın böyle fiziki bir durumu yok ama verdiği sözleri yerine getirmekten ziyade şimdilerde de hatırlamamaya başladı.


Yeni sezondan hemen önce yapılan genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Ali Ay, bu kongrede tıpkı 2016 kongresinde olduğu yine vaatler ve sözler vererek çıtayı yukarıya çıkarması beklentileri yükseltti. Ardından kulüpte yaşanan ödeme sıkıntısından TFF ve UEFA ya yapılan futbolcu alacakları, personele yapılmayan maaş ödemeleri nedeniyle bayramı zehir olan kulüp çalışanları, yüksek maliyetli gönderilemeyen futbolcular başkanın yerine getiremediği sözler olarak önünde duruyor.


2016 KONGRESİNDEN BAZI VAATLERİ!


A.AY “..Ama yanımda çalışan arkadaşlarım öncelikle ben aç kalırım, onların ve futbolcuların maaşlarını öderim arkadaşlar”

Bu vaade rağmen Ali Ay döneminde hiçbir zaman kulüp çalışanlarının, futbolcuların, teknik adamların ödemeleri zamanında ödenmediğinden kulübe zaman zaman icralar gelirken çalışanların aileleri alacaklarını alamayıp geçim sıkıntısı gazetelere konu olurken başkan Ali Ay’ın hiçbir dönemde aç kaldığı haberine rastlanmadı!


A.AY “Sevgili Bursasporlular, 4-5 aydan beri futbolcular maaş alamıyorlar ve bu arkadaşlardan biz performans bekliyoruz”

Bu sözü Bölükbaşı yönetimine gönderme yapıyor ama o dönemlerde en azından Bursaspor ligde gol rekoru kırdığı dönem yaşarken hiç kümede kalma mücadelesi vermedi! Oysa başkan Ali Ay’ın dönemindeyse futbolcuların ödemeleri yine 3-4 ay geriden yapılırken Bursaspor bir sene son hafta Trabzonspor maçında taraftarın ve camianın katkısıyla ligde kalırken sonraki sezonda da yine aynı katkıyla ligde kalmayı ancak son 2 haftada kesinleştirdi.  


A.AY “Arkadaşlar, hep anlattık temel ilkelerimiz var şeffaf ve açık bir anlayışta olacağız. Şeffaflığın olmadığı yerde yalan olur, dedikodu olur, iftira olur..”

Şeffaf ve açıklık anlayışı yalan çıkarken, Ali Ay döneminde yaşanan çok değişik skandallara rağmen hiçbir şeffaflık ve açıklama olmadı. Kulüpte yaşanan transferlerdeki dedikodular, bilet yolsuzluğu, bayan personel tacizleri karşısında dedikodular zirve yaptığı ise başkanın doğru söylediği ortaya çıktı! 


A.AY “Arkadaşlar tekrar söylüyorum Bursaspor’un bir kuruşu bizim namusumuzdur, şerefimizdir bunu böyle bilesiniz. Kimsenin şüphesi olmasın yaptığımız harcamaları düzenli olarak kamuoyu ile paylaşacağız”

Yapılan harcamalar hakkında mali genel kurullar haricinde hiçbir zaman düzenli açıklama yapılmaması başkanın Bursaspor’un her kuruşunun namus ve şerefimizdir sözünün gerçek olmadığını ortaya çıkardı!


A.AY “Güçlü ekonominin yanı sıra sportif olarak da yarışın içinde olmalıyız, göğsünde Bursaspor arması taşıyan her takımımızın hedefi şampiyonluktur. Bu U15 içinde, voleybol içinde, basketbol içinde futbol içinde böyledir..”

Ali Ay’ın son günlerdeki açıklamalarıyla tamamen çelişen bir gerçek dışı bir vaat daha çünkü geçtiğimiz günlerde pilot takım Yeşil Bursa’nın, Basketbol ve voleybol şubelerinin kapatılacağı açıklamaları şoka giren camia bir kere daha başkanın yalanlarıyla karşı karşıya kaldı!


A.AY “Hamza Hocayla bende görüştüm fikirlerimiz örtüşüyor, biz hayalci değiliz o da değil ama takımımızın doğru yapılanmaya ihtiyacı var. Yeni stadyumla birlikte bu seneki hedef Türkiye Kupasını almak ve ligde olabileceğimiz en iyi yerde olmak..”

Hamza hoca ile bir sezonu bile tamamlayamadan Türkiye kupasında ise son üç yılda yaşanan gruplardan bile çıkamadan elenen bir Bursaspor’un yaratılmış olduğu tek gerçek!


A.AY “Sevgili Bursasporlular taraftarsız Bursaspor olmaz, taraftara rağmen kulüp yönetilmez taraftarı yok sayarak bir başarı yakalanmaz. Taraftar mutluluğu bizim olmazsa olmazımızdır, Taraftar meclisi projemizde onlarla sıkça fikir alışverişinde bulunacağız. Bakın maalesef son senelerde takım ve şehir arasındaki mesafe açıldı”

Son üç yılda taraftarın tepkisine rağmen kulübü yöneten ve seçilen bir Bursaspor başkanı hakkında çok fazla bir şey yoruma gerek yok aslında ama açıklamasında eleştirdiği kulüp ve şehir arasında açılan mesafeyi fersah fersah artıran Ali Ay’ın büyük bir ihtimalle bu açıklamasını da hatırlamayacağını düşünüyoruz.


A.AY “Heykeli, çarşıyı, setbaşını görmeden sezonu tamamlayıp giden futbolcular ve hocalar gördük. Böyle bir şey kabul edilemez Bursaspor Bursa’dır, Bursa Bursaspor’dur kulübün yüzünü şehre döndürmeye geliyoruz arkadaşlar”

Evet, böyle bir şey gerçekten kabul edilemez çünkü Bursa Bursaspor’dur ve Bursaspor Bursa’dır buraya kadar hiçbir şey su götürmez bir gerçektir sayın başkan ama bu konuda sana bir sorumuz var “Siz üç senedir kaç sefer Setbaşı’na, Heykel’e ve Çarşıya (seçim zamanı hariç) gittiniz?” Önce siz buna cevap verip! 


A.AY “..Sevgili Bursasporlular size yemin ediyorum ben kimseden icazet almam benim ismim Ali Ay, ne Bakanından, ne Belediye Başkanından, ne oradan ne buradan icazet almam. Benim icazet aldığım tek yer Bursaspor taraftarıdır arkadaşlar, gemlik’ten, orhangazi’den, Orhaneli’den, M.Kemalpaşa’dan, İnegöl’den, Ünitimsah’tan, Platformdan, Teksa’tan icazet alırım arkadaşlar. Başka kimseden icazet almam”

Gördünüz değimli sayın Ali Ay başkan seçilince hiçte öyle değilmiş! Nelerle karşılaştığınız bazılarını bizler biliyoruz öyle seçilmek için bol kepçeden atmaya gelmiyor! Bu arada o dönemlerde size muhalif olan ama son kongrede destek veren tribüncünün Beşiktaş maçı öncesi makamınızda yaptığınız toplantıda size hakaretle yaptığı tepkiden sonra attığınız geri adımı basın yazmamıştı!


A.AY “Allah şahidimiz olsun eğer hata yaparsak bir kusurumuz olursa bunu bütün samimiyetimizle paylaşmaya hazırız. Yani hiçbir konuda yalan söylemeyeceğiz hayal tacirliği yapmayacağız, yaşı kaç olursa olsun ister zengin ister fakir her Bursasporlu bizim için eşittir”

Başkan Ali ay’a bu sözünü yüzüne karşı tekrar hatırlatmak istiyoruz ama yüzüne bakarak çünkü vereceği cevap için fiziki değişikliklerini gözlemlemek istiyoruz!!!


A.AY “Üst kimlik taraftarlıktır taraftarımıza şartsız, koşulsuz, saygıyla seveceğiz, dinleyeceğiz dikkate alacağız. Bursaspor Kulübünü menajerlerin elinde oyuncak olmaktan kurtaracağız Bursaspor bundan sonra haksız zenginleşmenin aracı olmayacak”

Sayın Ali Ay, size bu konuda sadece Paul Le Guen, Özkan Doğan, Metin Korkmaz, Hüseyin Gedik ve Hasan Parlakay isimlerini vermiştik ama siz hala sessizliğinizi korumayı başarabiliyorsunuz! Sevginizi bu konuda haber yaptığı için Adnan Alp’e koyduğunuz tesislere giriş yasağı konusunda sevginizi dikkate almanızı diliyoruz!


A.AY “Transfer su-istimal edilmeye müsait bir süreçtir bu süreci namuslu insanlarla ve açık olarak yürüteceğiz. Yoktan var ettiğimiz ya da altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncular bundan böyle gitmek istiyorum deyip ellerini sallayarak gidemeyecekler”

Lütfen sayın Ali Ay, bu sözü Ocak 2016 kongresinde söylediniz ama o tarihten 16 Haziran 2018 e kadar kulüp menajeri Hüseyin Gedik ile çalıştınız! Eğer Adnan Alp 10 Haziran 2018 de Paul Le Guen haberini yapmasaydı siz hala Hüseyin Gedik ile çalışmaya devam edecektiniz! Kabul edin artık Adnan Alp bu haberiyle size namuslu insanlarla çalışmanıza neden oldu! Ama Hüseyin Gedik ile geçirdiğiniz namuslu üç senenizin! Hesabını belki bir gün soracak çıkabilir!

***********


Bu vaatler Ali Ay Ocak 2016’da başkan seçilmeden önce kongrede yaptığı konuşmaya yapıla yorumlardan ibaret. Peki, Ali Ay başkan seçildikten sonra günümüze kadar aklımızda kalanları da hatırlamak gerekirse yorumlarıyla sizlere sunalım!


A.AY “Borcu 2017 Haziranında geldiğim günün yarısına düşüremezsem görevi bırakırım”   

Ali Ay yine unutkanlığa bağlayabilir ama söz uçar yazı kalır sayın başkan, unutmayın 2018 haziranında bu sözünüzü unutup Bursaspor’un borcunu aldığınız 280 milyon TL den 400 küsur milyona çıkardınız! Hani sözünüz namustu?


A.AY
“Stadın isim hakkını satıp iyi bir gelir elde edeceğiz”

Ali başkan bu sözü söylediğinizden bu güne 3 yıla yakın zaman geçti! Hani sözünüz namustu?


A.AY
“Kulüpte Dortmund modelini uygulayacağız”

Başkan belki başkası söylememiştir ama bizce siz Bursaspor’un tarihini bir okuyun! Hani sözünüz namustu?


 A.AY “Doğru, nokta atışı ve ekonomik transferler yapacağız bütçeyi aşmayacağız”

Bugün itibarı ile hala bu sözünüzün arkasında mısınız? Sayın başkan! Hani sözünüz namustu?      


A.AY
“Ligde ilk sıralarda yer alıp Avrupa kupalarına gideceğiz”

 Ya buna ne diyeceksiniz?  Hani sözünüz namustu?      


A.AY
“Kupada final oynayamazsak görevi bırakırım”

Buna ne dersiniz? Hani sözünüz namustu?      


A.AY
“Söylendiği gibi bir sorun yok, Prosinecki ile 1-2 saat içinde imzalarız”           

Peki ya buna? Hani sözünüz namustu?      


A.AY
“Mutlu Hoca ile başarılı olacağız”

Buna ne dersiniz? Hani sözünüz namustu? 


A.AY
“Altyapıyı kapamak lazım”

Bunu gerçekten demediniz mi? Hani sözünüz namustu?      


A.AY
“Altyapı çok önemli”

Bu ne perhiz ne lahana turşusu derler sayın Ay! Hani sözünüz namustu?

*************


2018 KONGRESİ VAATLERİ!


A.AY
“.. Şimdi diyorlar ki kulübe aktardığım katkıyı alıp gidecek diye, kongre kararından sonra bile katkı sağladım ama gerekirse pazartesi bir o kadar daha koyarım!.. şimdi tutturmuşlar bi fon, bi fon, bi fon diye arkadaşlar bana da 300 milyonluk fon teklifi geldi ama ben kabul etmedim çünkü ne edüğü belirsiz bir fondu! .. Göreve geldiğimizde 3,15 olan Euro günümüzde 5,50 TL seviyelerinde… Hadi birisi çıksın da kur artışının borçların artışında etkisi yok desin? …   ”

Ali başkan kongrede bunu söylerken, aktardığı parayı almayacağını zaten söylemiyor! Kimsede başkandan bunu istemiyor çünkü Bursaspor’da kimsenin parası kalmaz sayın başkan sizde alacaksınız elbette! Ama TL olarak verdiğiniz katkıyı Euro’ya çevirdiğiniz için zarar mı ettiniz? Verdiğiniz TL katkınızı Euro’ya çevirdiğinizde (3,15 ten başlayarak) kazancınız bugün ne kadar TL?

Sizin karşınıza fon olarak adaya niye tepki gösterdiniz? Size gelen fonun ne edüğü belirsiz bir fon ise başkasının günahı ne? Böyle bir fon’a girmeyerek kendinizi başarılı nasıl gösterebilirsiniz? Keşke bu fona girmediğiniz gibi “Paul Le Guen transfer” inde ki gibi menajer ayak oyunlarına da girmeseydiniz de kulüp bu kadar zarara girmeseydi!

Kur artışının elbette etkisi var ama bu sadece Bursaspor’da değil tüm kulüplerde de oluştu.

**************


YEŞİL BURSA, BASKETBOL, VOLEYBOL!

Başkan Ali Ay’ın son açıklamalarında küme düşen Yeşil Bursa’nın kapanacağını, basketbol ve voleybol şubelerinin kapatılacağı son hedef olarak koydu. Bunun sebebini camiaya ve ülke ekonomisine bağlarken üç yıldır görev yaptığınız başkanlığınız hiç mi suçu yok?


65 BİN TL İÇİN İCRA GELDİ!

2018 Kongresinde diğer adaylara çatarken, koyduğum katkı mislisi gibi bir o kadar daha koyarım derken 65 bin TL için A takım otobüsüne nasıl haciz geldi sayın başkan? Hani Bursaspor’un marka değeri haciz miktarı sadece 65 bin TL!


PARA YOK PARA! BENDE DE BİTTİ!

Seçim sonrasında verdiğiniz demeçlerde yine “Para yok Para!” söylemine başladınız ama kongrede genel kurul üyelerine öyle demiyordunuz? Ama şimdi “bende de bitti!” diyebiliyorsunuz! Galiba sizin için de kara göründü sayın başkan!

**************   

 

Bu örnekler o kadar çok ki! bizim spor sayfasının m² si tamamını yazmaya yetmeyeceği için en çok dikkatinizi çekebilecek olanları alabildik. Oysa bu örnekleri sizlere günlerce yazı dizisi olarak yazabileceğimiz kadar çok!

Gazetemizde Adnan Alp imzalı olarak çıkan “Paul Le Guen Transferinin Perde Arkası” haberinden üç gün sonra kulüp menajeri Hüseyin Gedik’i tıpkı bilet yolsuzluğu olarak bilinen konuyla ilgili olarak işten çıkarılan Kemal Doğanlar gibi hiçbir açıklama yapmadan işten çıkaran başkan Ali Ay halen bu konulara da açıklama yapamamakta!

Tüm futbol camiasında bilinen ancak kamuoyuna açıklanamayan menajer ve kulüp ilişkilerindeki karanlık noktaların aydınlatılmasına ilişkin Gazete Bursa spor servisi olarak üzerimize düşen görevimizi yaptığımız için başkan Ali Ay tarafından İbrahim Yazıcı tesislerine alınmamız gerçekleri siz sevgili okurlarımıza ulaştırmamızı engelleyemeyecektir.

Çocuklarımıza masallarda yalanın ve sahtekârlığın, kötülüğünü insanın burnunun uzaması gibi fiziki bir kusura sebep olacağını anlattığımız Pinokyo hikayelerinin artık inandırıcılığı kalmadığının gerçeği gibi başkan Ali Ay haberimiz pediatrik eğitiminde farklı algılanabilir! 

Le Guen haberinde olduğu gibi bu haberimizde de başkan Ali Ay’a yazarımız Adnan Alp’in çağrısı “basın toplantısında dediğiniz gibi haberimiz yalan ve iftira ise eğer Hüseyin Gedik, Hasan Parlakay ve siz doruları söylüyorsanız bu sözde gazeteciyi neden mahkemeye veremiyorsunuz? Bu durumda ortaya çıkan tek sonuç Adnan Alp’in haberi doğru ve siz bu doğruların altında ezilen bir ekipsiniz! Yoksa ortaya başka şeylerin çıkacağından mı korkuyorsunuz?” şeklinde Sayın Ali Ay! Hadi buyurun!    

 

Haber : Adnan ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.