Hava Durumu

ALİ AY’A KARŞI KOZLAR MESUT MESTAN’A MI GEÇTİ!

23 Mart’ta yapılan mali kongrenin İPTAL’i için bir grup taraftarın açtığı dava sonucunda 9. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmeye başlandı. Ali Ay için bundan sonraki süreçte gizlice üzerine geçirdiği arsalar dahil Kasım 2018’den sonra yaptığı tüm harcamalar geçersiz mi olacak?

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2019 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2019 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ALİ AY’A KARŞI KOZLAR MESUT MESTAN’A MI GEÇTİ!
Pazar günü yapılacak olan olağanüstü genel kurul öncesinde Ali Ay’a bir darbede taraftarın açtığı davadan geldi. 23 Mart’ta yapılan mali kongrenin İPTAL’i için bir grup taraftarın açtığı dava sonucunda 9. Asliye Hukuk Mahkemesi 2019/1063 E numarasıyla davanın kabulüne karar verdi.

Bu durumda 23 Mart 2019 tarihinde yapılan olağan mali genel kurulda alınan tüm kararların iptal olması halinde Ali Ay’ın kongreden bir gün önce gizlice zimmetine geçirdiği ispat edilen Yunuseli Benzinlik ve Dereçavuş Lojistik arazilerinin satışlarının da iptal edilecek anlamına geliyor.



GÖREV MESUT MESTAN’A KALIYOR!

Bu davayı genel kurul üyeleri açmış olmasına rağmen davanın takip edilmesi Pazar günü yapılacak kongrede başkan seçilmesi beklenen Mesut Mestan yönetiminin sorumluluğuna kalıyor. Eğer Mesut Mestan ve yönetimi davayı kabul ediyoruz dediği anda davanın yargılamaya dönmesi için hiçbir sebep kalmıyor.




MESUT MESTAN HAYIR DER Mİ?

Seçildiği anda Mesut Mestan’ın Bursaspor başkanı sıfatıyla davayı takip etmemesi yönünde gelebilecek baskıya boyun eğmesi halinde açılan bu davanın düşmesi söz konusu. Davayı açan üyelerin bu sürecin takipçisi olduklarını ve olacaklarını ifade ediliyor.

Mesut Mestan’ın başkan sıfatıyla davaya müdahil olması halinde sürecin yargılamaya dönecektir. Ali Ay’ın mali kongrede Ocak -  Kasım 2018 tarihleri arasına ait sunduğu tüm harcamalar (zorunlu ve yasal harcamalar hariç) ile kongre tarihine kadar yaptığı harcamalar, arsa satışları, koymuş olduğu temlik kararları, kestiği çeklerin tamamı geçersiz duruma düştüğü gibi incelemeye tabi olabileceği iddia ediliyor.

VEKİL KENDİSİNE VEKALET İLE SATIŞ YAPAMAZ!

Hukukçuların açıklamalarına göre her ne kadar Ali Ay başkan sıfatı kazansa da; yasaya göre genel kurul üyelerinin vekili durumda yönetim kurulu başkanı olduğu için kendisine verilen satış yetkisine rağmen kendine satış yapamaz ilkesine ters düştüğü için özellikle kendi üzerine geçirdiği arsaların ve kendine kestiği çeklerin bir hükmü kalmayacaktır. 




ARSALAR İÇİN AYRI BİR SORUŞTURMA SÜRÜYOR!

Bilindiği gibi diğer taraftan yine bir taraftarın açtığı başka bir dava ile Yunuseli Benzinlik ve Dereçavuş Lojistik arazilerinin iptali için Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine savcılık makamı soruşturma açmıştı.

Savcılığın soruşturması kapsamında Dernekler Masasından ve Bağımsız Denetleme Kurulunda bilgi ve belge isteyerek soruşturmanın devam ettiği biliniyor. HABER: ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.