Hava Durumu

“AY”İNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ!

Anlamı “Bir kişinin kim olduğunu öğrenmek için, yaptığı işe ve icraatlarına bakınız. Onun ne söyleyip karşılığında ne yaptığı! ve onun ne derece dürüst, güvenilir, sorumlu, bilgili ve yetenekli olduğunu açığa çıkarır”

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“AY”İNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ!
 Ø  Ali Ay yönetiminden skandal bir karar daha amatör şubelerin (Basketbol, Voleybol gibi) şubelerin kapatılma kararının aslında başarısız olunduğu için değil Ali Ay’ın menajerlerin eline düşerek futbol şubesinin maliyetlerinin kabartmasından kaynaklandığı anlaşıldı.


Maalesef başkan Ali Ay’ın üç yıllık yönetiminde Bursaspor’un tarihine ligden düştüğü dönemlerde bile olmayacak şekilde itibar kaybına uğradı. 2016 Ocak ayında çok yüksek bir oy birliği ile seçilen Ali Ay 2,5 yıl içinde aldığı ve aldırıldığı kararlar neticesinde futbol takımı iki sezondur kümede kalmaya oynayan sıradan takım görüntüsüne büründü.

Ama buna rağmen hala onur, şeref, dürüstlük, istikrar gibi sözlerle yeniden aday olma cesareti göstererek halen tartışılan bir genel kurulda tekrar başkan seçilmesi sonrasında aldığı eleştiriler özellikle sosyal medyada hakaret ve küfürlere varan tepkilerle karşı karşıya kaldı.


AMATÖR ŞUBELERDE FAZLA MENAJERLİK İŞİ YOK DİYE Mİ?

Pilot takım Yeşil Bursa’nın A takımla aynı kaderi paylaşarak ama A takım kadar şanslı olmadığı için küme düşmesinin ardından satamayınca kapatma kararı alındı. Amatör şubelerden en başarılı olan ve Basketbol süper liginin iki senedir kapısından dönen Basketbol ile Voleybol şubesinin yanı sıra Boks, Atletizm ve Bocce branşlarının kapatılma kararı tepkilere neden oldu. Bu amatör şubelerde çok fazla menajerlik işleri olmadığı için Ali Ay’a böyle bir karar aldırıldığı iddialar arasında!

Bu beş branşın toplam maliyetlerini 8 milyon TL olarak açıklayan Ali Ay’ın 2,5 yıldır futboldaki başarısız pahallı transferlerinin yanında çerez parası olarak kaldığını bağımsız denetleme kurulu başkanı Yalçın Cambaz, yaptığı incelemeler sonrasında kendi sosyal hesabından şöyle açıkladı.

“Amatör branşların tamamının toplam gideri genel borcumuzun sadece %3ü ve bu şubelerle ilgili alınacak aksiyon borcun artışını durduracak bir tedbir olamaz” işte bu kadar net. Ali Ay yine yanlış yollara saparak kulübün marka değerini düşürmeye devam ediyor!


MENAJERLER İLE SADECE KİRALIK 3 FUTBOLCUYA 23 MİLYON VERİLMEDİ Mİ?

Futbol şubesindeki akçeli menajer işlerinden yapılan 33 transferden sadece birisinin bilgilerine ulaşmış ve Paul Le Guen ile ilgili olanı sadece Gazete Bursa yazmıştı. Geçtiğimiz yıl Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen Emmanuel Badu için 2,2 milyon Euro, Mikel Agu için 1.2 milyon Euro yıllık maliyetle ve Moussa Sow’a 800 bin Euro’yu 6 ay için veren Ali Ay, bu 3 futbolcuya toplamda 4,2 milyon Euro’yu heba etti.

Bu maliyetlerin TL olarak karşılığı 23 Milyon’dan fazla ederken Ali Ay’ın sadece 8 milyon TL olan ve 2 senedir adeta Bursaspor’un yüz akı olan Basketbol ve Voleybol’u kapatmaya kalkması bu şubelerde çok fazla akçeli menajerlik imkânlarının olmadığından kaynaklandığı iddia ediliyor.







SEZGİN SEZER’İN ÇABALARI ÇÖPE GİDİYOR!

Amatör şubelerden sorumlu yönetici Sezer Sezgin’in iki senedir çok büyük bir özveriyle yaptığı çalışmaların bir anda çöpe gitmesi en çok Sezgin’i üzüyor. Bütçenin sadece %3’ü kadar bir maliyet için başkan Ali Ay’ın tavrı karşısında diğer yönetim kurulu üyelerinin sessiz kalıp kulübün marka değeri açısından bu şubelerin olmazsa olmazı konusunda başkana görüşlerini neden ifade edemedikleri de ayrı bir merak konusu.



ALİ AY, BURSASPORUN ARKASINAMI SAKLANIYOR?

Başkan Ali Ay’ın yönetimde olduğu 3 yıl boyunca Bursaspor kulübünde meydana gelen skandallar ve ortaya atılan karanlık iddiaların gündeme getirilmesi, Bursaspor adına bir eleştiri olmadığı halde sadece başkanın yaptığı yanlışların tezahürü olarak değerlendiriliyor. Ali Ay’ı eleştirmek Bursaspor’u eleştirmekle eşdeğer olmadığı zaten bilinmekte ama yapılan eleştirileri hazmedemeyen cevap vermekte zorlanan Ali Ay’ın kulüp çalışanlarını kullandığı ve cevaplarını kulüp adına yaptırarak Bursaspor’un arkasına saklandığı öne sürülüyor.


Özellikle belge ile yapılan, Bursaspor adına Ali Ay, Hasan Parlakay, Hüseyin Gedik üçgeninin Özkan Doğan, Metin Korkmaz gibi menajerlere bir türlü açıklanamayan transfer ilişkilerinin basın sözcüsü Suat Paçacı ve genel müdür Erhan Başoğlu’nun birlikte kaleme aldığı iddia edilen ve Bursaspor adına yapılan açıklamalarda sadece haber sahiplerine hakaret içermesi ve konunun bir türlü direkt olarak yalanlanamaması bu çalışanlarında iddiaların içinde olduğu fikrini ortaya atıyor.


TAKIM KÜME DÜŞERKEN ORTALARDA GÖRÜNMEYEN PAÇACI!

Kulüp basın sözcüsü Suat Paçacı’nın, 2,5 yıldır küme düşmekten son hafta kurtulan kulüp hakkında bir elin beş parmağı kadar olan tepki ve açıklamaları olması ama başkan hakkında yapılan haberlere 10 gün içinde 2 kez eline kalemi aldı. Başka bir iddiaya göre genel müdür Erhan Başoğlu ile birlikte yapması kulübün içinde bulunduğu durumun net bir göstergesi olarak gösteriliyor. Bursaspor’un en zor günlerinde herkes kulüp hakkında bilgi beklerken ortalarda görünmeye Suat Paçacı, son 10 günde 2 kez görevini yapması bile maliyetini ortaya koyuyor.  

Aslında tüm kulüplerde genelde maç sonralarında açıklama yapan basın sözcülerinin olduğu zamanlarda Bursaspor basın sözcüsü Suat Paçacı’nın 2,5 yılda iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar açıklama yapması ama son 10 günde iki kez kulüp adına açıklamayı kaleme alarak sadece başkana çalıştığı olarak yorumlandı.

Diğer bir değişle Suat Paçacı’nın aslında görevini çok iyi yapmak istediği ama geçen yıl yapılan Tüzük değişikliği kongresinde kendisi hakkında yapılan hakaretler ve ithamlardan motivasyonunun bozulduğu iddia ediliyor.

  

   

 Haber : Adnan ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.