Hava Durumu

Ayranımız Yok İçmeye, Tahtırevanla Gideriz “KORTA”

Bursaspor kulübünün içinde bulunduğu maddi ve ekonomik kâbus nedeniyle son olarak Mesut Mestan döneminde çok sayıda emekçi personelin işine son verilmesi, küçük esnafa olan ufak tefek borçların bile ödenememesi, neredeyse her gün kulüpte haciz memurlarının cirit attığı şu günlerde kulübün tenis şubesi açmaya çalışması camiada tepki ile karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ayranımız Yok İçmeye, Tahtırevanla Gideriz “KORTA”
 

Neredeyse başarılı olsalar bile tüm amatör şubelerin giderler nedeniyle kapatıldığı veya kapatılmaya çalışıldığı durumda Tenis takımı şubesi kurulma çalışmaların yapılmasının nedeni son seçimlerde Mestan yönetiminin listesinde ismi TFF Delege Listesinde 4. Sırada yazılı olan Ersoy Saitoğlu’nun kızı milli tenisçi Selin Saitoğlu’na kulüp ve sponsor bulma düşüncesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

SAİTOĞLU GERÇEKTEN YÖNETİCİ Mİ?

Bursaspor’un kurucularından merhum Hüseyin Saitoğlu’nun oğlu olan Ersoy Saitoğlu’nun kulübe 4 ay kadar önce Nisan 2019’da üye olması ve kongre öncesinde başkanlığa adaylığını koymak istediği fakat önüne tüzük engeli çıkınca adı geçen tüm başkan adaylarıyla temasa geçmesi de dikkat çekiyor.

Aslında hukukçuların ortak görüşü tüzüğe göre yönetimde 4 adet TFF delegesi olur (süper lige göre) denmesine rağmen Bursaspor’un küme düşmesi nedeniyle TFF tarafından kulübe gelen yazıyla TFF 1. Lig takımlarından 2 adet delege istemesi nedeniyle Mestan’ın listesindeki 3 ve 4. Sıradaki yönetici isimlerinin bir hükmü olmadığı söyleniliyor. Saitoğlu TFF Delege Listesinin yedeklerinin 4. Sırasında yer alıyor.

NEDEN ISRARLA TENİS ŞUBESİ?  

Milli tenisçi kızı Selin Saitoğlu’nun spor dalının pahallı ve zengin sporu olarak bilinen tenis sporunda masraflarının karşılanması için kulüpte tenis branşının kurulması için özellikle Mesut Mestan’ın yönetim dışından kardeşi Özcan Mestan’ın desteğiyle tenis şubesinin kurulması çalışmalarının hızlandırıldığı iddia ediliyor.

Bu durumda yönetici olduğu tartışma konusu olan ve buna rağmen yönetici sıfatıyla Bursaspor’da tenis şubesi kurdurma mücadelesi veren Ersoy Saitoğlu hakkında göreve geldikleri 60 günden buyana Bursaspor’a maddi hiçbir katkı vermediği iddia ediliyor.

Aynı zamanda kulübe ekstra masraflar getirecek tenis şubesi kurdurma çabalarının yönetime girme nedeni olduğu, sadece kızının geleceği için tenis sporuna önem verdiğini başka amatör şubede ısrarcı olmadığı iddiaları ise konunun bir başka boyutu olarak gösteriliyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.