Hava Durumu

Başkan Adayı Keskin, “Bu projeyle Bursaspor’un hiçbir şeyi risk edilmiyor, kulübün kurtuluşu için elimizde tarihi bir fırsat var!”

Bursaspor Kulübü başkan adaylarından Lemi Keskin, daha önce açıkladığı projesi ile ilgili olarak akıllarda herhangi bir soru kalmasını istemediğinden, Proje ortağı Contec Global Investments Başkanı Kevin Ghandiani ve Başkan Yardımcısı Farshad Nasiri Babelani’yi Bursa’ya getirerek birlikte basın toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Adayı Keskin, “Bu projeyle Bursaspor’un hiçbir şeyi risk edilmiyor, kulübün kurtuluşu için elimizde tarihi bir fırsat var!”

Daha önce düzenlediği basın toplantısında ve olağanüstü divan kurulunda projesini anlatmaya çalışan başkan adayı Lemi Keskin, projesine duyduğu özgüven ile proje partneri Contec Gobal Investments şirketinin başkanı Kevin Ghadiani bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Toplantının açılışı konuşmasını yapan Lemi Keskin yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi;

KULÜBÜN KÖTÜ MALİ TABLOSUNU GÖRDÜK!   

“Biz yaklaşık 3-4 aydan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz öncelikli planımız kulübün mali durumunu inceledik ve bu kötü tabloyu düzeltebilmek üzerineydi. Çalışmalarımıza bu yönde başladık ve Contec firması ile ilk toplantımızı 3 Nisan tarihinde gerçekleştirdik.”

PROJEYİ ADIM ADIM UYGULUYORUZ!

“Olumlu geçen bu toplantıların ardından sonraki görüşmelerimizin sonunda birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla projenin hayata geçirilmesi konusunun çalışmalarını tamamladık. Sonrasında ise oluşturmak istediğimiz yönetim kurulu için çalışacağımız arkadaşlarımıza aktardık. Herkesten olumlu dönüşler alınca düzenlediğimiz basın toplantısıyla projemizi anlatmaya çalıştık. Ardından adaylık başvurumuzu yaptık yani projeyi adım adım hayata geçirmiş olduk ve projemiz çok büyük bir kesim tarafından destek gördük”

LÜTFEN TÜM SORULARINIZI!

“Ancak benim amacım projemizin inandırıcılığı konusunda herkese ulaşmak istiyorum çünkü Bursaspor’un kurtuluş reçetesi kesinlikle bu projeden geçiyor. Bu sebeple lafta ve kağıtta kalmasını istemediğimden Contec firmasının en yetkili başkanı sayın Kevin Ghadiani ve yardımcısını ısrarla Bursa’ya davet ettim. Kendisine özellikle teşekkürüm yoğun programına rağmen bizi kırmadı ve şu anda huzurlarınızda sorularınızı yanıtlayacak. Sizden özellikle ricam lütfen aklınıza takılan tüm soruları kendisine sorun ve cevaplarını alın” dedi.

CGI Yatırım Şirketi Başkanı Ghadiani yaptığı konuşmada Bursaspor Başkanı Lemi Keskin beyin vizyonu ve projelerinin yanı sıra Bursaspor camiasının potansiyelini gördükleri, çok güzel işbirliği içerisinde olabileceklerine inandıkları için bugün Bursa’da olduklarını belirtti. Ayrıca Ghadiani, Contec firmasının hakkında firmanın yapısını ve hangi alanlarda hizmet verdiğini slayt sunumu ile katılımcılara anlattı.

CGI Başkanı Ghadiani sözlerine şöyle devam etti;

“LEMİ BEY’İN PROJELERİNE GÜVENİYORUZ VE İNANIYORUZ”

“Bursa’da olmak benim için çok mutluluk verici çok defalar Türkiye’de bulundum ama ilk kez Bursa’dayım. Bu işbirliği için öncelikle Keskin beye çok teşekkür ediyorum seçim sonrasında umut ediyorum ki Bursaspor’da başkanlık süresince daha uzun işbirliğine gireceğimizden inanıyorum. Şirketimizin Türkiye çalışanları tarafından Bursaspor hakkında çok olumlu şeyler öğrendik. Bursa’dan çok yakın bir arkadaşım var ve kendisi Bursaspor’a gönül vermiş bir kişi, kendisine sonsuz güvenim olan bu arkadaşım Bursaspor projesini bize tam anlamıyla açıkladı”

CAMİANIN ÇOK YÜKSEK ATIL POTANSİYELİ VAR!

Sonrasında Bursaspor projesini yakın incelemeye aldık, camianın çok yüksek bir atıl potansiyeli olduğunu gördük. Özellikle Lemi Bey’in ileriye dönük projelerini dikkate aldığımızda çok başarılı olacağına inanıyoruz. Tüm bu planlara ve öngörülerine inanıyoruz aynı zamanda her konuda çok açık olmamız gerekiyor, sponsor olmak veya yatırımcısı olmak aynı zamanda çift yönlü bir ilişkidir.”

CGI AVRUPA’DA ÇOK GÜÇLÜ FİRMALAR İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE

“Contec şirketimiz hakkında çok genel bilgiler vermek istiyorum şirket aynı zamanda danışmanlık hizmeti veriyor, teknoloji firmalarına destek veriyor. Ayrıca finans üzerine bir çalışmaları var, danışmanlık üzerinde şirketlere stratejik destek veriyoruz. Teknoloji projelerinde de tamamen anahtar teslim projeler sunuyoruz. Finansal projelerde de seçtiğimiz projelere destek veriyoruz, aktif yatırımcı olarak baktığımızda sadece parayı verip kenara çekilmiyoruz. Tüm müşterilerimizle yan yana projeyi devam ettiriyoruz. Hatta bankalarda bizlere ödemeler için geliyorlar sonuç olarak da tüm bağımsız fonları projeler için kullanabiliyoruz”

BURSASPOR’DAN BAŞARI BEKLİYORUZ!  

Bu yatırımla beraber Bursaspor yönetimine sonsuz destek vereceğiz, sonuç olarak da her iki tarafta başarılı olacak. Bursaspor ile bu projeyi yakaladığımızda diğer yatırımcıları da ileriye dönük daha kolay ikna edeceğiz. Hep beraber el ele çalışıp çok güzel bir proje ortaya çıkaracağız. Bunun sonuncunda Bursaspor’dan da sportif başarı bekliyoruz, her şart altında Contec olarak danışmanlık hizmeti vereceğiz. Bursaspor bu projenin yöneticisi olacak“ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcıların sorularına yanıtlar verildi.

- İlk ödemeyi ne zaman yapacaksınız?

Ghadiani -  “Bursaspor ile öncelikle sözleşmenin yapılması gerekiyor,  Lemi Bey benim için son derece saygın kişilik ama şuanda hali hazırda başkanlık görevinde değil. İlk kontratımızı Lemi Bey seçildikten sonra Bursaspor Kulübü ile yapacağız, açıkladığımız tüm şartlar ve bu ödemenin size gelmesi için çok yakında zamanda yerine getirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle başkanın seçilmesinin ardından ödeme hemen gerçekleştirilecektir.”

- Bursaspor ne yaptı da sizin ilgi alanıza girdi?

Ghadiani -  “Çok fazla nedeni var öncelikle Türkiye’de bazı şirketler ile uzun yıllardan beri çalışıyoruz. Başka projelerimizde gerçekleşecek zamanım olmadığı için Bursa’ya gelemedim, CGI şirketimizin hali hazırda Türkiye’de projeleri var çok ilginç olabilecek projelere bakıyorlar. Ayrıca az önce bahsettiğim çok güvendiğim bir kişi ismimi vermemi istemedi onunda çok katkısı oldu çünkü kendisi iyi bir Bursaspor’lu ve bu atıl potansiyelin ne kadar önemli olduğunu bizlere aktardı. Bizde teknik analizlerimizi yaptık ve onay verdik”

- Finans desteği için bu parayı etap etap mı vereceksiniz? Pazarlama alanında yayın gelirleri de var mıdır?

Ghadiani -  “Ödeme planlarını seçilecek Lemi Başkan ve yönetimi ile bunu iyi bir şekilde planlamamız gerekiyor. Aşamalar halinde gerçekleşecek sadece Timsah Arena’nın isim tribün, kapı, kiralanabilir alan ve stat içindeki reklamları bu işin içine koyacağız. Yayın hakları bu işin içinde değil”

- Bursaspor’a Yönetim Şekli Olarak Destek Verecek misiniz? 

Ghadiani -  “Bizim her alanda uzmanlarımız var Bursaspor’a spor anlamında bir destek vermek gibi düşüncemiz yok. Eğer böyle bir desteğe ihtiyaç olursa çok güçlü bir çevremiz var Bursaspor’u desteklemek için spor kulübü de ayarlayabiliriz. Biz yönetim danışmanlığı yapıyoruz”

- Stadyumda herhangi bir teknik gezi yapabildiniz mi?

Ghadiani -  “Detaylı olarak henüz gerçekleştirmedik sözleşme çerçevesinde yapılacak ilk iş bu. Çok genel bir açıklama yapmak istiyorum, şuan Bursaspor Kulübü tarafından bu iş için yetkilendirmiş değiliz ve bu çalışmayı ciddi anlamda yapamıyoruz. Bursaspor Yönetimi ile bunu yapabilmek için seçime beklemek zorundayız çalıştığımız bazı sponsorlarımızı kulüp ile hemen devreye sokacağız. Mutlaka sponsorlarımız yatıracakları parayı geri alacaklardır”

- Bu projeden hedeflediğiniz rakamları tutturamazsanız, ne yapacaksınız?

Ghadiani -  “Buna inanmasaydık zaten burada olmayacaktık dünyanın her yerinde her yatırımcı riskler alıyor aksi durumda bankaya gitmeniz gerekiyor. Biz yönetime doğru planı oluşturması için desteğimizi vereceğiz bu yüzdende sizlere söylediğimiz gibi aktif olarak yatırım yapıyoruz. Bursaspor ile beraber bizde çalışacağız bütün hedeflerine ulaşması için beraber çalışacağız”

Son sözü alan başkan adayı Lemi Keskin, Bursaspor’un sıcak para kaynağına ihtiyacı olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı;

BURSASPOR KAN KAYBEDİYOR!

“Bursaspor Kulübü şuanda stadyumdan tribün isim haklarını sattığı için 600 bin dolar gelir elde edebiliyor. Bursaspor’un stat dışındaki gelir kaynakları şuanda temlik altında bizim net bir planımız var. Bursaspor’u trafik kazası geçirmiş, kemikleri kırılmış ve tehlikeli şekilde kan kaybeden bir hasta olarak görüyorum. Öncelikle kan kaybını durdurmalıyız ölümcül riski ortadan kaldırdıktan sonra kemikleri tedavi etmeliyiz”

BURSASPOR İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT BU!

Yatırım şirketi ile yapacağımız ortaklıktan gelecek bu para ile biz transfer sözü de verebiliriz ancak onu da demiyoruz. Yönetime geldiğimizde öncelikle Bursaspor’un günü yakalamasını sağlayacağız. Bursaspor’un tarihinde önüne gelmemiş bir fırsat bu güvensiz ortam için sizden özür diliyorum. Kasıtlı olarak şehirde güvensiz bir ortam isteniyor. Bize yüksek gelen 50 Milyon Euro, bu tür firmalar için küçük geliyor”

BURSASPOR’UN HİÇ BİR ŞEYİ RİSK EDİLMİYOR!

Bursaspor’un hiçbir şeyi riske atılmıyor teminat verilmiyor, göreceksiniz çok yakın bir sürede Timsah Arena’nın ismi satılacak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor sosyal medyada bu tanıtımlar halen  yapılıyor. Avrupa’da yatırım şirketleri proje satarak para kazanmak durumundalar bizimde yaptığımız bu, keşke bu tür harika projeleri kendimiz yapabilsek. Biz önce bu işi Türkiye içinde yapamayacağımızı anladık bu yüzden yurtdışı kaynaklarına yöneldik ve şu anda elimizde muhteşem bir kaynak var. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz nisan ayından beri sözleşmemiz Bursa’da biliniyor”

LEMİ KESKİN BURSASPOR’A ZARAR VEREMEZ!

“Lemi Keskin’in ince eleyip sık dokuduğunu, kendisini ailesini ve Bursaspor’u rezil edemeyeceğini, Bursaspor’a en ufak bir zarar veremeyeceğini herkes bilir. Biz geçmiş dönemde ufak dokunuşlu projeler gerçekleştirdik, Atatürk Stadyumu VIP tribün projesi ile bugüne kadar kulüp 10 milyon dolarlık gelir elde etti, bizim gerçeklerimiz başkalarının hayalleri bile olamaz” diyerek sözlerini tamamladı.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.