Hava Durumu

BÖL, PARÇALA ve YÖNET! Başkan Ali Ay’ın Gizli Taktiği mi?

Bursaspor tarihinin skandallarla dolu ve en başarısız yönetimin Başkanı Ali Ay’ın görevde geçirdiği 3 yıla yakın sürede “BÖL, PARÇALA ve YÖNET!” taktiğini kullandığı iddia ediliyor. Bu taktiğin uygulanmasında joker olarak fabrikasının muhasebe elemanı eski futbol şube sorumlusu Hasan Parlakay olduğu ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BÖL, PARÇALA ve YÖNET! Başkan Ali Ay’ın Gizli Taktiği mi?

Bursaspor tarihinin hem prestij hem mali hem de sportif anlamda en başarısız yönetiminin Başkanı Ali Ay’ın kulübe yaşattığı en büyük kötülüğün taraftarlara ve kongre üyelerine karşı uyguladığı ‘Böl, Parçala, Yönet’ taktiğini kullanarak başkanlıkta kalabildiği söyleniyor. İlk seçildiği Ocak 2016 kongresinde ilk zamanlar yedek olarak yönetime soktuğu fabrikasının muhasebe elemanı Hasan Parlakay’ı bu konuda joker olarak kullandığı da iddialar arasında.
 

Yedek yönetici olduğu dönemlerde bile İbrahim Yazıcı tesislerinden hiç ayrılmayan muhasebe elemanı Hasan Parlakay, tutum ve davranışlarından rahatsız olan dönemin bazı yöneticilerinin istifaya kadar gitmelerine neden olmuştu. İstifaların ardından Parlakay’ın yedek listenin alt sırasında olmasına rağmen asil yönetime alan Ali Ay aynı zamanda muhasebe elemanını para işinin merkezi olan Futbol Şube Sorumluluğunun başına getirmişti.


    BÖL, PARÇALA ve YÖNET TAKTİĞİ YÖNETİMDEN BAŞLADI!

Bu uygulamanın yani Böl, Parçala ve Yönet taktiğin ilk adımı olduğu iddiası günümüze gelindiğinde tüm planın ilk parçası olarak gösteriliyor. İlk bölünme yönetim kurulunda olunca bir anda yıldızı parlayan muhasebeci Hasan Parlakay, tüm kulüp üzerinde adeta başkan gibi söz sahibi olması yönetim kurulunda diğer yöneticilerinde rahatsızlığını su yüzüne çıkarmış ve yine istifalar gelmişti.

Her ne kadar başka bir konudan istifa ettiği bilinen eski yönetici Yüksel Çolak’ın ardından yöneticilerden Mustafa Bakır, Av. Hakan Dinçtürk, ve Ali Turan’ın istifaları bir anda muhasebe elemanı ve alt sıradaki yedek yönetici Hasan Parlakay, Ali Ay’ın tasarrufuyla asil yönetim kuruluna girmişti.
 

İstifalar bununla da kalmadı, muhasebeci Hasan Parlakay’ın kulüp içindeki etik olmayan davranışları Ali Ay’ın mali konulardaki asbaşkanı Fatih Pulat’ı da isyan ettirmiş ve seçimlere 3-4 ay kala mali asbaşkan Fatih Pulat’ta istifa etmesiyle ilk aşamanın tamamlandığı iddia ediliyor. Bu durumda yeni dönemde tercih edilecek yöneticilere de mesaj verildiği söylenenler arasında.


    FUTBOLCULAR ve PERSONELDE BÖL, PARÇALA ve YÖNET!

Böl, Parçala, Yönet taktiğinin yönetim kurulu üzerinde olan başarısının ardından ikinci hamle takım ve personel üzerinde bölünmeler olduğu iddia ediliyor. Bu konuda ödeme sıkıntısı içinde olan başkanın en büyük kozu para olarak belirlediği ve yine futbol şube sorumlusu Hasan Parlakay’ın da devrede olduğu söyleniyor.

Hatırlandığı gibi personel kanadında uzun yıllardır başarıyla görev yapan medya sorumlusu Engin Akdemir ile birlikte 3-4 personelin işine son verilmesi diğer çalışanlara gözdağı verilmesi olarak dile getiriliyor. Takım içinde ise paraların ödenmemesi bilindiği gibi Fenerbahçe maçı öncesinde futbolcuların 4 gün idmana çıkmaması kulübün tarihine kara leke olarak geçen olayın aslında böl, parçala ve yönet taktiğinin bir uygulaması olduğu söyleniyor.


    SIRADA TARAFTARLAR ve GENEL KURUL ÜYELERİ VAR!

Takımın ligde başarısız olması taraftarlar arasında yükselen protesto seslerini ilk zamanlar dikkate almayan Ali Ay, seçimler yaklaştıkça durumun ciddiyetine vardığı ve bazı tribünün önde gelen isimleriyle gizli görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. En dikkat çekici iddia ise Beşiktaş maçı öncesinde kulüpte tribün liderleriyle yapılan bir toplantıda, başkana ağır hakaretlerle sözlü ve fiili davranışlar yapan bir tribün liderinden seçimlerde destek olması için yardım istemesi olarak gösteriliyor.

Tribünlerden iki grubu yanına almayı başaran Ali Ay, genel kurul delegelerini de gerek yerel yönetimlerin istikrar destekleri gerek Bursaspor üzerinde etkili eski başkanların gerekse blok oya sahip kişilerin desteklerini bir şekilde almakla Böl, Parçala ve Yönet taktiğini tamamladığı söyleniyor.


    BİR VEYA İKİ ADAY ÇIKSAYDI ALİ AY ADAY OLMAYACAKTI!

Öte yandan başkan Ali Ay’ın yeni dönem için tüm hazırlıklarını yapmış olmasına rağmen Divan’a adaylık müracaatını sürenin bitimine 15 dakika kala yapması o saate kadar kaç tane aday olacağını beklemesinden kaynaklandığı da iddialar arasında.

Bilindiği gibi adaylık için Divan Kuruluna son başvurma tarihi 12 Mayıs saat 15:00 olarak açıklanmıştı, diğer başkan adayları sırasıyla Lemi Keskin, Ahmet Bozdemir ve Hüseyin Akdemir son başvuru saatinden saatler önce başvurularını tamamlamıştı. Fakat sadece mevcut başkan Ali Ay, gün boyu tesislerde olmasına rağmen başvurusunu 15 dakika kala yapmıştı.

Başka bir iddiaya göre başkan Ali Ay’ın son 15 dakikaya kadar beklemesinin ardındaki sebep kongreye kaç adayın katılacağının kesinlik kazanmasından kaynaklanıyor. Eğer diğer müracaatlar bir veya iki olsaydı başkan Ali Ay adaylığını açıklamayacaktı deniliyor, son dakikaya kadar beklemesinin diğer bir nedeni ise adaylardan birinin olası adaylıktan çekileceğine dair endişesi olmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.


    ALİ AY HEP BAŞKAN!

Kullandığı metotla Haziran 2018 genel kurulundan 143 oy gibi az bir farkla başarıyla çıkmasına rağmen başkana karşı genel kuruldan sonra bile tepki ve protestolar dinmedi. Başarısız geçen 2,5 yıllık yönetimi esnasında takımın iki sene üst üste ligde kalmayı son hafta garantilemesi, ilk seçildiğinde borcu yarıya indireceğine dair söz verdiği halde kulübü tarihinin en yüksek borç seviyesine ulaştırmıştı.


    YİNE ALİ AY VE SKANDALLAR!

Ali Ay’ın yönetiminde futbolcuların takım otobüsünde dövülmesi, takımın arka arkaya 4 haftada 18 gol yiyerek tarihi bir rezalet yaşatması, divan kurulunda üyelere başkanın hakareti, kulüpte yaşanan ama üstü bir şekilde örtülen bilet yolsuzluğu ile malum yöneticinin bayan bir personele taciz skandalları.

Menajerlerin kulübün üstüne kabus gibi çökmesi, Le Guen transferinde menajerlere kaptırılan 600 bin Euro, bu konuda çıkan haber sonrasında sadece eski menajer Hüseyin Gedik’in görevden alınması ama nedeni konusunda hiçbir açıklama yapılamaması.

PFDK’dan menajerlik ilişkileri nedeniyle kulübe ihtar cezası verilmesi, ilk defa kulüpte inceleme yapan Bağımsız Denetleme Kurulunun habere konu olan Le Guen transferine menajerlere aslında 300 bin Euro değil 600 bin Euro para yedirildiğinin ispatlaması, haberi yaptığı için spor sorumlumuz Adnan Alp’e hakaret ederek İbrahim Yazıcı tesislerine girişini yasaklaması, yaptığı açıklamada Adnan Alp hakkında yalan ve iftira haberden dolayı savcılığa suç duyurusu yapıldığı YALANI!


    KOMBİNE YOK! PARA YOK!

Böl, Parçala ve Yönet iddiasının günümüzde ki yankıları sürerken taraftarları kombine biletlerine ilgisizliği tüm iddiaları doğrular nitelikte. Bugün itibarıyla hiçbir sezonda olmadığı kadar yetersiz kombine satışının tek nedeni Ali Ay olarak gösteriliyor. Taraftarların özellikle sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımlarda Ali Ay başkan olduğu sürece kombine almayacaklarını ve maçlara gitmeyeceklerini ifade ediyorlar. Bugüne kadar satılan 4 bine yakın kombineyi alanların ise kombine alma nedenlerini armaya olan sevdalarının yanı sıra maçlarda Ali Ay’a küfre varacak protesto etmek için olduğunu paylaşanlar var.

 
   BU SÖZDE YALAN ÇIKTI!

Sezonun başlamasına 20 gün kalmasına rağmen henüz transfer yapılmaması ve başkanın ‘bende de para bitti!’ şeklinde açıklaması, kendisinin kongrede ‘Evet, para verdim, gerekirse pazartesi günü bir o kadar daha veririm’ sözünün de aslında bir yalan olduğu ortaya çıktı. Kendisinde de paranın bittiği ve olmadığı, son günlerde yerel yönetimlerden para istemesinden de anlaşılmakta.

 

 

Haber Adnan ALP 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.