Hava Durumu

‘Bursaspor Başkanlığına talibim!’ (özel haber)

Bursaspor ile ilgili gerçekçi bir yönetim oluşmadığını belirten Bursaspor sevdalısı iş adamı Sedat Karataş, gelecek dönemde başkanlığa talip olduğunu müjdeledi. Karataş, başkanlığa seçilmesi halinde kulübün tüm borçlarını sileceği belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Bursaspor Başkanlığına talibim!’ (özel haber)

Bursaspor sevdalısı iş adamı aynı zamanda TÜYAP Karataş İnşaatın sahibi Sedat Karataş gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Bursaspor’un geleceğiyle ilgili konuşan Karataş, gelecek dönemde başkanlığa aday olacağını vurguladı.

Osman Çetin; kendinizden bahseder misiniz?

1973 Erzurum doğumluyum. 1984 yılından bu yana Bursa’dayım.  Bu süre zarfından kardeşlerimle beraber aile şirketimizi kurduk, Karataş inşaatı. Firmamızın bünyesinde kuyumculuk, hayvancılık, inşaat ve mobilyacılık vardır. Aile şirketiydik. Ancak son iki yıldır biz ağabey ve kardeşler olarak ayrıldık. Ben, TÜYAP Karataş İnşaat olarak şirketimi ayırdım. Yaklaşık 2 bucuk yıldır kendim şirketimle uğraşıyorum. Futbolla olan bağlantıma gelirsek, yıllarca futbol oynayan birisi olarak ve futbolu da Bursa’yı da çok seviyorum. Ben Bursa’yı çok seven biri olarak Bursaspor’un hak etmediği bazı başarısızlıklar yaşadığını gördüm. Bazen niyetler kısmetler belli olmaz derler ya bizde bu yola baş koyduk ve Bursaspor’un başarısı için başkanlığa aday olduk.

Osman Çetin; Sizde,  Bursaspor sevdası nasıl başladı?

Bursaspor sevdası, ben çocukluğumdan beri Bursasporluyum. Yeşil beyaz formayla farklı farklı amatör  futbol takımlarında futbol oynayarak Bursaspor’a zaten bağlılığımı gösterdim. Baktım ki Bursa’da, Bursaspor ile ilgili gerçekçi bir yönetim oluşmuyor. Bu gerçekçi yönetimi oluşturmak için kollarımı sıvadım.  Bu çerçevede Bursaspor başkanlığına adaylığımı açıklamış oldum.

Osman Çetin; Şu anda Bursaspor’un durumunu nasıl görüyorsunuz?

Bursaspor’un şuan ki futbol durumuna bir şey demiyorum iyi bir futbol oynuyor. Arada başarısızlıkları olsa da, hep başarılı olunacak değil. Ama Bursaspor’un finansal olarak çok borçlu olduğunu biliyoruz ve borcu olan bir kulüpte sonucun nereye gideceği bellidir. Bir gün mutlaka bu borç patladığında  Bursaspor’un hali de ortaya  çıkacaktır. Gidişat iyi değil sonuçta borçlu bir kulüp. Bu borcun giderilmesi için acil önlemler alınmalı ve bir şeyler yapılmalıdır. Radikal kararlar alınmalı ki kulüp borçlardan kurtulabilsin. Borçlar bitmedikçe Bursa’nın başarılı olabilme şansı yoktur.

Osman Çetin; Bursaspor Başkanı Ali Ay ile görüştünüz mü? Ali ay ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

Ali Ay’ı bir kere ziyaret ettim. Şahsiyetine,  iş adamlığına, duruşuna son derce saygı duyduğumu ilettim.  Ali Bey gerçekten kaliteli ve saygı duyduğum bir insan.  Ama şu yöne gelecek olursak, Ali Bey iyi bir tekstilci olabilir, iyi bir iş adamı olabilir ama bana göre futbol ve spor kulübü yöneticiliğinde bayağı eksik kalmıştır. Eksik kalmasının da sebebi oluşturduğu yönetim doğru bir yönetim değildir. Adaylığımı açıkladığımda Ali Ay ile beraber yola çıkmaya varım dedim ama nasıl varım şuandaki yönetimdeki çürükleri temizlemeli ve ben onların yerine güvenilir kişileri getirmeliyim.  Ali Bey’le beraber yolumuza devam ederiz. Ali Bey yalnızlığa terk edilmiş bir kulüp başkanıdır bana göre. Tüm yükü de bir insanın sırtına yüklemek doğru değildir.  Ali Ay, Bursaspor’un mali krizinin büyümüş olduğu noktanın içerisinde kaldığı için şuan bir çıkmazda.

Osman Çetin; Bursaspor’un epey bir borcu var. Bursaspor bundan nasıl kurtulur? Sizin yönteminiz nasıl olacak?

Borç yiğidin kamçısıdır. Borçsuz bir kurum yoktur,  önemli olan borçlara karşı üretim yaparak güzel projeler geliştirerek para kazanıp borçları ödemektir. Bursaspor’un borcuda rahatlıkla ödenebilir. Oda nasıl olur güzel projelerle yap, işlet ve devret gerçekleşir.  Ben adaylığımı açıkladığımda dedim ki ben paralı adam istemiyorum kafası çalışan adam istiyorum. Benim yönetimimde mimarlar, mühendisler olacak. Gelecek bana diyeceki biz burada şunu yapmaya karar verdik. Ne yapabiliriz? Mesela, AVM yapalım,  inşaat yapalım,  daire yapalım bunları da Bursaspor adı atında satalım hem Bursaspor kazandıralım hem de bizler ve bursa halkı kazanmış olsun. Şu anda Bursaspor’un borcunu sıfırlayacak bir hedefim var. Bu hedef kapsamında benimle birlikte yol alacak çok değerli ağabeylerim var. Başarılar yalnız bir kişiye mahsus değildir. Ben bu hedefim kapsamında bin dairelik yeşil beyaz evleri  yaparak muazzam bir şehir yapılaşması oluşturmayı planlıyorum. Projenin içinde, yüzme havuzlarından,  bowling salonlarına, çocuk oyun parklarına ve her türlü spor sahası yer alacak. Bunu gerçekleştirebildiğim zaman Bursaspor’un borcunun nasıl eriyeceği Bursa halkı ve kamuoyu görecek.

Osman Çetin; Bursaspor’da göreve gelirseniz gelir getirecek projeleriniz var mı?

Üretimler olmadan gelir olma ihtimali yok. Ben şuna noter huzurunda altına imzamı atacağıma dair söz veriyorum, Bursaspor’un maddi manevi gelirlerini en üst düzeye çıkaracağım çok güzel projelerim var. Projeler olmadan gelir olmaz. Mesela neden Bursaspor’un bir marketi olmasın. Olacak şeyler var ama önemli sözler değil gerçek icraatlardır. Gerçekçi bir duruşu simgeleyip söylenenleri yapmaktır. Yoksa herkes birçok şey söylüyor.

Osman Çetin; Seçime bir hayli zaman var. Siz kamuoyu araştırması yaptınız mı?

Hayatta itici bir yüz olamayacaksın öyle olursan kaybedersin ben taraftarda giderim, halkada giderim, herkesin kapısını çalarım. Ben şuan da Bursa’da efsane bir başkanlığı elde edeceğime eminim ama önemli olan oraya başkan olduğumda kalıcı bir isim olabilmektir. Ben başkan oldum diyelim bir sene sonra Bursaspor’a bir şey kazandırmadan tekrardan seçimlere gidersem bu durum beni haddime değil. Kesinlikle ve kesinlikle oluşturmuş olduğum güzel bir ekibim var. Bu ekibimin de ismini şimdi açıklamak olmaz. Ama ben adım gibi eminim göreve geldiğim andan itibaren Bursaspor hak ettiği yerlere gelecek. Emin olmadığım bir yola çıkmam. Ben Bursaspor için bir değerim değerleri kaybetmek kolaydır ama kazanmak zordur. İnsanlar beni sorgusuz infaz etmesinler, bana güvenip destek versinler. Ben Bursaspor’u laik olduğu yerlere getireceğim. Başkanlık ve Bursaspor için ayırmış olduğum bütçe üst düzey bir bütçedir. Ben asla yapamayacağım bir şeye ben yaparım demem. Parasız hiçbir şey yapmak mümkün değildir. Bununla beraber almış olduğum karar çıkmış olduğum yolda da benimle beraber yola çıkan ağabeylerim benden de kaliteli insanlardır. Neyin ne olduğunun farkındayız. Bursaspor’un krizini de çok iyi biliyoruz. Biz paralı bir kurumun içine girmiyoruz. Biz borçlu bir kurumun yükünü omuzlarımıza almak için geliyoruz. İnşallah Bursaspor’u bu yükten kurtarıp, kulüp ve takım için güzel bir gelecek oluşturacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.