Hava Durumu

BURSASPOR “ÇİFTLİK BANK” MI?

Başkan Ay’ın bugüne kadar kulüp adına bankalardan kefaletle TL bazında çektiği kredileri kulübe Euro’ya çevirerek yönetici katkısı yaptığı ve Ocak 2016 dan bu yana toplamda 13 milyon Euro üzerinden doğan kur farkından 30 milyon TL civarı kulüpten kazanç sağladığı iddia ediliyor!

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2018 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 01:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSASPOR “ÇİFTLİK BANK” MI?
Ø Camia Ali Ay’ın kur farkından doğan paranın Bursaspor’un olduğunu, Başkanın TL olarak çektiği kredileri kulübe Euro olarak değil, TL olarak vermesini ve başkanın Bursasporluluğunu ispatlamasını bekliyor! Çünkü krediler Bursaspor kasasından ödeniyor. 

Bursaspor ne çektiyse Başkan Ali Ay ve yönetiminden çekti ve halada çekmeye devam ediyor. Fakat garip olan yinede kongreden zaferle çıkıyor! Peki, bu güç nereden geliyor? İddialara göre kapalı ortamlarda dağıtılan parayla mı, yoksa camia üzerinde etkili bazı kişilere verilen çeşitli menfaat çıkarlarıyla mı, yoksa yine iddia edildiği gibi Ali Ay’ı yöneten bazı gizli güçlerle mi?

İşte bunların cevaplarını belki de hiç öğrenemeyecek Bursaspor camiası ama gerçek olan son 6 transfer döneminde yaşanan ama bir türlü ders alınmayan başarısız ve akçeli transferler ile kulübün geldiği nokta! Kulübü getirdiği borç batağı! İşte buraları çok net ve gerçek!

ALİ AY KURDAN EN AZ 30 MİLYONMU KAZANDI!


Başkan Ali Ay, bugüne kadar kulübe verdiğini iddia ettiği 13 Milyon Euro (70 milyon) üzerinden yapılacak bir hesaplama ile Ali Ay’ın kur farkından dolayı Bursaspor’dan kazandığı para ortalama 30 milyon TL oldu. Nasıl oldu diye incelenecek olursa Ali Ay göreve geldiği 2016 Ocak ayında 1 Euro=3,2 civarındaydı bugün ise 5,5 TL civarında. Bankalardan TL olarak çektiği miktarı kulübe Euro olarak giriş yaptığı söylenen başkanın bu ticaretten çok kazançlı çıktığı ortada.

Belki de kendi fabrikasından yıllık şahsına düşen kar payından bile fazla gelir getiren bir sistemi her şeye rağmen bırakmak istememesi kendi adına doğru olabilir ama Bursaspor kanadını tarihinin en ağır borç yüküne soktuğu da kendi ifadelerinden anlaşılıyor.

YUVARLAK HESAP 30 MİLYON NE OLACAK?


Çektiği kredileri TL bazından kulübe vermiş olsaydı böyle sorun ortaya çıkmayacaktı çünkü çekilen kredilerin taksitleri zaten kulüp tarafından ödeniyor. Bu durumda aradaki fark başkan Ali Ay’ın cebine mi gidiyor yoksa kulübe tekrar kur farkı geliri olarak gelir mi irat ediliyor.  

Ali Ay’ın bunca başarısızlıklarına rağmen başkanlığı bırakmak istememesinin asıl nedeninin kulüpten döviz kurundan dolayı ciddi bir gelir elde ettiği iddiası gerçek mi? Başkan bu güne kadar verdiğini iddia ettiği 70 milyona yakın TL’yi Euro’ya çevirdiği için ortaya çıkan fark %66 civarında yani 70 milyonda toplam yaklaşık 45 milyon civarında.

Diğer yandan 70 milyon TL’ye bankalar %16 civarı faizi düşerseniz ki buda rakam 12 milyona yakın olsa geriye kalan 33 milyon fark oluyor işte bu para can sıkıcı bir miktar.   

BURSASPORLULUĞUNU İSPATLA BAŞKAN!


Bugüne kadar hakkında olan tüm iddialara sadece yalan, iftira şeklinde açıklama yapan Ali Ay’ın bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Her zaman Bursaspor’a olan sevgisini dile getiren başkanın artık bunu ispatlaması gerekiyor, kongrede “Allah bana Bursaspor’un tek kuruşunu nasip etmesin!” diyen başkanın bu sözünün arkasında durması gerekiyor.

Bu konu gerçek Bursasporluluğunu ispatlayacağı önemli bir şans olan ve kendisinden beklenen bugüne kadar kefaletle kredisiyle çektiği TL bazında paraları Bursaspor’a TL bazında yönetici katkısı olarak hesaplatması ve kur farkında Bursaspor’u kurtarması halinde biz dahil tüm camianın takdirini kazanacaktır.


Haber Adnan ALP
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.