Hava Durumu

BURSASPOR NEREYE KOŞUYOR?

 12. Hafta sonunda toplanan sadece 13 puan önceki iki senede yaşanan kabusu hatırlatacak gibi, kader maçı olarak görülen Akhisar ve Erzurum maçlarındaki sonuçlar ilk yarıdaki tabloyu belirleyecek.  Öte yandan Bursaspor tarihinde ilk defa Genel Kurul üyeleri bir yönetici ve dolaylı olarak başkan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 40’a yakın delege gruplar halinde ve bireysel olarak Cuma günü savcılıktaydılar.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURSASPOR NEREYE KOŞUYOR?
 

Haftalar ilerledikçe Bursaspor’da geçen 2 senede yaşanan gerilim tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. 2016-2017 sezonunda son hafta Trabzon deplasmanında alınan galibiyetle ligde kalabilmeyi başaran yeşil beyazlı camiada 2017-2018 sezonunda da son 3 haftaya aynı stresle girilmişti. Bu başarısız tablonun üzerine birde Genel Kurul geçiren Bursaspor, her anlamda başarısız olduğu ispatlanmış Ali Ay’ı Mayıs 2018’de 1060 delegenin teveccühü ile hem sportif hem de mali yönden başarısız Ali Ay’ı tekrar başkanlığa getirmişti.  Son iki sezonda başarısız ve maliyeti çok yüksek 35 civarı transfere imza atan Ali Ay ve yönetiminin bu sezon borcun 600 milyon Euro’ya varmasından dolayı alt yapıya yöneldi. Zorunlu olarak alt yapıya yönelmesi her ne kadar doğru bir transfer anlayışı olsa da genç yeteneklerin kapasitelerinin süper lig seviyesinde olmayacağı gerçeğini göz ardı etmelerinden dolayı Bursaspor bugün yine sırat köprüsüne gelmiş oldu.

SON İKİ SEZONDAKİ KÂBUS DEVAM EDİYOR

Oynanan 12 hafta sonunda sadece 2 galibiyet alabilen Bursaspor topladığı 13 puanla sıralamada 12. sırada olmasına rağmen düşme hattıyla arasında sadece 2 puan ve en sıradaki takım ile arasında 5 puan olması camiada endişe yaratıyor. Kâbus içinde geçen 2016-2017 sezonunun aynı haftasında 21 puanla ligde beşinci sırada yer almıştı. Aynı şekilde 2017-2018 sezonunda 12 haftayı 18 puan toplayarak yedinci sırayı almıştı.  Böylesine büyük acı tecrübelere rağmen Ali Ay ve yönetiminin yaptığı Bursaspor kadrosu, son iki sezonda aynı haftalardan çok daha az puan toplayarak 13 puan kazanabildi. İlk yarının bitimine 5 hafta kala tüm maçlarını kazansa bile 30 puan barajını zor yakalayacak. Son 5 haftada 2 deplasman ve 3 iç saha maçı yapacak olan Bursaspor’un kaderini bu haftalar belirleyecek.

AKHİSAR VE ERZURUM MAÇLARI KADER MAÇI!

Milli maç arasından sonra Akhisar deplasmanı ve hemen ardından içeride oynayacağı Erzurumspor maçında alınabilecek galibiyetlerin bir nebze yeşil beyazlı camianın yüreğine su serpecek. Aksi sonuçlar halinde takımda, taraftarda morallerin dip yapması söz konusu. Düşünülmesinin bile çok derin yaralar açacağı bu sonuçlar karşısında şimdiye kadar camiayı bir şekilde susturmayı başarabilen başkan Ali Ay’ın ne yapacağı merak konusu. 12. Haftada olduğu gibi alt sıralardaki takımlarının tümünün kazanması halinde Bursaspor’un bir anda 15 ve 16 ncı sıraya düşmesi bile muhtemel. Sezon başından bu yana taraftarların takımın ortaya koyduğu mücadeleci futbolu nedeniyle bir beklenti içinde olduğu gerçeği bir türlü galibiyetlerin gelmemesi nedeniyle protestoya dönmeye başladı.

GENEL KURUL ÜYELERİ SAVCILIĞA BAŞVURU YAPTILAR!

Bir yandan takımının bir türlü istenilen seviyeye gelmemesi bir yandan Ali Ay ve yedek yönetici Hasan Parlakay hakkında ortaya konulan belgelerle mal varlığının artışına yönelik somut bir açıklama yapamaması başkana karşı güveni sarsmış durumda. Camia tarafından Hasan Parlakay’ın mal varlığını halen ispat edememesinin yanı sıra konuyu yargıya taşıyamaması aslında durumu özetler nitelikte. Son yapılan kahvaltılı basın toplantısında, diğer yöneticiler adına açıklamada bulunan 2. Başkan Cem Öztürk yazılı açıklamada yedek yönetici Hasan Parlakay hakkında koruma kalkanı oluşturması karşısında taraftarlardan bir grup tepkisini ortaya koydu. Geçtiğimiz Cuma günü taraftar gruplarından ve bireysel olarak 40 civarı genel kurul üyesinin Hasan Parlakay hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapması Bursaspor camiasında bir ilk olarak tarihe geçmiş oldu. Daha önce başkan ve yedek yönetici hakkında genel kurul üyelerinin hiçbir zaman Savcılığa suç duyurusunda bulunmamış olması taraftarın kulübüne sahip çıktığı yönünde değerlendirildi.

Haber : Adnan ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.