Hava Durumu

Bursaspor Spor Lisesi Projesinde İmzalar Atıldı

Bursaspor Spor Lisesi Projesi için bugün yapılan törenle protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor Spor Lisesi Projesinde İmzalar Atıldı
Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerimizde yapımı planlanan Spor Lisesi’nin son aşaması olan protokol imzaları, bugün yapılan törenle atıldı.

Vakıfköy Tesislerimizde gerçekleşen törene, Bursa Valimiz İzzettin Küçük, Başkanımız Ali Ay, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in yanı sıra yönetim kurulu üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Törende konuşan Başkanımız Ali Ay, şunları söyledi; “Onlarca yıldır hayal edilen, kongrelerde sözü edilen bir büyük projeydi spor lisesi. 28 aylık görev sürecimizde başka projelerde olduğu gibi, spor lisesi yapımında da çok ciddi uğraşlar verdik. Bu projenin gerçekleşmesinde hepimizin çok büyük bir emeği var. Eski ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma da katkıları için çok teşekkür ediyorum. Ali Turan kardeşimizin de çok büyük bir emeği var, ona da teşekkür ediyorum. Sonuçta bir hayali gerçekleştiriyor olmanın, Bursaspor’un spor lisesine kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Vakıfköy, Bursaspor’un temelidir, harcıdır. Bursaspor’un oyuncu fabrikasıdır. Bu fabrikanın en önemli eksiği eğitimdi, bugün de bunu ortadan kaldırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğin A takım oyuncusu olma hayaliyle buraya gelen oyuncularımız artık okul mu spor mu ikilemi yaşamayacaklar. Futbolu da burada öğrenecekler, matematiği de, fiziği de, kimyayı da burada öğrenecekler. Hayata Vakıfköy’de hazırlanacaklar. Bursaspor spor lisesi, çocuklarımız için büyük bir fırsat olacak. Özellikle sayın müsteşarımız ikiletmedi, hemen işimizi halletti, sayın Valimize, milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye, burada inşallah ileride genç eğitimli futbolcular yetişecek ve burada sadece Bursa ve Bursaspor kazanmayacak, Türk futbolu kazanacak.

 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım ilçemiz için büyük hedeflerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de Yıldırım’ı spor şehri yapmak. 250 bin genç nüfusu olan bir şehir. Biz de bu kapsamda büyük projelerimiz var. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Yıldırım’da inşa ediliyor. Amaç gençlerle doğru iletişim kurabilmek.

Vakıfköy Tesisleri de Yıldırım için çok önemli. Başkan Ali Ay’da bir hayalle başladı dedi. Bugün geldiğimi nokta itibariyle hayalleri gerçeğe dönüştürmede en büyük somut adımı atıyoruz” dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Altyapıdan yetişen oyuncuları Bursaspor’a hem gelir hem de başarı getiriyor. Şimdi sahada 9 yabancı futbolcu var. Acı mı? Gerçekten acı. Çocuklarımız yabancı futbolcuların ismini ezberliyor. Altyapıya veremediğimiz önemden dolayı Milli Takım Uluslararası kupalara gidemiyor. Daha kulüplerimiz 1’inci ön eleme turunda eleniyor.

Bursaspor’un Futbol Akademisi burada. Şimdi başka bir evreye geçiyoruz. Akademik eğitimini almış futbolcular yetiştireceğiz. Sadece Bursaspor’a değil, Türk futboluna. Başkan Ali Ay, bunu vaat etmişti. Gerçekleştirdi. Bunun finansmanı ve Eğitim Bakanlığı’nın desteği de gerekiyordu. Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a projeyi gösterdik. Kendisi de tek bir cümle ile, ‘Bize bunlarla gelin’ dedi. Futbolu bu projeler kurtarır. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ederiz.

Fatih Terim, Samet Aybaba gibi isimleri belki de buraya getirtip ders verdireceğiz. Bu hayaller bir bir gerçekleşecek. Bursaspor’un ve Türk futbolunun altyapısı değişecek. Yabancı lisan konuşan futbolcular olacak.

 

Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Herkesin hayali olan konu burada gerçekleşiyor. Gerçekleşmesi için başlangıcını yapıyoruz. Spor okulu ile Bursaspor, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olacaktır. Durum bunu gösteriyor. Bursaspor olarak kurumsallaşıyoruz. Spor kulüplerinde en büyük eksiklik olan kurumsallık artık gerçekleşiyor. Dünyadaki en büyük takımların özelliği de kurumsallaşmaktır. Ali Ay başkanımızı da tebrik ederim. Geldiğinde beri söylüyordu şimdi gerçekleşiyor. Herkese çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.

 

Spor liselerinin kendine özel müfredatı olduğuna değinen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Sektörün nasıl bir elemana ihtiyacı varsa, o elemanı yetiştirecek müfredat oluşturduk. Dışarıdan da herhangi bir tesiste çalışan yetkin bir kişi, okullarımızda bu dersleri verebilecek. Müfredatı biz oluşturacağız, futbol ile ilgili dersleri de Türkiye Futbol Federasyonu oluşturacak. Türkiye’nin her koşullarından öğrenci seçip, kendi sınavlarına tabii tutup yetiştirilebilecek. Şu an Riva ve Foça’da bu var. Altyapısı güçlü, namı yürümüş kulüplerle bu işi yapabiliriz dedik. Bursaspor aradığımız kulüptü. Bu bişi beraber yapabileceğimize kanaat getirdik. Ben tahmin ediyorum ve iddialıyım, 10 yıl sonra buraya yeniden gelirsek bir sürü Enes Ünal’dan, Ozan Tufan’dan bahsedeceğiz. Bu projenin arkasında olacağız.

 

Törenin sonunda Başkanımız Ali Ay, projede emeği  geçen Valimiz İzzetin Küçük, Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'e imzalı ve çerçeveli Pablo Batalla forması hediye etti.

 




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.