Hava Durumu

Bursaspor Transferi Noktaladı

Yeni sezon öncesi kadrosuna 8 futbolcu takviyesi yapan Bursaspor, transferi noktaladı. Yeşil-beyazlı kulüp bu transferlerin hiçbirine bonservis ücreti ödemedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor Transferi Noktaladı
 Spor Toto Süper Lig’in 2016-2017 sezonu öncesi transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Bursaspor, daha önce Akhisar Belediyespor’dan Merter Yüce ve İsmail Konuk, Kayserispor’dan Sinan Bakış, geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması giyen Yonathan del Valle ile Fransa 2. Ligi takımlarından Stade Brest takımının defans oyuncusu Vieux Sane’yi kadrosuna katmıştı.

Yeşil-beyazlı kulüp, dün İstanbul’da Başkan Ali Ay ve yönetim kurulu üyesi Yüksel Çolak ile birlikte yapılan görüşmelerde yıldız isim Serdar Aziz’in Galatasaray’a transferi konusunda sarı-kırmızılı kulüp ile el sıkışmıştı. Milli oyuncuya karşılık 4.5 milyon Euro ve Sercan Yıldırım, Furkan Özçal ve Bilal Kısa’yı da bonservisleriyle birlikte alan yeşil-beyazlılar, transfere de son noktayı koydu.

MERTER YÜCE
Timsah’ın ilk olarak Akhisar Belediyespor’dan renklerine bağladığı 31 yaşındaki önlibero Merter Yüce, geçtiğimiz sezon yeşil-siyahlı takımda 27 maçta forma giymişti. 5 sezon Akhisar Belediyespor forması giyen Merter, Manisa ekibinde toplamda 133 karşılaşmaya çıktı.

İSMAİL KONUK
Bursaspor’un Akhisar Belediyespor’dan transfer ettiği bir diğer isim İsmail Konuk ise Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun eski öğrencilerinden. 28 yaşındaki defans oyuncusu Konuk, geçtiğimiz sezon yeşil-siyahlı ekipte 12 Süper Lig karşılaşmasına çıktı. Toplamda ise Akhisar Belediyespor formasını 56 kez terleten İsmail, deneyimli çalıştırıcı Hamzaoğlu’nun gözdeleri arasında yer alıyordu.

SİNAN BAKIŞ
Yeşil-beyazlı takım, geçtiğimiz sezon ligi düşme hattının bir basamak üstünde 15. sırada tamamlayan Kayserispor’un 22 yaşındaki golcü ismi Sinan Bakış’ı da kadrosuna kattı. Kulübüyle sözleşmesi 31 Mayıs 2016’da sona eren gurbetçi oyuncu, Kayserispor’a 2013-2014 sezonunda Almanya’nın Leverkusen takımından gelmişti. 22 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon ligde çıktığı 22 maçta 550 dakika sahada kalarak, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Türkiye Kupası’nda ise 9 maçta 5 gol kaydeden Sinan, bir dönem Galatasaray’ın da transfer listesinde yer almıştı.

YONATHAN DEL VALLE
Yeşil-beyazlı takımın 4. transferi ise geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması giyen Yonathan del Valle oldu. Timsah, İstanbul ekibinde çıktığı 35 maçta 7 gol, 5 asistlik performans sergileyen Yonathan del Valle için bonservisi elinde bulunan Portekiz kulübü Rio Ave’den satın alma opsiyonlu olarak bir sezonluğuna kiralama konusunda anlaşma sağladı. Venezüellalı sol kanat oyuncusu Del Valle, bonservisinin bulunduğu Rio Ave kulübünde 84 maçta 13 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

VIEUX SANE
Fransa 2. Ligi takımlarından Stade Brest takımından transfer edilen 26 yaşındaki defans oyuncusu Vieux Sane ise geçtiğimiz sezon 16 maçta forma giydi. Bonservis problemi bulunmayan 1.91 boyundaki Sane’ye yıllık 300 bin Euro ödeneceği bildirildi.

SERCAN YILDIRIM
Geçtiğimiz sezon Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi Galatasaray’da bulunan Sercan Yıldırım, Serdar Aziz’in transferine karşılık yeşil-beyazlı takıma verildi. Bursaspor altyapısında yetişen milli oyuncu, yeşil-beyazlı takımın şampiyonluk yaşadığı 2009-2010 sezonundaki kadrosunda da yer alıyordu. 26 yaşındaki golcü oyuncu, geçtiğimiz sezon forma giydiği 19 maçta 4 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

BİLAL KISA
Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun Akhisar Belediyespor’u ve Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemlerden eski öğrencisi olan Bilal Kısa da Serdar Aziz’in transferine karşılık yeşil-beyazlı takıma katıldı. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı formayla 35 resmi maçta 8 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

FURKAN ÖZÇAL
Bursaspor’un milli yıldız Serdar Aziz’e karşılık Galatasaray’dan bonservisini aldığı bir diğer isim de 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Furkan Özçal oldu. Futbola 1860 Münih takımının altyapısında başlayan ve 2008-2009 sezonunda Kayserispor’a transfer olan Furkan, 2012 yılında Kayserispor’dan 4 yıllığına Galatasaray’a transfer olmuştu. Ancak sarı-kırmızılı takımda forma şansı bulamayan Özçal, Karabükspor ve Kayserispor’a kiralanmıştı. Geçtiğimiz sezonu Kayserispor’da geçiren Furkan, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 34 maçta 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.