Hava Durumu

Bursaspor’a Sahip Çıkmak İçin TARİHİ FIRSAT!

Bursaspor Resmi İnternet Sitesinden 16.02.2019 günü yayınlanan bildiri ile Yönetimin Mayıs ayında Olağanüstü Genel Kurul Kararı aldığının yayınlanması ve sosyal medya üzerinden başkan Ali Ay’ın taraftarlara Mayıs’ta bırakıyorum demesine rağmen bu kararından vazgeçtiği söylentileri ayyuka çıktı. Başkan Ali Ay’ın kararından vazgeçmiş olma ihtimalinin belirmesi üzerine; Ali Ay’ın evine baskın yapmadan 23 Mart’ta yapılacak Mali Genel Kurulda en az 1500 üyenin katılması ve 1100 üyenin imza vermesi ile mümkün olabileceği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Bursaspor’a Sahip Çıkmak İçin TARİHİ FIRSAT!
 

Son 3 sezondur kaosun bir türlü eksik olmadığı Bursaspor camiasında son olarak başkan Ali Ay’ın mayısta olağanüstü kongre yapacağım açıklamasının ardından bu sözünden de vazgeçmiş olacağı iddiaları yine gündeme oturdu. Son 3 senedir başarısız bir yönetim sergilemesine rağmen başkanlığı bırakmamakta direnen Ali Ay’ın Cumartesi yapılacak Mali Kongrede olası bir imza toplanması halinde köşeye sıkıştığı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Rizespor maçının ardından gerek kulüp resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama gerekse başkan Ali Ay’ın evine taraftarlar tarafından yapılan ziyaret esnasından Ali Ay’ın kendi ağzından Mayıs’ta bırakıyorum demesine rağmen son divan kurulu toplantısında bu açıklamalar için soruları cevapsız bırakması her zamanki gibi kararından vazgeçtiği yorumları yapılmıştı.

PEKİ, NASIL OLACAK?

İki türlü izlenebilecek yol var;

Birincisinde;

Şimdiye kadar Mali Genel Kurullara katılım sayısı ortalama 450 civarında olduğundan bu sayının tüzükte belirtilen 5’te 1 oranının altında kaldığından imza verenlerin mutlaka yaklaşık 5400 üyenin % 20 si kadar yani 1100 üye civarından olması gerekiyor. Eğer Cumartesi günü 1500 üye katılım sağlarsa bu üyelerden 1100 tanesinin önergeyi imzalaması durumda tüzüğün 24.1 (c) maddesinin yerine getirilmiş olması anlamına gelir. Üstelik Genel Kurul Hazürun listesinin deki imzalar eşleşeceği için Üye Sicil Kurulunun incelemesi de kolaylaşacaktır.

Ali Ay’ın ısrarla yapmak istemediği Olağanüstü genel kurul için aslında en kısa ve etkili yol olarak bu yöntem gösteriliyor. Fakat önemli olan Cumartesi günkü toplantıda en az 1500 kadar üyenin katılım sağlaması gerekiyor.

Diğer bir yol ise;    

Sayısına bakılmaksızın Mali Kongreye katılan üye sayısının 10 da 1 i oranında (Tüzük 26.5 maddesi) imza toplayarak Olağanüstü Genel Kurul Kararının tarihinin görüşülmesi ek gündem önergesi vermek gerekiyor. Ek gündem maddesi oylanıp kabul edilmesi durumunda gündemde tarih belirlenmesi için görüşmelere açılabilecektir.

Kulüp tüzüğünde belirtildiği gibi Bursaspor’un en yetkili organının Genel Kurul olduğu ifade edilmektedir. Bu sebeple 23 Mart’ta yapılacak Genel Kurul’da katılımcı üyelerin tarih belirterek Olağanüstü Genel Kurul görüşmesi yapabilecekleri mümkün. Bunun için sadece o günkü toplantıya katılan üye sayısının %10 u kadar bir ek madde önergesi ile divan başkanlığına müracaat etmesi yeterli olacaktır.

Divan başkanı ise verilen önergeyi oylatıp genel kurul gündemine eklemek zorunda kalacak olması başkanlığı bırakmak istemeyen Ali Ay’ın zor durumda kalacağı ifade edildi. Bu durum karşısında Genel Kurulun vereceği karar ile başkan Ali Ay’ın önümüzdeki günlerde Bursaspor’da ki durumunun ne olacağı ortaya çıkacaktır.

YENİ YÖNETİME ZAMAN KAZANDIRACAK

Aynı zamanda Olağanüstü Genel Kurul kararı için ek madde ekletmek isteyen üyelerin, toplantı tarihleri içinde ilk toplantının 20 Nisan 2019 ikinci toplantının ise 11 Mayıs 2019 günü yapılmasının oluşacak yeni yönetimin 2019 - 2020 sezonun planlaması ve yapılanması için zaman kazandıracağı söyleniyor. HABER: ADNAN ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.