Hava Durumu

DERVİŞİN FİKRİDE, ZİKRİDE “AY”nı !!!

“Bursaspor Çiftlik Bank mı!” manşetli haberimizde bahsedilen başkan Ali Ay’ın Bursaspor’dan döviz kurlarından dolayı 30 Milyon TL kazandığı iddiasının ana sebebi yine başkanın kendisi çıktı. 2017 yılında yapılan Tüzük Değişikliği Genel Kurulunda Selim Kurtulan’ın verdiği “Yönetici katkıları Türk Lirası olarak yapılır!” önergesi, Ali Ay ve dönemin yöneticilerinin oylarıyla RET edilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
DERVİŞİN FİKRİDE, ZİKRİDE “AY”nı !!!

Dün gazetemizde yer alan “Bursaspor Çiftlik Bank mı?” haberinin içeriği camiada yine gündem oluşturdu. Doğru ve menfaatsiz haberlerin adresi olan Gazete Bursa, sporda da aynı ilkeli yayın anlayışını devam ettirmektedir. Dünkü haberimizde başkan Ali Ay’ın kulübe verdiğini iddia ettiği 13 Milyon Euro’nun (kesin miktar bilinemiyor!) kur farkından dolayı 30 Milyon TL’den fazla kazanç elde ettiğini detaylarıyla yazmıştık.

Ancak gazetemizi arayan dikkatli Bursasporlu taraftarların, aslında resmi kur artışının %66 olduğunu bu rakama göre Ali Ay’ın kazancının 45 milyon civarında olduğunu ifade ederek destek verdiler. Fakat dediğimiz gibi doğru haber yapma ilkesinden yola çıktığımız için hesabı şöyle yaptık. Taraftarların ifade ettiği gibi kazanç 45 milyon TL ama Ali Ay bu parayı kendi şirketi olan İlay Tekstil için çekmiş olsaydı bankalara yaklaşık 15 milyona yakın faiz ödemesi gerekecekti.

Bu sebeple aradaki farkı düşerek başkanın yaklaşık kazancı hesapladık, bu bilgiyi de taraftarlara doğru olarak vermek gerekiyor.


   
    ALİ AY VE YÖNETİM TARAFINDAN RET EDİLMİŞTİ!

Senelerdir Bursaspor’un belini büken döviz bazlı yönetici katkılarından hem kazanç hem de reklamını yapma peşinde olan Başkan veya yöneticiler olduğu kamuoyunda çok sık konuşulan bir konu. Bunun önüne geçmek için aslında Bursaspor’un eline tarihi bir fırsat geçmişti ancak bu fırsatta Başkan Ali Ay ve o dönemdeki yöneticilerinin oylarıyla ret olmuştu.

9 Şubat 2017 tarihinde Merinos AKM’de yapılan Tüzük Değişikliği Genel Kurul toplantısında, Teksas tribün lideri Selim Kurtulan tarafından yapılan öneri Başkan Ali Ay ve dönemin yöneticilerinin oylarıyla ret olmuştu. Tüzük kongresinde tribün lideri Selim Kurtulan’ın imza toplayarak toplantının Divan Başkanı İlhan Parseker’e verdiği önerge gündeme alınmıştı. Bursaspor sitesinde 9 Şubat 2017 tarihindeki tüzük genel kurul haberinde konuyla ilgili şöyle denilmişti.

“TÜRK LİRASIYLA KATKI GÜNDEME ALINDI

Genel Kurul üyesi Selim Kurtulan’ın, “Yönetim Kurulu üyelerinin Bursaspor’a görevde oldukları dönemde katkı olarak sundukları maddi desteği yabancı para yerine Türk Lirası vermesi konusunun tüzüğün gündemine eklenmesi talebi yapılan oylamada tartışılacak olan maddeler arasına koyuldu.”  

   
   DELEGELER SALONDAN ERKEN AYRILINCA!

Divan başkanlığını yapan İlhan Parseker, Selim Kurtulan’ın “Yönetici katkıları Türk Lirası olarak yapılır!” şeklindeki önergesinin kabulü için Genel Kurul’da oylama yaptırmış ve oy çokluğuyla önerge maddeler arasına konulmuştu. Divan Başkanı Parseker sırasıyla tüm önergeler üzerinde konuşmaları ve oylamaları yaptırmış bazı önergeler kabul edilirken bazı önergeler ret edilmişti.

Bursaspor kongrelerinin de eğer seçimli bir kongre değilse genelde sonlara doğru delegeler salonu terk ederler. Bu sebeple kongrelerde son sıralarda yer alan tüm görüşmeler genelde başkan, yönetim kadrosu ve birkaç delege ile yapılır. Tüzük kongresinde aynı kaderi Selim Kurtulan’ın önergesi de yaşadı.

Selim Kurtulan’ın verdiği “Yönetici katkıları Türk Lirası olarak yapılır!” önergesi bu toplantıda son sıralarda yer aldığı için ilk baştaki katılımcıların salondan erken ayrılmasıyla oylama sadece başkan Ali Ay, dönemin tam kadro yöneticileri, kongre üyesi basın sözcüsü, genel müdür ve birkaç genel kurul üyesiyle yapılmıştı.

Oylama sonucu elbette Ali Ay ve yönetimin oylarıyla ret edilmişti, böylelikle Bursaspor tarihi bir fırsatı Ali Ay sayesinde kaçırmış olmuştu.



   ALİ AY ASLINDA KENDİ MENFAATİNİ Mİ DÜŞÜNDÜ!

Aslında 9 Şubat 2017 kongresinde Selim Kurtulan’ın vermiş olduğu “Yönetici katkıları Türk Lirası olarak yapılır!” önergesi kabul edilmiş olsaydı, başkan Ali Ay’ın o döneme kadar hatta tüzük kabul edilene kadar süreçteki Ali Ay’ın Euro’larını kapsamayacaktı. Yani başkanın haberimize konu olan 30 milyon TL kazanç iddiasını çok fazla etkilemeyecekti.

O dönemden yeniden aday olmayı düşündüğü anlaşılan başkan Ali Ay’ın aslında Bursaspor’u değil kendisini düşündüğü ortaya çıkıyor. Her fırsatta doğruluk ve dürüstlük sözleriyle Bursasporluluğunu öne atan Ali Ay’ın sözleriyle uygulamaları birbirine hiç uymuyor.

Bursaspor’u çok düşünen bir başkanın en azından bu haberlerden sonra verdiği tüm paraları dönemin kurlarıyla hesaplatarak TL’ye çevirmesi ve Bursaspor sevgisini bu davranışla ispat etmesi gerekir. Taraftarlara gösterilecek ve kulübe yapılacak en büyük arma sevdasının yolu bir başkanın Bursaspor üzerinden kazanç elde etmek olmadığını göstermek olmalıdır.

   

Haber Adnan ALP 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.