Hava Durumu

Güveni olan sahaya iner (özel haber)

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor konusunda kendisini eleştirenlere cevap verirken, “Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’dan yardım ve desteklerini çekerse, bu takım iflas eder. Bugünkü görünüm böyle. Yönetime talip olanların, kendisine güveni olmalı, takımın borçları için sırtını Büyükşehir’e dayamamalı” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Güveni olan sahaya iner (özel haber)

Bursaspor konusunda ağır eleştirilere maruz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan eleştirilerin yersiz ve tutarsız olduğuna dikkat çekti. Altepe, Bursaspor’a yönetimine  talip olanların, bu takımın borçlarını ödeyebilmesi için elini taşın altına koymaları gerektiğini ifade etti.

Geçen sezonu deyim yerinde ise son dakika golü ile kurtaran Bursaspor’la ilgili olarak kent gündemindeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Kimisi, yönetimin yönetimle ilgili başarısız olduğunu söylüyor, iddia ediyor. Kimileri Bursaspor’u ilgisizliğin bu hale getirdiğini ileri sürüyor. Neticede, Bursaspor için çok zor geçen, Bursa halkı ve Bursaspor’a gönül verenlerin ise deyim yerinde ise hop oturup hop kalktıkları bir sezonu tamamladık.

Bu sezon Bursa halkının yüzü pek gülmedi spor camiası olarak. Takımın da başarısızlıklarla dolu bir sezon geçirmesi, seyircinin ve taraftarların haklı tepkisini çekmeye başladı. Tabi, bazı kişiler, spora siyaset karıştırmaya da başladılar. Topun ağzına Bursaspor yönetimi ile beraber Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konulmak isteniyor. Hatta, bazı medya kuruluşlarında ağır eleştiriler yazılıp, çiziliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu olaylarla ilgili olarak şimdiye kadar hiç konuşmadı. Hep susmayı tercih etti. Çünkü, Bursa’yı ve Bursaspor’a olan gönül bağının kendisini ilgilendirdiğini düşündüğü için bu eleştirilere cevap vermek istemediğini anlattı.

Son gelişmeler üzerine ise Bursaspor ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkileri şöyle özetledi;

“Bursaspor bu kentin takımı. Birinci ligde mücadele eden tek takım. Yarım asırdan fazla halkımızın desteğine sahip bir takım. Bu takım, senelerce reklam aracı olarak kullanılmış bazı kişilerce.

Büyükşehir Belediyesi, sadece benim döneminde değil her dönem Bursaspor’a yardım ve destek olmuş. Oluyor. Bundan sonra da olacak.

Bakın, Vakıfköy tesisleri.  Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait. Bursaspor’un kullanımına sunulmuş.

Bakın, Özlüce Tesisleri, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait, kullanımı Bursaspor’a tahsis edilmiş.

Bakın, Bursaspor’un kullandığı otobüsler. Onlarda Büyükşehir’e ait.

Bursaspor’a tahsis edilen Nalbantoğlu Otoparkı, mülkiyeti yine Büyükşehir’in, gelirleri Bursaspor’un.

Mülkiyeti Büyükşehir’e ait arsalar üzerine akaryakıt istasyonlarının kurulması kararı. İstasyonların gelirleri Bursaspor’a gidiyor. Belediyemizin diğer hizmetlerinden de Bursaspor’a destekler yapılıyor. Tesislerin bütün bakım ve onarımları Büyükşehir Belediyesi  yapıyor.

Birde, Timsah Arena var. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, mülkiyeti Belediyemize ait, gelirleri Bursaspor’a.

Şimdi, Büyükşehir Belediyesi ile Bursaspor arasındaki bu maddi ve manevi bağlar gün ışığı gibi ortada duruyor.

Bursaspor yönetimi, kredi bulabilme adına bu mülkiyetleri rehin olarak göstermiş.

Buradan anlıyoruz ki, yönetimlerde göreve talip olanlar, kendi öz varlıklarıyla destek olacakları yerde kredi ile çarkı döndürmeye çabalıyorlar. Sonra, Bursaspor’un gelirlerine temlik koyup paralarını geri istiyorlar.

Bu tabloya baktığımızda, Bursaspor’un gelirlerinin yaklaşık yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesinin Bursaspor’a sağladığı imkanlarla sağlanıyor.

Eleştiri için yazı yazanlar, konuşanlar, konuyu saptırıp, olaylara siyasi boyut kazandırmaya gayret edenlere buradan sorulmalı;

Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’a sunulan imkanları geri çekmesi halinde Bursaspor’un hali nasıl olur?

Birileri konuşuyorlar, Recep Altepe Bursaspor’dan elini çeksin, Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’dan elini çeksin diyorlar.

Kendi şahsıma konuşmam gerekirse, ben Bursaspor’a gönül vermiş bir Bursalıyım. Bu kentin Belediye başkanı olmama rağmen, kongrede benim de tek oyum var. Bugün yardımları sağlamak bana nasip oldu. Geçmiş dönemleri hatırlayalım.

Bursa ilk büyükşehir olduğu 1987 yılından bu yana Bursaspor’a destek olmaya başladı. Nalbanoğlu Katlı otoparkı bu tarihlerde yapılıp 1989 yılında Bursaspor’a tahsis edildi. Ben o zaman belediye başkanı değildim.

Sonra, Benzinlik hakları verildi. Özlüce tesisleri yapılmaya başlandı. Vakıfköy tesislerinin bakım ve onarımları yapıldı. Sanayi bölgelerindeki imar çalışmalarında Bursaspor’a arsalar tahsis edildi. Bütün bunlar o dönemlerde görev yapan değerli belediye başkanları tarafından sağlandı.

O dönem ben yine belediye başkanı değildim.

Belediye başkanlarımızdan sayın Erdoğan Bilenser, rahmetli Hikmet Şahin hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem de Bursaspor Yönetim Kurulu başkanlığı yaptılar.

Şu anda belediye başkanı görevini benim üstlenmem nedeniyle destek ve yardımları artırarak devam ettiriyoruz.  Bursaspor’a canımız feda. Bu takımı sürekli destekleyen, deplasmanlara giden, maçları izleyen, cebindeki harçlıklarıyla bilet alıp takımına destek olan, formalarını alıp destek olan herkese Bursa adına çok teşekkür ediyorum. Bizler, Bursaspor’u desteklemeye devam ederken, milyonlarca halkımızı düşünüyoruz. Takımın başarılı olması bizleri mutlu ediyor. Başarısızlık ise hepimizi üzüyor.

Bursa’yı yönetenler olarak bizleri görevi, bu kentin sorunlarını çözmek ve yanında halkın mutlu bir hayat sürmesini sağlamaktır. Bursaspor’da Bursa’nın gözbebeği bir takım olduğu için, bizler Bursaspor’a geçmişte olduğu gibi bugünde yardım ve destek olmalıyız.

Kulübün yönetimi ayrıdır, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı destekler ayrıdır. Büyükşehir Belediyesi, kente hizmet adına Bursaspor’a yardım etmektedir. Dün yardımlar yapıldı. Bugün, yapıldı, yarın da artarak devam edecektir. Bu yardım ve desteklerin, yönetimlerle ilgisi yoktur.

Bursaspor’u yönetmek kolay iş değildir. Bu takımın geçmişten biriken borcu var. Bu takımın iyi oyunculara ihtiyacı var. Bu takımın profesyonel yönetimlere ihtiyacı var. Kısaca bu takımın paraya ihtiyacı var.

Bursaspor yönetimine talip olanların, aday olanların, insanları suçlamak, yardım ve destek olan kurumları suçlamak yerine, kendi ceplerinden bu takıma nasıl karşılıksız destek olacaklarının hesaplarını yapması gerekir. Sırtını Büyükşehir Belediyesine, diğer yerel yönetimlere dayanan bir yönetimin hizmetlerinin yetersiz kalacağı gayet açıktır. Bursaspor’un sıkıntısı da zaten budur.

Senelerce yönetimler gelmiş, gitmiş. Başı sıkılan her yönetim çareyi Büyükşehir Belediyesinde aramış. Eskiden Bursaspor’a yardım ve destek veren kentin ileri gelenleri bile bugün, bu yardım ve desteklerini çekmiş durumda.

Bursa’nın ve Bursaspor’un asıl sorunu burada. Bu takım ve bu takımı yönetmeye talip olanların, kentin dinamikleriyle barışık olması zorunlu. Aksi halde, bugünkü durumlar ortaya çıkıyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor konusunda yaptığı bu açıklamalarla gündeme ilişkin ve belki de perde arkasında kalan, önemsenmeyen pek çok konuya açıklık getirdi.

Çünkü, Bursaspor’a sürekli destek veren bir kurumun, sırf bazı çıkar hesapları, bazı reklam kokan açıklamalar, istenmeyen bazı suçlamalarla hedef tahtası haline getirilmesi insanları üzüyor.

Altepe, bütün sıkıntılara rağmen, önümüzdeki sezonda Bursaspor’un başarılı olabilmesi adına, Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen her türlü yardım ve destekleri yapacaklarını ifade etti.

Tarihten bir hatırlatma

Bu haber, 2009 senesinin temmuz ayında yayınlandı. Konusu, Bursaspor’un transfer sezonunu açtığı ve iki önemli oyuncusu kadroya dahil etti.

Habere konu olan mekan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihi binası. Bursaspor, Türkiye şampiyonu olduğu 2009-2010 sezonunun transfer kampanyasını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde başlatmış. Başkan rahmetli İbrahim Yazıcı, 2009 nisan ayında görevine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile beraber, Bursaspor’un başarısı için kolları sıvamış, transfer yapıyorlar.

Altepe o dönemde 3 aylık Büyükşehir Belediye Başkanı.

Şimdi, bazı kişiler, Bursaspor’la ilgili olarak Recep Altepe yönelik eleştirileri yaparken, “İbrahim Yazıcı Büyükşehir’den hiç destek almadı” diye konuşuyorlar.

Bu haber ve haberi konu fotoğraflar ise İbrahim Yazıcı ile Recep Altepe’nin birlikte kolları sıvayıp Bursaspor için yaptıkları çalışmaların en güzel ispatı. O dönem Bütün Bursa kenetlendi. Başarı geldi ve Bursaspor Türkiye şampiyonu oldu.

Bursaspor’un 2009 yılındaki yönetimi ve başkanı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl el ele verdiklerinin ispatı olan bu haberi, o günü unutanlara hatırlatmak için tekrar yayınlıyoruz.

İlk imzalar Büyükşehir’de atıldı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor’un yeni sezondaki ilk transferinin imzasına ev sahipliği yaptı.

 Kayserispor’dan transfer edilen  Turgay Bahadır ile Pendikspor’dan alınan Ramazan Sal,Tarihi Büyükşehir Belediye Binası’nda,Başkan Altepe ve Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın katıldığı törenle resmen Bursasporlu oldular. Yeni sezona büyük umutlar bağlayan Bursaspor’un güzel bir başlangıç yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,”Tüm Bursa’nın hatta Türkiye’nin Bursaspor’dan beklentisi büyük.Önümüzde büyük hedeflerin olduğu bir sezon var . Bursaspor bu sezona iki güzel imza ile geliyor. Tüm Bursalılara ve Bursaspor camiasına hayırlı olsun”diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÖSTERGESİ

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ise sezonun ilk transferlerinin imzalarını özellikle tarihi belediye binasında atmayı tercih ettiklerini belirterek,”Bursa,artık bütünlük ve beraberlik içindedir. Bugün imzaları tarihi belediye binasında atmamız da bunun en güzel göstergesidir. Bursa artık yönetim kademeleri, taraftarları,oyuncuları ile Bursaspor’un başarısı için birlik ve beraberlik içindedir. Bu beraberliği başarıya taşıyacağız”dedi.

“BURSASPOR’UN HEDEFİ BÜYÜK”

Bursaspor’un artık hedefi olan bir takım olduğunun altını çizen Yazıcı,”Yeni sezonda bu büyük hedefe ulaşmak için oyuncularımızla,yöneticilerimizle,teknik kadromuz ve taraftarımızla var gücümüzle çalışacağız. En büyük desteğimiz ise tüm Bursa’yı yanımızda hissetmektir”şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından bir yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmelerini imzalayarak Bursasporlu olan Turgay Bahadır,Bursaspor camiasına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken,bu büyük camia için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. Ramazan Sal da bugünden itibaren Bursasporlu olduğunu hatırlatarak, artık Bursa ve Bursalılar için mücadele edeceğini kaydetti. Yeni transferleri ilk olarak Başkan Altepe,tebrik ederek, yeni sezonda Bursaspor’a faydalı olmalarını diledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.