Hava Durumu

HASAN PARLAKAY’A, HUKUKTAN ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!

Başkan Ali Ay’ın ilk seçildiği Ocak 2016 yılından bu yana kulüp içindeki davranışları ve hakkında çıkan çok çeşitli skandal haberlere rağmen kendisini aklaması için istifa etmesi beklenen yedek yönetici Hasan Parlakay hukuktan da darbe üstüne darbe yiyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
HASAN PARLAKAY’A, HUKUKTAN ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!
 

Hasan Parlakay namı diğer başkan Ali Ay’ın özel şirketinde muhasebe elemanı, 19 Ocak 2016 gününe kadar Bursaspor özelinde hiçbir şekilde adı bilinmeyen ve tanınmayan birisiydi. Ama bir anda Ali Ay’ın kulüp başkanlığına seçildiği o tarihten itibaren kulüp içinde en çok konuşulan en çok tartışılan ve adı en çok skandallara karışan yedek yöneticisi oldu. Hatta Haziran 2016 ile Mayıs 2017 tarihleri arasında asil yöneticilik yapan bir isim olarak öne çıktı. Bu güne kadar hakkında çıkan transferlerde buharlaşan milyon Euro’lar, bilet skandalı, bayan personele cinsel taciz gibi birçok skandal iddialara rağmen yönetimde kalmayı başarmış ancak son olarak Gazete Bursa’nın Adnan Alp imzası ile gündeme taşıdığı servet artışıyla ilgili tapu bilgileri bardağı taşıran son damla olmuştu.

PARLAKAY ÖNCE İNKÂR ETTİ, SONRA KABUL ETTİ!

Aslında tüm Bursaspor camiasının başkan Ali Ay’ın Bursaspor’da sağ kolu ve özel şirketindeki muhasebe elemanı Hasan Parlakay’dan beklediği tek davranış vardı. Tüm bu iddialara karşı gerçek mal varlığını açıklaması gerektiğiydi. Fakat Hasan Parlakay iddia edilen 30 tane tapu bilgisini baştan inkâr etmişti fakat gelen yoğun baskılar sonucunda tapu bilgilerinin kendine ait olduğunu açıklamıştı.

Bu açıklamaya rağmen Bursaspor yöneticiliği döneminde edindiği 21 Adet tapunun edinim yolunu bir türlü açıklayamaması ve başvurduğu hukuk yollarından adeta tokat yercesine şok üstüne şok yaşaması bugün itibarıyla hakkında iddiaların gerçek yüzünü ortaya koyduğu ihtimalini güçlendiriyor.  

ALİ AY ve CEM ÖZTÜRK’ÜN KORUMASINDA!

Taraflı tarafsız tüm camianın vicdani kanaatlerinde soru işareti bırakan Hasan Parlakay, başkan Ali Ay ve 2. Başkan Cem Öztürk tarafından kendini koruma kalkanına alıyor fakat hukuk önünde kendini bir türlü aklayamıyor. Hakkında çıkan tapu bilgileri için ilk önce yalan ve iftira olarak açıklama yapan ancak sonrasında paylaşılan tapu bilgilerinin doğru olduğunu açıklamak zorunda kalan Hasan Parlakay bu açıklaması ile özellikle yönetim kurulu üyelerini zor durumda bıraktığı iddia ediliyor.

Yönetim kurulu asil üyelerine ilk verdiği bilgilerde haberlerin gerçek olmadığını iftiradan ibaret olduğuna inandırdığı söylenen Parlakay daha sonra bilgilerin doğru olduğu şeklinde açıklama yapması yöneticileri son derece rahatsız etmişti. Sonrasında asil yöneticiler tarafından istifası istenen ve hukuk önünde aklanarak gelmesi gerektiği söylenen ancak yine başkan Ali Ay ve yardımcısı Cem Öztürk’ün karşı çıktığı ifade edildi.

HUKUKTAN PARLAKAY’A ŞOK ÜSTÜNE ŞOK!

Ancak Hasan Parlakay, haberleri yapan Adnan Alp ve Gazete Bursa’nın yanı sıra haberleri yayınlayan BURSASPORLUYUZ.ORG; BURSASPORX.COM; BURSASPORUM.COM ve NOKTABURSA.COM gibi internet haber siteleri hakkında hakaret iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak Cumhuriyet Savcılığının bu suç duyurusu üzerine yaptığı inceleme neticesinde yapılan haber ve içeriğinde iddia edildiği gibi herhangi bir hakaret suçu işlenmediğini tespit ederek 2018/54351 nolu KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR kamu adına karar verirken şüphelilerin ifadesine bile başvurmayı ve kararın şüphelilere tebliğine dahi gerek görmemişti.  

Diğer taraftan Hasan Parlakay, avukatı Yunus Egemenoğlu aracılığıyla Adnan Alp ve Gazete Bursa hakkında bu kez Bursa 7. Asliye Hukuk Mahkemesine 2018/605E numarasıyla; “Kişilik Haklarına Saldırı Nedeniyle” 50 bin TL bedelle Manevi Tazminat davası açmıştır. Aynı zamanda Adnan Alp ve Gazete Bursa hakkında İhtiyati Tedbir ve İhtiyati Haciz kararı alınmasını talep etmiştir.

7. Asliye Hukuk Mahkemesi ilk incelemesinden sonra İhtiyati Tedbir ve İhtiyati Haciz talebinin REDDİNE hükmetmiştir. Bu kararla yeni bir şok yaşayan Hasan Parlakay, hukuk önünde de gerçekler karşısında çaresiz kalmıştır. Tazminat konusunda ise henüz muhakeme edilecek bir durum olmadığını davalının ifadesi ve delillerden sonra dosya üzerinden karar verileceğine karar vermiştir.   


PARLAKAY HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU!

Tüm gelişmelerle birlikte genel kurul üyelerinin Hasan Parlakay hakkında Savcılığa yaptıkları 2018/98298 sayılı başvurunun sonucu merakla bekleniyor. Bilindiği gibi ilk gün 40’a yakın genel kurul üyesinin Hasan Parlakay hakkında Bursaspor yöneticiliği sürecinde edindiği 21 adet tapu ve servetini %200 den fazla arttırdığı fakat bu edinim için maddi kaynak gösteremediği için incelenmesini istemişti.

Bu müracaatların ardından Hasan Parlakay, şikâyetçi olanlardan 10 kişilik bir grupla gizlilik içinde bir toplantı yapmış ardından bu toplantıya katılan bazı şikâyetçi olanların şikâyetlerini geri çekeceklerini açıklamışlardı. Fakat şikâyetlerini geri çekmeyenlerin dilekçeleri halen soruşturma işleminde olup sonucunun kısa sürede taraflara bildirilmesi bekleniyor.

Bugüne kadar yaşanan gelişmelerde vicdani muhakemelerin yanı sıra hukuk önünde de şok üstüne şok yaşayan Hasan Parlakay’ın genel kurul üyelerinin şikâyetlerinin Savcılık tarafından kabul edilmesi halinde en büyük şoku yaşayacağı söyleniyor. Hakkında olası bir kamu davası açılması halinde bugüne kadar kendisini koruma altına alan başkan Ali Ay ve yardımcısı Cem Öztürk’ün ne yapacağı da ayrı bir merak konusu.  

DİVAN KIŞ UYKUSUNDA MI?

Kulübün en önemli kurullarından birisi olduğu düşünülen Divan Kurulunun bu güne kadarki tüm gelişmeler karşısında hiçbir açıklama yapmaması ve divan üyelerini bilgilendirmemesi konusu divan üyeleri arasında rahatsızlık yaratıyor. Böylesine skandal iddialar ve bilgiler karşısında Divan Başkanı İdris Sevinç’in sessizliğini koruması da çok farklı dedikodulara neden oluyor.

Bu konu hakkında sessiz kalınmasının ekonomik açıdan zor durumda olan kulübe daha çok zarar vereceğini söyleyen bir grup divan kurulu üyesi, testinin çatladığını ama kırılmadan müdahale edilmesi gerektiğini Başkan Sevinç’e ilettikleri halde halen olağanüstü bir toplantı kararının çıkmamasından başkan İdris Sevinç’in sorumlu olacağını ifade ediliyor.  Haber : Adnan ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.