Hava Durumu

MALİ KONGREYE DOĞRU BİLANÇO OYUNLARI!

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MALİ KONGREYE DOĞRU BİLANÇO OYUNLARI!
 

MALİ KONGREYE DOĞRU BİLANÇO OYUNLARI!

Geleneksel hale gelen ilk kongrede yeterli çoğunluğun sağlanamaması 23 Şubat’ta yapılması planlanan Mali Genel Kurula sadece iki elin parmakları civarında katılımcı gelince yine ikinci toplantıya ertelendi. 23 Mart’ta yapılacak Mali Genel Kurulda bu kez çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağı kesinleşti. Önceki yılın gerçekleşen bilançosunun açıklanıp ibra için aynı zamanda 2019 yılı için hazırlanan bütçenin oylanacağı toplantıda Denetleme Kuruluda raporunu okuyacak.

Son tüzük tadilatından sonra hayatımıza giren Denetleme Kurulu seçimindeki yönetimin listesine bağlı kalmaksızın bağımsız olarak adaylık Mayıs 2018 seçiminde gerçekleşmişti. Kongre üyelerinin yönetimlerin sunduğu Denetleme Kurulu listelerine itibar etmeyip ezici bir çoğunlukla, seçime bağımsız olarak giren Av. Yalçın Cambaz başkanlığındaki ekibi göreve getirmişti.

62 MİLYON ZARAR GERÇEK Mİ?

23 Mart’taki Mali Genel Kurulda gözler seçildikten sonra mazbatasını alarak göreve başlayan Denetleme Kurulunda olacak. Çünkü son dönemde yönetim hakkında çıkarılan çok çeşitli söylenti ve haberlerin aslında cevabını bulacağı olacağı gözüyle bakılıyor. Av. Cambaz başkanlığındaki kurulda uzun süredir yaptıkları incelemelerini rapora dökerek birçok soruya cevap vermesi bekleniyor. En önemli konu ise 2018 yılı için yönetimin açıkladığı ve yaklaşık 62 milyon zararın gerçek olup olmadığının cevap bulması olacaktır.

Çünkü mali tablonun 21 Şubat’ta açıklanmasından sonra yapılan yorumlarda, aslında zararın çok daha fazla olduğunu fakat bilanço teknikleri ile 62 milyona çekildi iddiaları oldu. Bilindiği gibi Denetleme Kurulunda avukat ve mali müşavirden oluşan bir ekip var. Yani hem mali yönden hem de hukuki yönden ilk defa bu sene detaylı bir inceleme yapıldı yönde güven var.




KUR FARKINDAN NASIL 78 MİLYON KAZANÇ OLDU?

2018 yılı bütçesini yaparken 309 milyon GELİR, 298 milyon GİDER ve 11 milyon KÂR şeklinde planlayan yönetimin gerçekleştirdiği 247 milyon GELİR, 309 milyon GİDER ve 62 milyon ZARAR göstermesinin ardındaki gerçek nedir? Ayrıca gerçekleşen rakamların 11 aylık yani Aralık ayını kapsamadığını düşünürsek zararın bu şekilde bile artacağı görülmesine rağmen.

Kur farkından 78 milyon GELİR elde ettiğini açıklayan yönetim bunun gerçek olduğunu ispatlayabilir mi? Şimdiye kadar kur farkından zarar ettik bu sebeple transfer yapamadık diye niye şikâyet etti? Peki, bu gerçek değilse bu demektir ki, 78 milyon gelir olmadığı için bu rakamın 247 milyondan düşmek gerekir bu durumda gelir 169 milyona düşer ve ZARAR 140 milyon olacaktır.

2019 yılı için yapılan bütçeyi ise 311 milyon GELİR, 309 milyon GİDER ve 2 milyon KÂR yapılacağını göstermesi geçmiş yıllarda olduğu gibi yine büyük bir zararın bizi beklediği de aslında bir gerçek. Allah aşkına bu konularda uzman birisi kongre tarihinden önce bu yaman çelişkiyi bize anlatabilir mi?        

YÖNETİMDEN ÖNEMLİ İSTİFA!

Her kademesinde işlerin kötü gittiği Bursaspor’da bir kırılma anıda yönetim kanadından geldi, Mayıs 2018 kongresinde Ali Ay’ın listesinden yönetici seçilen Ebubekir Keskin istifa etti. Yöneticiler içinde başkana mevcut durum için sürekli ikaz ettiği söylenen Keskin’in bu istifası yönetimin durumunu net olarak ortaya koymakta.

Ali Ay yönetiminde genel sekreterlik görevini üstlenen Ebubekir Keskin’in aslında yönetim olarak istifa etme ısrarı olduğu da iddialar arasında. Fakat diğer yöneticilerden ve Ali Ay’dan gerekli desteği göremeyince çareyi ferdi olarak istifa etmekten yana kullanan Keskin’in mayıs’ta yapılacağı söylenen Olağanüstü Genel Kurulu beklemeden istifa etmesi hakkında çok çeşitli yorumlar yapılıyor.

Bu istifa ile Ali Ay’ın muhtemel Olağanüstü Genel Kurula kadar yedeklerden asile yönetici almayacağı ifade edildi. Ama gelişmelere göre Ali Ay’ın asil yönetim kadrosunu tamamlamak zorunda kaldığı durumda ilk tercihini önceki dönemde olduğu gibi özel şirketinde de muhasebecilik yapan Hasan Parlakay olduğu iddia ediyor.


KULÜP RESMİ YOLDAN GASPMI YAPIYOR?

Nisan 2016 tarihinde yapılan Hatıra Forma lansmanında revize edilerek yeniden kullanımı için destek istenen Denizbank Bursaspor Bonus kredi kartını kullanan taraftarlar; Ocak 2019 kart ekstrelerinde Bursaspor tarafından 25 TL tahsilât ile karşılaştılar. Bu güne kadar habersizce yapılan bir uygulama olmadığını belirten kart sahipleri habersizce ve bilgilerinin dışında yapılan bu uygulamaya tepki gösterdiler.

Taraftarlar bu kesinti nedenini sormak için bankayı aradıklarında; Denizbank müşteri temsilcisinin “Bursaspor kulübünün bankaya müracaatı ve yapılan anlaşmaya istinaden 2019 yılından geçerli olmak üzerine her Ocak ayında böyle bir tahsilat yapılacaktır” cevabı karşısında adeta şok oldular. Burada paranın miktarını önemsemediklerini belirten Bursaspor kartı kullanıcıları, yapılan uygulamanın habersizce yapılması ve bankanın da bilgi vermemesinin adının resmi yoldan gasp yapılması olarak değerlendiriyorlar.


Bu tür sözleşmelerde çok uzun olan taahhütnameyi kimsenin okumasının mümkün olmadığını belirten kart kullanıcıları eğer satır aralarına bu tahsilat eklendiyse bunun ne bankanın nede kulübün kurumsallığına yakışmayacağını ifade ettiler. Ekstrenin içeriğini incelemeyenlerin bilmeden Bursaspor’a zorunlu bir yardım yapacağını ekleyen kart kullanıcıları, “biz zaten her zaman kulübümüze yardım etmekten kaçınmıyoruz bu kesinti eğer bildirim halinde yapılsaydı belki de daha fazlasını bağışlayacağız. Kulüp ve banka bu şekilde bir davranışla para tahsil etmesinin ne kadar yasal olduğunu bilmiyoruz ve araştırıyoruz” dediler.

Bursaspor kartı kullanıcılarının bu konuda kulüp yetkililerinden mutlaka bir açıklama yapılmasını istiyorlar, bakalım kulüpten bir açıklama gelecek mi?

BAŞAKŞEHİR DEPLASMAN TRİBÜN REZALETİ!

Misafirperverlik bizler için önemli olduğu kadar Türk toplumlarında da her zaman bir kültür olurken tarihten gelen ahilik geleneğinde ise misafir ağırlamak yaşam şeklini almıştır. Lakin Cumartesi akşamı başlayan ama 5-6 dakikada hava muhalefeti dolayısıyla tatil edilip Pazar akşamı aynı saatte kaldığı yerden başlayan müsabakada takımına destek vermek için Bursa’dan yola çıkan 1000’e yakın taraftar Başakşehir tribünlerinde kelimenin tam anlamıyla bırakın misafirperverliği üvey evlat muamelesine maruz kaldılar.


Bursaspor taraftarına ayrılan misafir tribününü hınca hınç dolduran taraftarlar aynı zamanda tribün üstünlüğünü de ele geçirmiş olmalarına rağmen ev sahibi yetkilileri tarafından soğuktan donmaya terk edildi. Havanın maçın ertelenecek kadar kar yağışlı olmasına rağmen Başakşehir kulüp yöneticileri tarafından ev sahibi tribün üstlerindeki ısıtıcıları çalıştırılması ama misafir tribünün ısıtıcılarının çalıştırılmaması nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Bursaspor tribünlerini dolduran 1000’e yakın taraftar Başakşehir gibi bu sene lig liderliğine yarışan bir kulübe yakışmayan bu davranış karşısında çaresizlik içinde olumsuz hava şartlarında iki güne sarkan müsabakayı izlemek zorunda kaldılar. Ülkenin her stadyumunda maç seyreden yeşil beyazlı taraftarlar; “bazı stadyumlarda ısıtıcı olmadığını bu durumda yapacak bir şey yok ama Başakşehir gibi ısıtması olan bir tribünde karşılaştığımız muamele rezaletten öte bir durumdur” dediler 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.