Hava Durumu

Mesut Bakkal “Zor işlerin Adamıyım”

AYBABA GİTTİ, BAKKAL GELDİ!

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mesut Bakkal “Zor işlerin Adamıyım”
 

AYBABA GİTTİ, BAKKAL GELDİ!

Bursaspor’da suların durulması adına Alanya mağlubiyeti sonrasında istifa eden teknik direktör Samet Aybaba’nın yerine sezona Aytemiz Alanyaspor’da başlayan ancak 11. Haftada Malatyaspor mağlubiyetinden sonra görevden alınan Mesut Bakkal getirildi.

Pazartesi günü Bursa’ya davet edilen teknik direktör Mesut Bakkal yapılan son görüşmede anlaşma sağlayarak son 7 maç için yeşil beyazlıların yeni teknik direktörü oldu. Samet Aybaba’nın istifasından sonra teknik adam arayışlarına başlayan Ali Ay ve yönetimi ilk sıradaki tercihleri olan Mesut Bakkal ile anlaşma sağlayarak teknik adamı sağlık kontrolünden geçirerek sözleşme imzaladı.

BAKKAL “ZOR İŞLERİN ADAMIYIM!”

Yeni teknik adam Mesut Bakkal’ın kariyer anlamındaki verileri Samet hoca’dan bir hayli geride, Mesut Hoca ligde şu ana kadar 357 kez takımların başında çıktı ve bu maçlardan 130 galibiyet 129 mağlubiyet ve 92 beraberlik aldı. Mesut hocanın puan ortalaması 1,37 olurken toplam 14 sezonda 1 takım ile çalıştı.

Bursaspor’un içinde bulunduğu kötü günlerden çıkarmak için bu zor görevi kabul eden Bakkal, Gazete Bursa’ya yaptığı özel açıklamada “benim hiç kolay işim olmadı, zor işlerin adamıyım. Anlaştığımız takdirde kalan 7 haftada takım, tribünler ve camia birlik olursak bize zor olmaz!” dedi.

 

FUTBOL ŞUBESİNİN YENİ PATRONU ERKAN AYDEMİR

Bursaspor’da uzun süredir yapılması gereken değişimler yapılmaya başlandı, teknik heyetteki değişiklik ile birlikte futbol şubesinin başına Asbaşkan Erkan Aydemir getirildi. Bilindiği gibi Erkan Aydemir halen TFF ve İdari Yapılanmadan sorumlu Asbaşkan görevini yürütüyordu.

Futbolun yönetiminde radikal kararların alındığı şu günlerde teknik direktör değişikliğinden sonra yönetim kanadında da adı yıpranmış yedek yönetici Hasan Parlakay’ın sorumluluğundaki futbol şubesi artık daha emin ellerde olduğu ifade ediliyor. 





 ALİ AY SONUNDA PARLAKAY’I GÖREVDEN ALDI!

Bursaspor yönetiminde yedek yönetici olduğu halde adı sürekli skandal haberler ile anılmasına rağmen Ali Ay tarafından futbol şube sorumluluğu ile görevlendirilen Hasan Parlakay nihayet görevden alındı.

Parlakay kardeşlerden Hasan Parlakay’ın ağabeyi yine Ali Ay’ın özel fabrikasında çalıştığı bilinen Cemil Parlakay yönetici olmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde yapılan Mali Genel Kurul sonrası genel kurul üyelerine küfür edip saldırması haberlerinde adı geçmişti.

Ali Ay ile birlikte Bursaspor kulübüne gelen Hasan Parlakay ayrıca yöneticilik yaptığı süre içinde adına kayıtlı 21 tane gayrimenkul servetini nasıl ve ne şekilde edindiğini halen kamuoyuna açıklayamadı. Ağabeyi Cemil Parlakay ise Ocak 2016 yılında Çanakkale Biga ilçesindeki 10 bin 600 m2 tarlayı kulübe bağışladığını kulüp sitesinden açıkladığı halde böyle bir bağışı yapmadığı ortaya çıkmıştı.

 

ALİ AY, 7 TEKNİK ADAM 23 YÖNETİCİ ESKİTTİ…

Bursaspor’un son üç dönemine damgasını vuran Ali Ay bu süreç içinde yönetim, teknik heyet ve futbolcu anlamında Bursaspor tarihinde en çok isimle çalışan başkan olarak tarihe geçiyor. Özellikle yönetici anlamında ilk yola çıktığı 30 arkadaşından şu anki asıl yönetimde sadece 5 kişi bulunuyor.

Her iki dönemde listesine toplamda 49 yönetici yazan Ali Ay, her iki döneminde asıl veya yedek olarak sadece 12 isimle beraber oldu. 

YÖNETİCİ ENFLASYONU!

Ocak 2016 seçimlerinde asil ve yedek olarak 30 yönetici isminden şu anki asıl yönetici pozisyonunda sadece 5 arkadaşı ile devam etmesi ilginç yorumlara neden oluyor. Göreve geldiği 2016 yılında tüzük gereği 15 asıl 15 yedek yönetici bulunabiliyordu. Mevcut tüzükte ise 13 asıl 6 yedek yönetici oluyor.

3 yıl içinde Ali Ay’ın listesinden istifa eden, listeye girmeyen veya alınmayan isimler şöyle;

Ali Ademoğlu, Şükrü Çekmişoğlu, Mustafa Bakır, Fatih Korkmaz, İlyas Kocaefe Fatih Pulat, Yusuf Aslan, Hakan Dinçtürk, Ali Turan, Yüksel Çolak, Özgür Alpaslan Sümer, Ercan Korkmaz, Burcu Aksak, Alettin Temiz, Necati Muğ, Müjdat Gürsoy, Çağlar Yonca, Fatih Öztürk, Hakan Hacızade, Rıdvan Özkan, Semih Şevik, Tuncay Selmen, ve  Ebubekir Keskin.

TEKNİK ADAM KIYIMI

Ali Ay yönetiminde Bursaspor son üç senede teknik adam açısından da rekora gidiyor, son olarak Samet Aybaba’nın istifasının ardından göreve gelen Mesut Bakkal hoca Ali Ay döneminde yedinci teknik adam oluyor.

Yönetime geldiği Ocak 2016 yılından görevde olan Hamza Hoca devam eden Ali Ay sezonu Hamza Hoca ile tamamlayıp yeni sezona da Hamza Hoca ile başlamıştı. Fakat ilerleyen haftalarda Hamza hoca ile gelen kötü sonuçlardan sonra Mutlu Hoca’yı göreve getirmişti. Fakat Mutlu hoca ile beklenen başarı sağlanamayınca aynı sezon içinde Adnan Örnek göreve gelmişti.

Ligin bitimine 1 hafta kala istifa eden Adnan Hoca’nın yerine son hafta kritik maçta Mustafa Er Trabzon karşısında takımı ligde tutmayı başarmıştı ama ligin bitiminde Ali Ay bu kez Fransız teknik adam Paul Le Guen’i takımın başına getirirken transferde Bursaspor’un 600 bin Eurosu buharlaşmıştı.

Yeni sezon Le Guen ile başlamış ilk haftalar adı dâhiye çıkan Fransız sonradan yönetimin para krizi karşısında takımı taşıyamamış ve arka arkaya kötü sonuçlar sonucunda gönderilmişti. Son 6 haftaya ateşten gömlek yine Mustafa Er’e kalmıştı, genç teknik adam yine görevini yerine getirip sezonu bitirdi.

Lakin Ali Ay bu kez 2018-2019 sezonuna Samet Aybaba kozunu oynuyor ama sonunu düşünmüyordu, Samet Hoca’da ancak 27 hafta sonunda Alanya mağlubiyetinin ardından istifa ediyordu. Bu kez Ali Ay hedefine Mesut Bakkal’ı alıp takımın başına getirdi ve son 7 hafta kala Mesut Hoca, Ali Ay’ın yedinci teknik adamı oluyordu.

Ali Ay yönetiminde Bursaspor’dan kaçan futbolcular için ayrı bir derleme yapacağız.   
  


  


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.