Hava Durumu

Mesut Mestan’ın Adaylığına Tüzük (16/e) Engeli!

Bursaspor’da yaklaşan olağanüstü genel kurul öncesinde, yenilenen tüzüğün 16/e maddesi Mesut Mestan’ın Yargıtay 5. Ceza Dairesinde bekleyen 2016/3806 sayılı dosyası adaylığına engel mi olacak? Hukukçuların görüşü bu konuda merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2019 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2019 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mesut Mestan’ın Adaylığına Tüzük (16/e) Engeli!
 



Bursaspor’da bir türlü durulmayan kongre rüzgarlarına rağmen adaylığın açıklayan Mesut Mestan’ın adaylığına bu kez tüzük engeli çıkacak gibi duruyor. 2017 yılında revize edilen tüzüğün 16/e maddesi, Mesut Mestan’ın adaylığına nasıl engel oluyor.

Şampiyon olunduğu sene merhum başkan İbrahim Yazıcı’nın yönetiminde yer alan ve o dönemde zimmet suçu ile yargılanan İbrahim Yazıcı ve yönetimi hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 2011/300 E numarası ile dava açılmıştı.

28.11.2013 tarihinde 2013/466 karar numarasıyla sonuçlanan dava tarafların kararı Yargıta’ya taşımasıyla bugün itibarıyla sonuçlanmamış durumda. Yargıtay halen dosyayı sonuçlandırmamış olması nedeniyle hükümler kesinleşmemiş durumda.


TÜZÜK ADAY OLAMAZ DİYOR!

Peki, bu durumda Tüzüğün 16 maddesinin e bendi ne diyor?

e – Bursaspor organlarında görev aldığı dönemde ibra edilmemiş üyeler, bu konuda haklarında hukuki veya cezai bir süreç bir süreç başlatılmış olması koşulu ile başlatılan süreç lehlerine kesinleşene kadar aday olamazlar.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi 2016/3806 numarası ile beklemekte olan dosyada bugün başkan adayı olan Mesut Mestan’ın da sanık olarak yer alması tüzüğün 16/e maddesine göre başkan adayı olamayacağını ifade ediyor.




RECEP BÖLÜKBAŞI NASIL BAŞKANLIK YAPTI?

Aynı davada sanık olarak yer alan 2014-2015 yıllarında görev yapan eski başkan Recep Bölükbaşı’nın nasıl başkanlık yaptığı sorusunu da akıllara getiriyor. Ancak eski başkan Recep Bölükbaşı dönemi eski tüzük dönemine denk gelmektedir.

Eski tüzükte 16/e maddesi yer almadığı için Recep Bölükbaşı için böyle bir engel oluşmamış ve tüzüğe aykırı bir durum söz konusu olmamıştı.

ÇOK KISA ADAYLIK SÜRECİ NEDEN OLDU!

Mevcut başkan Ali Ay’ın 28 Mayıs’taki istifa ve olağanüstü genel kurul kararı alması üzerine, yeni sezon takviminin yanı sıra adaylık başvuru süreci için 6-7 gün gibi çok kısa bir süre olması başkan adaylarının bazı teknik ve tüzük hatalarına düşmesine neden olduğu iddia ediliyor.

Bu kısa süre içine ayrıca Ramazan Bayramında girmesi adaylara büyük darbe vurmuş oldu. Hatta tek aday olarak müracaat eden Mesut Mestan’ın divan kuruluna sunduğu liste hakkında istifa ve imza krizleri yaşanmış olması sürenin ne kadar kısa olduğunu aslında açıklıyor.



GÖZLER DİVAN KURULUNDA OLACAK!

Son anda gelişen bu tüzük engeli karşısında Divan Kurulunun nasıl bir açıklama yapacağı ve karar kalacağı merak ediliyor. Bu durumun hukukçular tarafından onaylanması halinde Divan Kurulunun da mevcut tüzük maddelerindeki açıklamalara hakim olmadığı anlaşılacağı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi adaylık başvurusu esnasında yaşanan istifa ve imzaların gerçek olmadığı konusunun yarattığı kaos karşısında Denetleme Kurulu, ek süre için Divan Kuruluna talepte bulunmuş ancak Divan Kurulu tüzüğün hükümlerine uymadığı nedeniyle bu talebi ret etmişti.HABER: ADNAN ALP

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.