Hava Durumu

Muhammed Şengezer’e Revamı Bu?

Bursaspor altyapısından yetişen ve bu sene Harun Tekin’in ayrılmasıyla direkt A takım kadrosunda yer alan milli file bekçisi Muhammed Şengezer sadece 10 Bin TL’ye forma giyiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2018 03:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2018 04:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Muhammed Şengezer’e Revamı Bu?

Bursaspor altyapısından yetişen ve gelecek vaat eden kaleci olarak son iki sezondur A takım kadrosunda yer alan milli kaleci Muhammed Şengezer adeta cep harçlığına Bursaspor’da forma giyiyor. Özellikle önceki gün sona eren yaz transfer sezonunda milyon Euro’lara imza atılırken milli eldiven yeşil beyazlı kulüpte sadece 10 bin TL aylık ücrete oynuyor. Mayıs 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç kalecinin, geçtiğimiz günlerde kaptan Harun Tekin’in ayrılmasından sonra bu sezon daha fazla forma şansı bulması bekleniyor.


21 KEZ MİLLİ OLDU

U18 - U19 - U20 ve U21 milli takımlarıyla çeşitli şampiyonalarda ve turnuvalarda 21 kez milli kaleci kazağını giyerek Bursaspor’u temsil eden Muhammed Şengezer diğer yandan geçtiğimiz sezon Süperlig ve Ziraat Türkiye kupası maçlarında 8 kez yeşil beyazlı takımın kalesini korumuştu.


Bu transfer döneminde de Bursaspor ile sözleşmesi olmasına rağmen adı birkaç kulüp ile transferde anılması demek milli kalecinin bugün Bursaspor’dan kazandığı rakamın çok üzerinde olması gerekiyor. Efendi kişiliği ve Bursaspor’a olan aidiyet duygusu herkes tarafından bilinen Muhammed’in futbol piyasasının çok altında kalan yıllık ücretinde yönetimin iyileştirme yapması bekleniyor. 


2015 YILINDA 5 YILLIK SÖZLEŞME

Mevcut yönetim döneminde Ocak 2015 yılında 5 yıllık olarak sözleşme yapılan Muhammed Şengezer ile her alt yapıdan gelen oyuncuya olduğu alt limitten anlaşılmıştı. Ama milli kaleci bugüne kadar gösterdiği başarılı performansın karşılığını ve bu sezon forma giyme imkânının artması nedeniyle ücretinde yapılacak iyileştirme ile başarısını artıracağı ifade ediliyor.


Bursaspor kulübünün içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle şimdiye kadar yönetimden herhangi bir talebi dahi olmayan Muhammed, ben çalışayım başarılı olayım elbet başkan ve yöneticilerim bunun karşılığı olarak ücretimde iyileştirme yapacaktır düşüncesinde olduğu çevresi tarafından iddia edilmekte.


Bursaspor altyapısından çıkan ve kendisini kabul ettirip başarılı olan tüm oyunculara genellikle alt limitten uzun süreli sözleşme yapılıyor ama ilerleyen sezonlarda yıllık ücretlerinde bir artış sağlanarak başarılarının artması sağlanıyor. Şimdi transfer sezonu sona erdiğine göre Bursaspor yönetimi Muhammed Şengezer ayarındaki oyunculara aynı uygulamayı yapması bekleniyor.

 

Haber Adnan ALP 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.