Hava Durumu

PAUL LE GUEN TRANSFERİNİN PERDE ARKASINI AÇIKLIYORUZ!

Bayram arifesinde 2-3 aylık maaşlarını alamayan Bursaspor personelinin toplamda bir aylık maaşlarının karşılığından fazla olan 300 bin euro paranın buhar olmasıyla ilgili Cumartesi günü yaptığımız habere rağmen kulübün sessiz kalması camiada tepkiye neden oldu!

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
PAUL LE GUEN TRANSFERİNİN PERDE ARKASINI AÇIKLIYORUZ!

Bilindiği gibi Cumartesi günü yaptığımız haber ile eski teknik direktör Paul Le Guen’in transferinin son dakikasında fiyatını neden 300 bin euro yükseltmesi ile ilgili olarak yaptığım haber camiada bomba etkisi yapmasına rağmen kulüpten en ufak bir açıklama gelmemişti. Sadece önceki yönetimin futbol şubesi sorumlusu Hasan Parlakay’ın telefonla arayarak mahkemede süründüreceği tehdidi ve kendisini hırsızlıkla suçladığını ifade etmesinden başka gelişme olmamıştı. Bunun dışında kulüp adeta ölüm sessizliğine bürünüp her hangi bir açıklama yapmaktan imtina etmişti.

PARLAKAY ve GEDİK’E KULÜP BİLE SAHİP ÇIKMADI!

Günlük hayatta her zaman karşılaşılan bu tür haberlerde muhatap olan kişiler eğer bir tüzel kişiliği olan kurumda çalışıyorlarsa genelde o kurum müspet veya menfi hemen bir açıklama yapar ve personeline, yöneticisine sahip çıkar. Oysa haberimize konu olan Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik’e Bursaspor bile konuyu yalanlamak adına sahip çıkmayarak sessiz kaldı. Bu durumda haber ile ilgili belgeleri habercilik anlayışımız gereği kamuoyuna sunmak zorunda kalıyoruz.

LE GUEN İSTANBUL’DA 1.2 MİLYON EURO!

Konuyu kısaca özetlemek gerekirse, dönemin tüm transferlerinde rol alan yönetici Hasan Parlakay ve kulüp menejeri Hüseyin Gedik ilk önce Fransa’da ön görüşme yaptıkları Fransız teknik adam Paul Le Guen’i İstanbul’a davet etmişlerdi. Ardından Fransız çalıştırıcı İstanbul’a gelmiş ve menajer olarak çok tanıdık bir isim olan Özkan Doğan ve Metin Korkmaz’ın seçmişti. İstanbul’da gece yapılan görüşmede Le Guen ile 1.2 milyon Euro’ya anlaşıldığı ve yarınsı saat 13:00’te Özlüce’de imza töreni yapılacağı basına duyurulmuştu.

LE GUEN BURSA’DA 1,5 MİLYON EURO!

Başkan Ali Ay yönetiminde Bursaspor’a en çok futbolcu veren şirket olarak göze çarpan DGN Sports Menajerlik ve MEÇ Menajerlik şirketlerinin sahipleri Özkan Doğan ve Metin Korkmaz’ın yine bu transferde Bursaspor’la birlikte oluyordu. Helikopterler tesislere getirilen Fransız ile başkanlık makamında yapılan toplantıda bir anda fiyat krizi çıkıyor ve Le Guen başkan Ali Ay’a 1,5 milyon Euro istediğini belirtiyordu. Aşağıda basın mensupları imza için beklerken bu durum başkan Ali Ay’ı sinirlendirse de Hasan Parlakay, Hüseyin Gedik ve Özkan Doğan başkanı ikna etmişlerdi.

300BİN EURO BUHARLAŞMAYA BAŞLIYOR!

İmza günü olan 22 Haziran 2017 günü alelacele hazırlanan 31.10.2017 vadeli 300 bin Euroluk malum senet Fransız’a takdim edilip imzalar basın karşısında atılır. Senedin miktarı 300 bin Euro ve imza tarihindeki kur 3,94 TL olunca karşılığı 1,18 milyon TL (bu rakam kulübün yaklaşık bir aylık personel gideri kadar!), biranda her şey düzeliyor Fransız ülkesine dönerken başkan, kulüp yöneticisi ve kulüp menajeri büyük bir iş başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 SENET MENAJERLİK LABİRENTİNDE!

Ülkemizde her zaman yaşanan bir gerçek var ise; o da bir parayı aklamanın en kolay yolu gerçek sahibine gidene kadar çok el değiştirmesi gerçeğidir. Nedense Bursaspor’un teknik direktörü Paul Le Guen’in ismine imzalayıp verdiği 300bin Euro’luk senedinde başına böyle bir şey geliyor! Nasıl mı?

Paul Guen henüz ülkemizden ayrılmadan önce malum senedin arkasını nedense ciro ederek Türkiye’de bırakıyor, kime direkt bıraktığı bilinmese de bakın senet kimden çıkıyor!

BRAVO MANEJERLİK CİRO EDİYOR!

Fransız’a Bursaspor’un verdiği 300 bin Euro’luk 31.10.2017 vadeli senet nasıl oluyorsa bir anda 10 bin TL sermayeli Bravo Menajerlik şirketinden çıkıyor ve bu şirkette senedin arkasını ciro ediyor. Peki, bu şirket kime ait diye araştırdığınızda karşınıza yine tanıdık bir isim çıkıyor Sezer Bravo! Fakat spor camiasının iyi tanıdığı bu isim bir anda şirketini Çağatay Korkmaz isminde bir şahsa devrediyor. Çağatay Korkmaz’ın kim olduğunu araştırdığınızda karşınıza yine Metin Korkmaz çıkıyor çünkü Çağatay Korkmaz meşhur menajer Metin Korkmaz’ın abisi Mitat Korkmaz’ın oğlu.

SIRADA MEÇ MENAJERLİK VAR!

300 bin Euro’luk senedin menajerlik labirentinde yolculuğuna devam ediyor ve bu kez senet MEÇ Menajerlik şirketinden yani Metin Korkmaz’ın %1 hissesi olduğu firmadan çıkıyor. 100 bin TL sermayeli bu şirketin %99 hissesi yine menajerlik camiasının tanıdığı Güney Adatepe’ye ait fakat bu şirkette el değiştirmiş önceki ortakları Çağatay Korkmaz ve Ecem Kurtaran olarak görünüyor.

DÜZELTME!

Cumartesi günkü haberimizde tahsilat için Özkan Doğan’a ait DNG Sports tarafından verildiğini yazmıştık fakat firmaların çok oluşu ve içli dışlı oluşlarından yanlışlıkla DNG olarak yazdığımız firma ismini MEÇ Menajerlik olarak düzeltiyoruz.

MEÇ MENAJERLİK TAHSİLATA VERİYOR!

Senedin yolculuğu burada sona eriyor ve tahsilat için İstanbul’da Bayramoğlu Faktoring Şirketine veriyor. Faktoring firması 31.10.2017 vadeli bu senet Bursaspor tarafından ödenmeyince kulüp hakkında Bakırköy 10. İcra dairesinden icra işlemini başlatıyor. Bu arada icraya konuluş tarihindeki kur ile çarpıldığında senet 1,37 milyon TL olarak işleme konuluyor ve sonrasında bilindiği gibi kulübe gelen haciz işlemleri karşı karşıya kalınıyor.

Sonuç olarak MEÇ Menajerliğin tahsil ettiği 300 bin Euro’nun neden tahsil ettiği ve nereye gittiği çok bilinmiyor, işte deyim yerindeyse 300 bin Euro tam bu noktada buhar olup yok oluyor.

PFDK’YA SEVKLER!

Geçtiğimiz günlerde TFF Hukuk Müşavirliği, kulüp ve menajer ilişkilerinden dolayı kabarık bir dosyayı PFDK’ya sevk etmişti. Bu sevkler içinde Bursaspor kulübü "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/4, 12/1, 18/b,ç ve 23. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir. Ayrıca Bursaspor ile çalıştığı bilinen Batur Altıparmak, Çağatay Korkmaz, Özkan Doğan, Sezer Bravo gibi isimlerde Çalışma Talimatı'nın 11/3 ve 21. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmişti.

BAŞKAN ALİ AY ŞEFFAFLIK VAAT ETMİŞTİ!

Fakat Paul Le Guen’in transferinde Bursaspor’un ayrıca fatura karşılığı ödediği menajerlik ücretinin hangi şirkete ve ne kadar ödendiği konusunda sayın başkan Ali Ay ve yönetiminden şimdiye kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Oysa sayın Ay, ilk seçildiğinde ve son seçimlerde de şeffaf olacaklarına dair kürsüden defalarca açıklama yapmıştı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR!

Bu açıklamalardan sonra herhalde Başkan Ali Ay, yönetimi, Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik gibi Bursaspor’u bugününden sorumlu insanların bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Tüm gelişmelere rağmen hala şu soruların cevapları merak ediliyor!

1 - Fransız’ın son dakikada fazladan para istemesine neden karşı çıkılıp vazgeçilmedi? Bu rakamı kimler nasıl kabul ettirdiler? 


2 - Kulübün Paul Le Guen ismine yazdığı senet için icraya gelindiğinde keşidecinin MEÇ menajerlik olduğunu nasıl kabullendiniz? Fransız’a bunun hesabını nasıl sormadınız ve aylarca çalıştınız?


3 – Hala bu menajerlik şirketleriyle (veya uzantılarıyla) çalışacak mısınız?


4 – Ayrıca bu Menajerlik şirketleri veya uzantılarıyla yaptıkları tüm transferlerde yetkili olan Hüseyin Gedik ve Hasan Parlakay hala görevlerine devam edecekler mi?

5 - Le Guen transferi için menajerlik firmasına fatura karşılığı toplam kaç lira ödendi?

Haber Adnan ALP

//////////////////






İşte Paul Le Guen ismine verilen ama menajerlerin tahsil ettiği senet!








Senetin arka yüzündeki Le Guen ve Manejerlerin ciroları! 

 

Bakırköy 10. İcra Dairesinin Senetin Haciz Yazısı!




Bravo Menajerlik İTO Sicil Kaydı!






MEÇ Menajerlik İTO Sicil Kaydı!







Hasan Parlakay ve Le Guen Ekibinin İşlem Tamam Fotoğrafı!







Menajerler Güney Adatepe ve Metin Korkmaz.




Menajer Çağatay Korkmaz'ın Albümünden!



Menajer Özkan Doğan.






Hasan Parlakay ve Paul Le Guen...



Le Guen'in bu bakışları aslında çok şey anlatıyormuş!


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.