Hava Durumu

PAUL LE GUEN’İN TRANSFERİNDE ORTAYA ÇIKAN YENİ İDDİALAR!

Hasan Parlakay, Hüseyin Gedik’in yürüttüğü Le Guen transferinde gece yapılan anlaşmadaki 1.2 milyon € rakamı, sabah nasıl 1.5 milyon € olmuş!

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2018 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
PAUL LE GUEN’İN TRANSFERİNDE ORTAYA ÇIKAN YENİ İDDİALAR!
       Ø Bursaspor’da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Menajer tuzağına düşmeye daha ne kadar devam edecek. Türk futboluna damgasını vuran Dgn Sports adıyla bilinen Menajerlik firması ile Paul e Guen’in Bursaspor’a gelmesi esnasında ciddi sorunlar yaşandığı öğrenildi.


Paul Le Guen
, futbol yaşamındaki başarısını ülkesinde Olympic Lyon ile yaşadığı başarıları ekleyince Kamerun, Umman ve Nijerya milli takımlarını çalıştırdı. Ardından bir şekilde yolu Bursaspor ile kesişince ülkemize gelişi adeta heyecan yaratmıştı. Uzun süren görüşmeler esnasında Bursaspor adına görüşmeleri yapan Futbol Şube sorumlusu Hasan Parlakay ve kulüp menajeri Hüseyin Gedik, Paul Le Guen’in menajeri DGN Sports’tan meşhur menajer Metin Korkmaz ile İstanbul’da yapılan görüşmelerde yıllık 1.2 milyon euro prensipte anlaşıldığı ifade edilmişti.


DGN SPORTS FİRMASI KİMDİR!

Uluslar arası alanda menajerlik hizmeti veren DGN Firması Özkan Doğan’a ait olup, menajer Metin Korkmaz’ın birlikte olduğu firmadır. Uzun zamandır Bursaspor’un neredeyse çalıştığı tek manejerlik firması gibi olan DGN Sports Manegement sahibi Özkan Doğan, son seçimlerde yeniden başkanlığa seçilen başkan Ali Ay için “Canım Ağabeyim Ali Ay yeniden Bursaspor Başkanı seçildi. Tebrik ederim” şeklinde paylaşımı dikkat çekmişti.


AYBABA’NIN DA ADI GEÇİYOR!

Bu şirket daha önce Sercan Yıldırım, Bilal Kısa, İsmail Konuk gibi Bursaspor’a hiç katkı sağlamayan futbolcuların bağlı olduğu firma. Aynı zamanda firmanın web sitesinde şu anda Bursaspor’un başına geçen Samet Aybaba ile çalıştıkları belirtiliyor.   


GECE 1.2 MİLYON, SABAHI 1.5 MİLYON EURO!

Bir gece önce İstanbul’da yapılan görüşmelerde prensipte bonuslar ile birlikte 1.2 milyon euro’ya el sıkışan taraflar, Paul Le Guen’i helikopterle Bursa’ya getirmişti. O gün basına imza töreni 13:00 olarak bildirilmesine rağmen tesislerdeki taraflar imza törenine 2 saat kadar geç gelmişlerdi. Bu süreçte ise başkan Ali Ay’ın odasında yapılan gergin görüşmede yıllık ücretin aslında 1.5 milyon olduğu söylenince ortalık bir anda gerilip kopma noktasına geldi. Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik bir şekilde başkan Ali Ay’ı ikna edip 300 bin euro’luk ek senedi imzalatarak Le Guen’e verilmiş ve imza töreni bur süreçten sonra olmuştu.


BAŞKAN ALİ AY ZOR DURUMDA!

Yapılan sözleşme üzerinden DGN Menajerlik firması hizmetlerinin karşılığı olan %15 civarı komisyonunu fatura karşılığı almaktadır. Fakat Le Guen’in bir gecede fiyatının 300bin euro arttırması ve basına imza töreninin açıklanması başkan Ali Ay’ı her ne kadar zor durumda bıraksa da neden ve niçin sorgulamasını yapacak zaman olmadığı için imza törenine inilir. 1.2 milyon euro’ya çoktan evet diyen Le Guen imza öncesinde fiyatını neden 1.5 milyon euro’ya yükseltmesinin nedeni sonradan ortaya çıkacaktı.


VERİLEN 300BİN EUROLUK SENET BOMBASI!

Sözleşme imzalanmış Le Guen görevine başlamış hatta ilk dönemler adı dahi hocaya kadar çıkarak ismi Galatasaray ile anılmaya başlamıştı. Taraflar alacaklarını almış işler yoluna girdiği sanıldığı bir anda, İstanbul’da 1.2 milyon euro’luk anlaşmaya rağmen ekstradan istenilip verilen 300 bin euro’luk Le Guen’e verilen senet bir süre sonra DGN SPORTS firmasından çıkar ve İstanbul’da Bayramoğlu Faktoring isimli kuruma kırdırılır ancak senet Bursaspor kulübü tarafından gününde ödenmez!


VE TESİSLERE İCRA GELİR!

Bayramoğlu Faktoring firması doğal olarak senedi işleme koyar ve kulübe icra gönderir. Bursaspor’un o döneminde kasasında parası olmadığı için dönemin Mali Asbaşkanı Fatih Pulat bu durum karşısında çaresizce, DGN Sports firması ile görüşüp icrayı durdurması için futbol şube sorumlusu Hasan Parlakay ve Menajer Hüseyin Gedik’e ulaşmaya çalışır ama başaramaz. Kendi nüfusunu kullanarak Bursa’da ki yedi emin firmalarına icra işlemi için gelmemeleri için arattırır ve icra işlemine gelmemelerini sağlar, bu problemi çözmek yine başkan Ali Ay’a kalır ve çözümü yine cebinden sağlayarak olayların kapanmasını sağlar.  


PARLAKAY, GEDİK ve DGN SPORTS!

Paul Le Guen’in transferi gibi onlarca transferde Bursaspor adına görüşmeleri sürdüren dönemin futbol şube sorumlusu Hasan Parlakay ve menajer Hüseyin Gedik ile DGN Sports şirketinin yaptığı transferler nedeniyle Bursaspor önceki sezonu son maçta geçen sezonu ise son 3-4 haftada kümede kalmayı başarabilmişti. Bu dönemlerde yapılan transferler içinde Bursaspor Kulübü 60 milyon euro civarında para harcarken elde ettiği başarısızlığa rağmen Hasan Parlakay yeni dönemde yönetimde yedek üye olarak görev alırken menajer Hüseyin Gedik halen görevinde devam ediyor.

 

 

Haber Adnan ALP

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.