Hava Durumu

Perde Açıldı 2. Bölüm Başladı! Veee Mestan Başkan Oldu

Bursaspor’da alınan olağanüstü genel kurul kararının ardından tüm gözler Cumartesi günü sona erecek olan Adaylık başvurusunda kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Perde Açıldı 2. Bölüm Başladı! Veee Mestan Başkan Oldu
Bursaspor’da alınan olağanüstü genel kurul kararının ardından tüm gözler Cumartesi günü sona erecek olan Adaylık başvurusunda kimlerin aday olacağına çevrilmişti. Öncesi süreçlere rağmen çok sönük olduğu kadar liste oyunlarına sahne olan başvuru süreci sonunda tek aday Mesut Mestan oldu. Başvuruları kabul eden Divan Kurulu’na başkan adaylığı için sürenin sona ermesine 5 dakika kala sadece Mesut Mestan adına Av. Yıldırım Hacıoğlu liste verdi.

Başvuru anında geleneksel olarak Adayların gövde gösterine dönüşen müracaatların tersine başkan adayı Mesut Mestan’ın şehir dışında olması nedeniyle dilekçesini Avukatı aynı zamanda yönetim kurulu adayı olan Yıldırım Hacıoğlu’nun tek başına vermesi dikkat çekti.




BDK BAŞVURUSUNU YAPTI

Önceki dönemde ülke kulüp tarihinde ilk defa Bağımsız Denetleme Kurulu kültürünü tüzüğüne işleyen Bursaspor’da yine Av. Yalçın Cambaz’ın listesi aday oldu. Fakat Cambaz’ın sağlık nedenleri ile başkanlık görevini daha önce aynı listede görev yapan Tayfur Serdar Güllülü’ye bıraktığı görüldü.

Kurul adına adaylık listesini Tayfur Serdar Güllülü Divan Başkanı İdris Sevinç’e teslim ederken listede yer alan diğer adaylar Yalçın Cambaz hariç hazır bulundular.

GÜLLÜLÜ; “ONAYIM ALINMADI, İMZAM TAKLİT EDİLMİŞ”

BDK’nın başvurusunun hemen ardından başkan adaylığı için bu kez Mesut Mestan adına Av. Yıldırım Hacıoğlu divan başkanlığı odasına gelerek listeyi başkan İdris Sevinç’e teslim etti. Listedeki isimlerin kontrolü esnasında çarpıcı bir durum yaşandı, yönetim kurulu asil listesinde BDK’ya müracaat etmiş olan Tayfur Serdar Güllülü’nün olması itirazlara neden oldu.

Ayrıca dilekçe ile Divan Kuruluna bir dilekçe ile müracaat eden Tayfur Serdar Güllülü, isminin onayı alınmadan yazıldığını ve isminin karşısındaki imzanın kendisine ait olmadığını kendisinin imzasının taklit edildiğini söylemesi bir anda şok etkisi yarattı.

NOTERDEN ÖZLÜCE’YE GELİRKEN LİSTE DEĞİŞTİ!

Aynı anda listenin imzalı hali sosyal medyaya da düşmesi bir anda farklı yorumlar yapılmasına neden oldu. Çünkü bir saat öncesine kadar Noter’de verilen imzalar esnasında gösterilen listedeki isimler ile divan kuruluna verilen liste tamamen değiştirilmişti.

Adaylık için Mesut Mestan, Lemi Keskin ve Serhat Yıldırır’ın birleşme kararının ardından nöbetçe notere giden 116 kişinin verdiği imzaların ardından Mesut Mestan’ın listeden Lemi Keskin ve Serhat Yıldırır ekibini çıkararak mevcut Ali Ay yönetiminden 3 isme yer vermesine çok yoğun bir tepki oluştu.

LİSTEDEKİ İMZALARIN ÇOĞU TAKLİT Mİ?

İmza atan 116 kişi için sicil kurulunun incelemesi sürerken özellikle sosyal medyaya düşen imzalı yönetim listesine tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü. T. Serdar Güllülü’nün ardından  listede isimleri olan Murat Çalıkapan, Selçuk Eren, Cüneyt Özkan, Adnan Yazık ve Hüseyin Kara gibi isimler sosyal medyadan açıklama yaparak yine aynı şekilde onayları olmadıklarını ve imzaların sahte oldukları açıkladılar.

Diğer taraftan yine listede yer alan isimlerden Mehmet Çakman, Kemal Gurmen, Ali Büyükkurt gibi isimlerin imzalarının taklit edildiği iddia edilirken sadece Ali Büyükkurt kendisinin yerine imza atılmasından haberi olduğunu ifade etti.  

ALİ AY’I İBRA ETME OYUNUDUR!

Gündemi sabırsızlıkla bekleyen ve sosyal medyadan takip eden Bursaspor camiası bu durum karşısında sert tepkiler vermeye başladılar. Kimin, ne için listeye müdahale ederek değiştirdiği netleşmez iken imza veren 116 kişiden yarısına yakın bir çoğunluğun imzalarını geri çekmek için Pazartesi (bugün) notere müracaat edeceklerini ifade ettiler.

Kandırıldıklarını ifade eden büyük bir çoğunluk bu hareketin kongrede Ali Ay’ı ibra etme operasyonu olduğunu iddia ettiler. Değiştirilen listeye mevcut yönetimden Ö. Faruk Şahin, Görkem Akbaş ve Sezer Sezgin yazılmasını protesto eden genel kurul üyeleri kongrede bu oyunu bozarak Ali Ay ve ekibini ibra etmeyeceklerini iddia ettiler.

LEMİ KESKİN’DEN YAZILI AÇIKLAMA!

Son ana kadar yaptıkları yoğun çalışmalar ile listenin 116 imzaya ulaşmasını sağlayan Lemi Keskin ve Serhat Yıldırır’ın ekibinin listeden çıkartılmasına tepki olarak Lemi Keskin kendisini destekleyenlerden karşılaştıkları bu durum için özür dileyerek bir açıklama yayınladı.

Lemi Keskin’in sosyal medya hesabından yayınladığı açıklaması şöyle;

Değerli Bursaspor Kamuoyuna,

Bildiğiniz üzere Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu’nun 15-23 Haziran 2019 tarihlerinde almış olduğu Olağanüstü Genel Kurul kararı üzerine, Başkan Adaylığı başvuru süresi bugün saat 17:00 itibariyle sona ermiştir.

Bu süre zarfı içerisinde yaklaşık 3 sezondur çok kötü şekilde yönetilen Bursaspor Kulübü’nün planlı, projeli ve geleceğe yönelik vizyonlu bir yönetim kurulu ile yoluna güçlenerek devam etmesi için Lemi Keskin olarak bir süredir çalışmalarımızı sürdürmekteydik.  

7 Haziran 2019 Cuma günü (Dün) sabah saatlerinde Serhat Yıldırır ve arkadaşları beni telefon ile arayarak “ Lemi ağabey biz Bursaspor sevdalıları olarak biraraya geldik. Bu zor günlerde Bursaspor’u sahipsiz bırakmak istemiyoruz ve sizi de Başkanımız olarak görmek istiyoruz” dediler ve biz yapmış olduğumuz değerlendirmelerin ardından Serhat Yıldırır ve arkadaşlarıyla birlikte hareket etme kararı aldık. Bu birlikteliğimiz sosyal medyada bazı basın mensupları tarafından duyuldu ve kamuoyuna da duyuruldu. Ardından akşam saatlerinde Mesut Mestan Bey’in başkan adayı olabileceği yönünde bilgiler medya yer bulmaya başladı.

Bizler de geçtiğimiz yıl yaşadığımız kötü tecrübenin aynısının olmaması ve iki liste ile yapılacak olan seçimin ancak 23 Haziran tarihinde sonlanabileceğini Bursaspor’un 1 gün bile vakit kaybetmeden yönetimini, teknik heyetini ve kadrosunu belirlemesi gerektiğini düşündük. Mesut Bey ile iletişime geçtik ve birlikte hareket edip, tek liste ile seçime girersek, 9 Haziran tarihinden itibaren çalışmalara başlama avantajına sahip olabileceğimizi ilettik.

 

8 Haziran 2019 Cumartesi (Bugün) sabah saatlerinde Mesut Bey ile yaptığımız 2 saatlik görüşmeler ve Bakanımız Faruk Çelik ile yaptığımız istişareler sonucunda Mesut Bey ile birlikte liste yaparak seçime girme kararı aldık. Hatta Başkanlık için ismi geçen Hüseyin Akdemir’den de bu birlikteliğe güç katması için önereceği isimleri listemize katabileceğimizi de ilettik. Öğle saatlerinde 12.Noter’de Başkan Adaylığı için gereken 100 üyenin imzalı dilekçesi için sosyal medya ve telefonlar aracılığı ile kamuoyuna duyurularımızı gerçekleştirdik. Bizlere güvenerek, tatilini yarıda kesip, eşinden, ailesinden ayrılarak imza vermeye gelen tüm üyelerimize teşekkür ediyor ve ayrıca onların dileklerini yerine getiremediğimiz için de üzüntülerimi sunuyorum.

İmza işleminin tamamlanmasının ardından Mesut Mestan ve Serhat Yıldırır’ın ekiplerinin yanına bizler de kendi ekibimizden arkadaşlarımızı yazarak bir liste oluşturduk. Bu listeyi saat 14.30 dolaylarında Mesut Bey’e gönderdik. Ancak bu dakikadan sonra Mesut Bey bizim telefonlarımıza çıkmamaya başladı. Ta ki 16:30 sularına kadar. Telefonumuzu açan Mesut Bey bizlere “Lemi Bey, büyüklerimizden listeye  tepki var. Kendileri liste yapıp, bana gönderecekler. Ben de ne yapacağımı bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?” söyleminde bulundu.

Ben de kendisine, “ Onurlu, haysiyetli, dik duran bir kişi ne yapması gerekirse onu yaparım dedim. Mesut bey ise kendine yakışanı yapmayı tercih etti.

Ardından bizim hazırladığımız listeyi sosyal medya hesaplarımdan paylaştım. Daha sonra başka bir listenin sahte imzalar ile Divan Kurulu’na sunulduğunu medya aracılığı ile takip ettik.

Amacımız kesinlikle Bursaspor’un bu zorlu günleri en kısa yoldan aşarak, hak ettiği güzel günlere ulaşması için yapılmış çalışmalardır. İstemeden de olsa uzun yıllardır Bursaspor camiasının içinde bulunan bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak böyle sinsi bir planın içerisinde yer aldığım için son derece üzgünüm. Bursaspor elbet bir gün hak ettiği şekilde yönetildiği günleri de görecektir.

Bizlere, inanan, güvenen ve her daim destek olan tüm taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

İnanıyorum ki; sadece renk ve arma aşkıyla yanıp tutuşan yeşil-beyaz sevdalılarının gücüyle Bursaspor bayrağı, sonsuza dek dalgalanacaktır.

Saygılarımla

Lemi KESKİN  

BİR AÇIKLAMADA FARUK ÇELİK’TEN GELDİ!

Bursaspor’un içinde bulunduğu şartların yanı sıra birde böylesine liste skandalı yaşanması üzerinde bir açıklamada eski bakan Faruk Çelik’ten geldi. Yazılı olarak yapılan açıklama aynen şöyle;

Bursaspor’un bu zor döneminde ben hiç kimseye ‘’Bursaspor başkanlığına aday ol’’ ya da “olma’’ diye bir beyanda, telkinde  bulunmadım. Kimseyle de bu anlamda bir görüşme yapmadım. Benim mücadelem top yekün olarak Bursaspor’a

nasıl destek sağlarız mücadelesiydi. Yani oluşacak yönetimin arkasında duracak olan Bursaspor potansiyelinin üzerinde yoğunlaştık. Bunun için de çaba harcadık.

Bu saatten sonra macera peşinde koşmamak kaydıyla Bursaspor’a kim katkı sağlarsa biz Bursasporlular olarak onlara destek vermek zorundayız.

Faruk Çelik

GÖZLER MESTAN’DA VE KONGREDE!

Şimdi gözler Adaylık başvuru sürecinin ardından 15-23 Haziran’da yapılması planlanan olağanüstü genel kurula ve bu tarihe kadar Bursaspor camiasında yaşanacak gündeme çevrilmiş durumda. Yaptığı liste ile bir anda şimşekleri üzerine çeken Mesut Mestan’ın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor. HABER: ADNAN ALP      

     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.