Hava Durumu

ŞAMPİYON KUPASINA KAVUŞTU...

ŞAMPİYON KUPASINA KAVUŞTU...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ŞAMPİYON KUPASINA KAVUŞTU...
 

Bursaspor Basketbol takımı nihayet şampiyonluğa ulaştı, 2 senedir play-off maçlarından dönen potanın timsahları bu sene 30 hafta süren normal lig sezonunu 25 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile lider tamamlayarak direkt olarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligine yükseldi.

Bursaspor’un futbolda son üç sezonda yaşanan kâbus dolu senelerin ardından bu sene son üç haftaya düşme hattında girmesinin ardından kulübün tek yüzünü güldüren başarıyı yakalayan Basketbolcular’ı taraftar bağrına basmayı bildi.

Son olarak Pazar günü Sigortam Net takımını kendi seyircisi önünde 91-73 gibi net bir skorla mağlup eden potanın timsahları maçın ardından düzenlenen törenle Şampiyonluk Kupasını Federasyon başkanı Hidayet Türkoğlu’nun elinden aldı.

Şube sorumlusu Sezer Sezgin tarafından temsil edilen Bursaspor kulübü, Menajer Nedim Yücel, Baş Antrenör Arda Vekiloğlu ve takım oyuncularının şampiyonluk sevinçleri tribündeki taraftarlar ile birlikte bütünleşti.

Tebrikler Bursaspor’un yüzünü ağartan potanın timsahları, alkışlar size gelsin.



Şampiyon Başkan Yazıcı

mezarı başında anıldı

Bursaspor’u 2009- 2010 sezonunda süper lig şampiyonluğuna ulaştıran Efsane Başkan İbrahim Yazıcı, mezarı başında anıldı. Anma törenine merhum İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı, kızı Efsun Yazıcı, ağabeyi Hayri Yazıcı, İçişleri ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ağar, Bursaspor Yönetim Kurulu üyeleri Onur Özselek, Ömer Faruk Şahin, Görkem Akbaş, eski yöneticiler, altyapı sporcuları ve çok sayıda taraftar katıldı. Emirsultan Mezarlığı'nda hocalarının okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından yapılan dualarla anma töreni sona erdi. Anma törenine Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay’în katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Ali Ay Nerdesin, Allah Belanı Versin!

 Bursaspor Basketbol takımın şampiyonluk kupasını aldığı Pazar günkü maça başkan Ali Ay ve yönetim kurulu üyelerinden hiç kimsenin katılmamış olması dikkatleri çekti. Cumartesi günü Erzurumspor karşısında alınan yenilgi sonrasında düşme potasının en büyük adaylarından olması üzerine salona gelen taraftarların tepkisinden çekindiği için kupa törenine katılmadığı iddia ediliyor.

Ayrıca başkan Ali Ay’ın gelemediği Pazar günkü şampiyonluk kupasının verileceği karşılaşmaya hiçbir yöneticinin katılamayarak şube sorumlusu Sezer Sezgin’i yalnız bırakması da dikkatleri çekti. Salonu dolduran taraftarların Ali Ay’a yönelik “Ali Ay nerdesin? Allah belanı versin” ve farklı şeklinde tezahürat etmesi Ali Ay ve yönetiminin taraftarlar ile arasındaki ilişkiyi gözler önüne seriyordu.



BU FOTOĞRAFI YÖNETİM ODASINA ASIN!

 Bursaspor taraftarının yıllardır deplasman yollarında yaşadığı zorluk derecesi yüksek seyahatlerine bir yenisi son oynanan Erzurumspor deplasmanında yaşandı. Otobüslerle Erzurum’a giden taraftarları taşıyan bir otobüsün şehrin girişinde arıza yapmasının ardından maça yetişme sıkıntısı yaşayan yeşil beyazlı sevdalılar, Erzurum halkının yardımlarıyla stada römork sırtında gittiler.

Her türlü zorlu şartlarda takımlarına destek olmaya devam eden taraftarlar senelerce gidiş ve dönüşlerde çok farklı zorluklar karşılaştılar. Soğuk kış günlerinde otobüslerin taşlamalar sonucunda camları kırılsa bile sevdasından vazgeçmeyen Teksaslılar yine bir ilke imza atarak römork sırtında maça yetiştiler.

Takımın ve yönetimin lüks ortamdaki seyahatlerine rağmen aldıkları başarısız sonuçların ardından adeta isyan eden taraftarların yaşadığı bu cefa dolu yolculuklar karşısında söylenecek tek kelime; bu fotoğrafı yönetimin odasına ve soyunma odasına büyütüp asın ve aradaki farkı anlatın.


BANDIRMASPOR’UN SESİ VEFAT ETTİ…

 Bandırmaspor’un maçlardaki sesi gazeteci Zeki Gacal 46 yaşında vefat etti, 20 yıla yakın bir süredir Bandırma’da gazetecilik yapan basın emekçisi Zeki Gacal son olarak Bandırmaspor – Fethiyespor karşılaşmasında görev alıp gol anonslarını yapmıştı.

Gazeteci Gacal koyu bir Bandırmaspor taraftarı olmasıyla birlikte Bandırma 17 Eylül Stadında Bandırmaspor maçlarının anonslarını da yapıyordu. Bandırmaspor’un son oynadığı Fethiyespor karşısında son dakikada attığı golün anonsunu tüm heyecanıyla yaptıktan sonra maçtan kısa bir süre sonra evine giderken yolda geçirdiği kalp krizi sonrasında kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı.

Gazete Bursa ve Timsah Panorama olarak merhum basın emekçisi Zeki Gacal’a Allah’tan rahmet ve Bandırmaspor camiasına baş sağlığı diliyoruz.


KATIK PROJESİ ALKIŞ ALIYOR

 Sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve sağlık ile ilgili sorunlarını iyileştirmek adına düzenlen “Katık Kardeşliği” adı altındaki proje ses getirmeye devam ediyor. Keles Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmangazi Malcılar Anadolu Lisesi ve Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen proje ile ilgili yapılan çalışmalar aynı zamanda düzenlenen sergilerle vatandaşlar ile buluşuyor.

Son olarak Bursa Kent Meydanı AVM’de 29 Nisan – 5 Mayıs tarihler arasında sergilenen Katık Projesi fotoğraf sergisi Bursa halkının yoğun ilgisi ile buluştu. Proje kapsamında yapılan çalışmaların görsellerle anlatıldığı fotoğraf sergisinde proje sahibi bu üç okulun idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin emekleri takdir topladı.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlenen Katık Projesi çalışmalarının anlatıldığı fotoğraf sergisinin ilerleyen günlerde farklı yerlerde sergilenmeye devam edileceği bildirildi.

  







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.