Hava Durumu

TÜFAD Bursa Şubesinde Olaylı Genel Kurul!

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesinde Pazartesi akşamı yapılan olağan seçimli genel kurulda gergin anlar yaşandı. Daha önce Bursa şube başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Tan ihraç sebebiyle genel kurul salonundan çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 01:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 01:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜFAD Bursa Şubesinde Olaylı Genel Kurul!
 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve futbol camiası içinde en önemli güçlerden birisi olan Türkiye Futbol Adamları Derneği Bursa Şubesinde olağan seçimli genel kurul pazartesi akşamı yapıldı. Tüfad Bursa Şube Başkanı Sedat Özbağ bu dönem aday olmayacağını açıkladıktan sonra yapılacak genel kurul için başkanlığa mevcut yönetimden Selami Tavukçuoğlu ile ihraç edilmek istenen Mehmet Tan aday oldu.
 

YASALARA AYKIRI BİR GENEL KURUL OLDU!

Daha kendisine sebep belirtilmeden ihraç yazısı gönderildiğini söyleyen Mehmet Tan yasal olarak haklarını kullanacağını ifade ederek, “Bir sivil toplum örgütünden bahsediyoruz böyle yerlerde ihraç etmeninde elbette kuralları vardır. Sadece seni yönetim olarak ihraç ettik diyemezsiniz, tüzüğe göre hareket etmek zorundasınız. Madem beni ihraç etmek istiyorsunuz genel kurulda gündeme madde olarak yazmak zorunda olup üyelerden onay almanız gerekirdi. Resmen yasalara aykırı bir genel kurul oldu”

SALONDAN POLİS GÜCÜYLE ÇIKARILDIM!

“Hazirun listesine benim ismimi yazmayıp benim ihraç konumu genel merkeze havale etmeleri başlı başına yakışıksız bir durum. Böyle olunca bizde noter tespiti yaptırdık ama beni salondan güvenlik güçleriyle çıkarmaları kurucusu olan bir insana yapılan en büyük ayıptır. Elbette üyelerde buna itiraz ettiler ama sonuç değişmedi genel kurul salonuna giremedim. Ne yaparlarsa yapsınlar üyelerimiz en güzel cevabı bu arkadaşlara sandıkta verdiler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


Gergin anların yaşandığı TÜFAD Bursa seçimlerinde aday Mehmet Tan’ın genel kurul salonundan çıkarılmasından sonra hummalı bir çalışma başlatıldı, noter kanalıyla durum tespiti yapıldıktan sonra Mehmet Tan listesinden kendi ismini çıkartmak zorunda kaldı.

Mehmet Tan’ın listesi yenilendikten sonra Beyaz renkte oy pusulası ile seçime girilirken diğer aday Selami Tavukçuoğlu ise Yeşil renkte oy pusulasıyla seçimlere katıldı. Yapılan konuşmalardan sonra üyeler oy verme işlemine başladılar.

ENGELLEMELERE RAĞMEN TAN’IN LİSTESİ KAZANDI

Divan kurulu oy tasnif işlemini yaptıktan sonra seçim sonuçlarını açıkladı, bu sonuçlara göre seçime girememesine rağmen Mehmet Tan’ın beyaz listesi 209 oy alırken diğer aday Selami Tavukçuoğlu’nun yeşil listesi 162 oy aldı. Bu durumda genel kurulunun muhtemelen mahkemeye taşınması bekleniyor ama kazanan listenin büyük bir ihtimalle kısa sürede Olağanüstü genel kurula gidebileceği glen bilgiler arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.