Hava Durumu

VARAN 2 : ALİ AY’DAN TOMBALACI GİBİ RİSK, “3 TAŞ, 3 MİLYON!”

Bursaspor’un meteliğe kurşun attığı bir dönemde, büyük bir iftiharla milleti kandırarak hayali proje olduğu iddia edilen agrega üretim tesisi alıyorum diyen Ali Ay tarafından kulübün 3 milyon TL’sını nasıl hiç edildiği projenin sözleşmesini açıklıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2019 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2019 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
VARAN 2 : ALİ AY’DAN TOMBALACI GİBİ RİSK, “3 TAŞ, 3 MİLYON!”

Bursaspor tarihinin en başarısız dönemini yaşatarak Şampiyonluk sonrası süper ligden düşürerek adeta yönetimde kaldığı 3 yıllık süre ile bir kara leke olarak kayıtlara geçen devrik başkan Ali Ay hakkında yine skandal bir iddia ortaya çıktı.

Kulübün kasasında metelik kuruş olmadığını kendi ağzı ile çok sık dile getirdiği bir dönemde, çakıl tesisi işleteceğiz diyerek kulübü daha çok borç batağına sürüklerken sözleşmenin cayma bedeli olarak 3 milyon TL ile borçlara bir kambur daha eklemiş. Kulübün borç batağına girmesinin nedenlerinden biri olan bu hayali proje ile bir anda 3 milyon daha eklemiş.
 

DEPLASMANLARA GİDECEK PARAMIZ YOK!

Bir spor kulübü olan ve Ali Ay döneminde resmi borcunun 600 milyona yaklaşmasıyla hiç bilinmeyen bir sektör olan Agrega Üretim İşletmeciliği gibi bir işkolunda 8 milyon gibi bir borca sokması ve bu sözleşme ile 3 Milyon TL’sını cayma bedeli olarak yazılması skandal olarak değerlendiriliyor.

Ali Ay’ın 18 Nisan 2019 günü tesislerde yönetici Ömer Faruk Şahin ile birlikte düzenlediği basın toplantısı tanıtımı yapılan ve 20 yıllık gelir olacağı anlatılan ama yine aynı toplantıda takımın İstanbul Kasımpaşa deplasmanına gidecek parasının dahi olmadığı da ifade edilmişti.

DİPSİZ BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLEDİ!

18 Nisan 2019 günü yatırımlardan sorumlu Ö.Faruk Şahin ile birlikte düzenlediği toplantıda söz konusu Kalker Üretim Tesisinin basın mensuplarına dahi anlatmakta güçlük çeken Ali Ay, aynı şartlarda kendi şirketinde bu sözleşmeyi asla yapamayacağı iddia ediliyor. Bu sözleşme nedeniyle kulübü, görev yaptığı 3 yıl içinde hangi mantıkla dipsiz borç kuyusuna attığı da ortaya çıkıyor.

Bu şartlar altında tanıtılan projenin maliyeti ve sözleşmenin mali içeriği hakkında tek bir açıklama yapılmamıştı. Böylesine büyük bir projenin toplam 8 milyon değere alınması demek borç batağı içinde yüzen Bursaspor Kulübünün borçlarının Ali Ay döneminde nasıl hesapsızca yaklaşık 600 milyona çıkmasının en güzel göstergesi olarak görülüyor.

AY ve KARAÇOR KAZANIRKEN, BURSAPOR KABEDİYOR!

Projeyi yürüten yatırımlardan sorumlu yönetici Mimar Ömer Faruk Şahin tarafından kulübün kurtuluş reçetesi olarak anlatılması o gün itibarıyla sözleşmenin mali maddelerinden hiç biri açıklanmaması Ali Ay’ın gerçekleri gizleyerek kulübü iflasa sürükleyen klasik yönetim şekli olduğu iddia ediliyor.

Fakat yapılan sözleşmedeki bazı maddelerin dibi görünmeyen kuyuya atılan taş gibi kulübün olduğu ortaya çıkınca ilk planda kulübün 3 Milyon TL’sinin bir çırpıda nasıl hiç edildiği gözler önüne seriliyor.

 

VAZGEÇERSEK 3 MİLYON HELAL HOŞ OLSUN!

En azından zaman olarak hayata geçmesi adet hayal olan bu proje sözleşmesindeki maddelere göre kulüp şartları yerine getirememesi halinde Murat Karaçor isimli işadamına 3 milyonu hibe etmek zorunda. Diğer bir ifade ile tombalacılıkta 3 taş 3 milyon denildiği gibi çıkmazsa helal hoş olsun. 
    

Aslında bu proje ile zarar gören Bursaspor Kulübü oluyordu, parası olmadığı halde böylesine milyonluk proje sürüklenilen Bursaspor üçüncü şahıslara borçlandırılırken parayı kendisi verdiği için Bursaspor’u da kendisine borçlandırarak Ali Ay zarar etmiyordu. Bu durumda hem satıcı Murat Karaçor hem de parayı veren Ali Ay kazançlı çıkarken kaybeden her zaman sadece Bursaspor Kulübü oldu.

KARAÇOR İSTERSE HACİZ İŞLEMİ YAPABİLİR!

Tesisin ruhsat sahibi Murat Karaçor isimli işadamı bu devir sözleşmesi ile her sözleşmede olduğu gibi alıcı ve satıcı arasında doğal olarak bir cayma bedeli yazılmasına rağmen bugün itibarıyla aldığı paranın sadece 1 milyon TL peşinat bedeli almıştı. Ama kulüp tarafında kalan 2 milyon sıra senetler ödenmemesi nedeniyle elindeki senetleri tahsilâta koyarak Bursaspor’a haciz işlemi başlatabilir.

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül 2019 ayının son günleri vadeli her biri 500 bin TL değerinde 4 senedin toplamı 2 milyon TL bugün itibarıyla ödenmemiş olduğundan işadamı Murat Karaçor istediği takdirde işleme koyarak Bursaspor’dan haciz yoluyla tahsil edebilir.    

AYRANIMIZ YOK İÇMEYE!

Ali Ay ve yönetici Ö. Faruk Şahin’in 18 Nisan’da düzenledikleri toplantıda imzaladık demelerine rağmen aslında sözleşmenin bir hafta sonra yani 25 Nisan 2019 tarihinde imza altına alındığı görülüyor.

Murat Karaçor isimli bir işadamına ait olduğu belirtilen Kalker İşletme Tesisinin, Bursaspor Akaryakıt Sanayi Ticaret A.Ş.’ye devri konusunda sözleşmenin o dönem itibarıyla kulübün hiçbir şekilde delikli kuruşunun olmadığı bir dönemde böyle bir sözleşme yapmaya kalkıyor.

Sözleşmeye göre 3 milyon cayma bedeline imza atmak demek, kulüp şartlar yerine getiremediği halde (ki şu anda getiremedi) bu paranın satıcıya hibe edilmesi için imza atılması demek ayranı yok içmeye tahtırevanla gider tuvalete deyimini hatırlatıyor. 

Bahse konu sözleşmenin III. Tarafların Sorumlukları başlığının 1. Maddesi aynen şöyle;







3 MİLYON HAVA PARASI GİBİ!

Sözleşmenin III. Tarafların Sorumlulukları başlığının 1. Maddesinde yazıldığı gibi ruhsat devir bedelinin tamamı 8 milyon TL olup; cayma bedeli ise 1 Milyonu peşin ve kalan 2 milyon TL, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül 2019 tarihlerine 500 bin TL lik 4 adet sıra senet olarak 3 Milyon TL verilmiş durumda.

Kalan 5 milyon TL için ise 416,666,67 TL değerinde yine sıralı 12 Adet senet ve son olarak 13. cü senet ise 1 milyon 440 bin TL değerinde tek sene verilerek toplam borcun kapatılmasına anlaşılmış.



EVİ BASILAN BİR BAŞKANIN SON İCRAATI!

Bu sözleşme tarihinden tam bir ay önce 23 Mart 2019 günü yapılan Olağan Mali Kongrede Bursaspor’un mali tablosunun vahametinden bahsedilerek toplam borcun 2019’un 11 aylık dönemi itibarıyla 500 milyonu aştığı açıklanmıştı. Böyle bir ortamda kulübünün hiçbir şekilde bilmediği ve örneği olmayan bir sektöre bu zamanda girmesi camiada sokağa atılmış para olarak değerlendirilmekte.



Ayrıca yönetimde kaldığı süre içinde sportif başarısızlık nedeniyle taraftarlar tarafından sürekli istifası istenen hatta taraftarlar tarafından Rizespor mağlubiyetinin ardından kendi evinde yönetim toplantısı yaptığı sırada taraftarların evine gittiği görüntüleri yayınlanmıştı. Bu sözleşme, evinde yönetim toplantısı yaparken evinde protesto edilen başkanın son icraatı olarak değerlendiriliyor.

Bu görüntüler nedeniyle Bursaspor camiasını ülke futbol camiasına rezil ettiği iddia edilen Ali Ay, bu olaydan 3 ay sonra böylesine uzun vadeli ve gerçekleşmesi hayali görülen bir proje için 3 Milyon TL. nin hiç edilmesi işadamları dünyasında da hayretle karşılandı.    

           

Haber : ADNAN ALP     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.