Hava Durumu

VARAN 3 : ALİ AY, FAİZLİ İPOTEK SÖZLEŞMESİ BİLE HAZIRLAMIŞ!

Dizi haber halinde Varan 1 ve 2 olarak Bursaspor’un mali yönden devrik başkan Ali Ay tarafından çöküş sebeplerini yazdık. Bugün ise Varan 3 olarak bir başkanın kendi kulübü ile arasında nasıl İPOTEK SÖZLEŞMESİ düzenlediğini açıklıyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
VARAN 3 : ALİ AY, FAİZLİ İPOTEK SÖZLEŞMESİ BİLE HAZIRLAMIŞ!

“Ne Olur, Ne Olmaz!”

Bursaspor tarihinin en başarısız dönemini yaşatarak Şampiyonluk sonrası süper ligden düşürerek adeta yönetimde kaldığı 3 yıllık süre ile bir kara leke olarak kayıtlara geçen devrik başkan Ali Ay hakkında yine skandal bir iddia ortaya çıktı.

Özellikle Bursa’da spor yöneticiliği tarihinde bir ilke imza atan devrik başkan Ali Ay, iddia ettiği alacaklarının bir kısmı için kendi kulübü ile arasında ipotek koyabilmek için İPOTEK SÖZLEŞMESİ yaptığı ortaya çıktı.

BAĞIMSIZ DENETLEME KURULU (BDK) GÖRMEDİ Mİ?

Camia ve taraftar tarafından istifa baskısı yapılmasının ardında adeta yangından mal kaçırırcasına kulüp gayrimenkullerini gizlice zimmetine geçirdiği tespit edilmesi, yine iddiasına göre alacaklarına karşılık yaklaşık 80 milyon TL kendine çek imzaladığı anlaşılmıştı.

Ardından birde 20 milyon TL alacağı olduğu iddiasıyla çevre yolundaki benzinlik arazisine ipotek koymasının yanı sıra birde İPOTEK SÖZLEŞMESİ düzenlemesi ve bu durumu yönetim karar defterine işleterek diğer yönetim kurulu üyelerine imzalattığı iddiası gözleri Bağımsız Denetleme Kuruluna çevirdi.

Bugüne kadar her toplantıda uzun açıklamalarda bulunan Bağımsız Denetleme Kurulunun bu ipotek sözleşmesi konusunda camiaya hiçbir bilgilendirme yapmaması dikkati çekmiş oldu.

YILLIK %9 FAİZ İSTİYOR!

Kulüp arsalarını zimmetine geçiren, 80 milyon civarı kendine çek kesen ayrıca 20 milyon TL alacağım daha var iddiasıyla çevre yolu üzerindeki 3338 Ada 3 parselde bulunan yaklaşık 6.667 m² araziye ve üzerindeki tesisin tamamına ipotek işlemi yapmak için kendi kulübü ile arasında sözleşme dahi yapmış


Sözleşmenin en dikkat çekici maddesi ise Şartlar kısmı 1. Maddede belirtildiği üzere 20 milyon alacağa ilave olarak yıllık %9 faizin işletileceğinin yazılı olması.

10 MİLYON FAİZİ BU YOLLAMI GERİ ALIYOR?

Konuşmalarında herkesten çok Bursaspor’lu olduğunu ve yıllık cebinden 10 milyona yakın faiz ödediğini söyleyen Ali Ay’ın cebimden ödüyorum dediği faiz bedelinin tahsilâtını yine kulüpten bu yolla mı tahsil etmeyi planlıyordu sorusunu gündeme getiriyor.

Bilindiği gibi adı geçen tesis şu anda BTG firmasına kiralanmış olmasına rağmen üzerinde çok sayıda başka firmalardan ipotek ve haciz olduğu belirtiliyor buna rağmen Ali Ay alacağı 20 milyon ve yıllık %9 faiz için sıraya girmiş oluyor.

DASK SİGORTA PRİM VE MASRAFLARINI BİLE KULÜBE ÖDETMİŞ!

Sözleşmenin dikkat çeken bir diğer maddesi ise yine şartlar kısmının 2. Maddesi olarak dikkat çekiyor. Kulüp başkanlığı süresince Bursaspor sevgisinden sürekli bahseden Ali Ay, koyduğu bu ipotek nedeniyle sisin ve arazinin karşılaşılacak olası bir yangın, her türlü doğal afet ve depreme karşı sigorta ettirilmesini şart koşuyor.

Bu tür sözleşmelerde böyle bir sigorta maddesinin olabileceği doğal karşılanırken sigorta nedeniyle doğacak prim ve masraflarında kulüp tarafından karşılanmasını sözleşmeye yazdırmış. Kulüp hakkında sürekli cebinden para ödediğini bahseden devrik başkan Ali Ay’ın bu sözleşme ile sigorta primlerine kadar kulübe ödetmeye kalkması bu durumda aslında cebinden para ödemediğini de ortaya çıkarmış mı oluyor?

    

       

Haber : ADNAN ALP 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.