Hava Durumu

Video hakem Bursa maçında denenecek

Video Yardımcı Hakem sistemi, Bursaspor-Antalyaspor maçında denenecek... 29 Ekim pazar günü Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak mücadelede aktif olarak kullanılmayacak (offline) sistemden alınacak sonuca göre net bir karar verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Video hakem Bursa maçında denenecek
 Türkiye'de uzun süredir gündemi meşgul eden Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu önemli bir karar aldı. 


Daha önce ilk testi 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan sistem, Süper Lig'in 10. haftasında 29 Ekim pazar günü 16.30'da oynanacak Bursaspor-Antalyaspor maçında denenecek. Aktif olarak kullanılmayacak (offline) sistemden alınacak sonuca göre ilerleyen süreçte daha net bir karar verilecek. 


ÇALIŞMA ORTAMI RAHAT


VAR sistemi için Bursaspor maçının seçilmesinde ise Bursa Büyükşehir Stadyumu'ndaki çalışma ortamının rahatlığı gösterildi. VAR sistemi ayrıca 30 Ekim Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasında bir kez daha offline olarak gözlemlenecek. Bursaspor-Antalyaspor maçının hakem kararlarında da etkili olmayacak VAR sistemi için Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören geçtiğimiz günlerde 'Lig devam ederken, sistemin değişmesine karşıyım' şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.