Hava Durumu

“YE KÜRKÜM YE - 3” ALİ AY’A VAR, DEVLETE YOK!

Ocak 2016’da göreve gelen Ali Ay, görevi bıraktığı Haziran 2019 tarihleri arasında kulübün borcunu aldığının iki misline çıkarırken Vergi Dairesi, Milli Emlak ve SGK’ya ödeme yapmadığı BDK raporunda tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“YE KÜRKÜM YE - 3”  ALİ AY’A VAR, DEVLETE YOK!

Bağımsız Denetleme Kurulu (BDK) tarafından incelenen devrik başkan Ali Ay’ın 28 Mayıs 2018 – 23 Haziran 2019 tarihleri arasında yönetim olarak yapılan usulsüzlüklerin incelenmesinin ardından düzenlediği raporu Bursaspor camiası ve siz okurlarımız ile “Ye Kürküm Ye!” yazı dizisi olarak paylaşmaya devam ediyoruz.

Önceki günlerde “Menajer Ödemeleri” ve “Başarı Primleri Dağılımı” konularındaki tespitleri sizlerle paylaşmıştık, bugün ise BDK Rapor tarihinde Bursaspor Kulübünün devlet dairelerine olan borçlarının tespiti başlıklı konuları açıklayacağız.

ALİ AY, VERDİM DEDİĞİ PARALAR İÇİN BELGE AÇIKLAMADI!

Kulübe verdim dediği paraların belgelerini bugüne kadar hiçbir yerde açıklayamayan Ali Ay, verdiğini iddia ettiği paraları almak için devlet daireleri dâhil hiç kimseye ödemezken kendi alacakları nedeniyle kulüp gelirlerine temlik, haciz, ipotek koyarken, kulübün arsalarını habersizce zimmetine geçirmişti.         

ALİ AY’A VAR, DEVLETE YOK! 

Her kulüpte olduğu gibi Bursaspor’un da devlet dairelerine genelde her zaman borcu olmuştur, genellikle yönetimler bu borçları pek önemsemezler ama transfer dönemlerinde ilişiksiz belgesini alabilmek için bir miktar ödeme yaparak yapılandırmayı tercih ederler. Fakat sonrasında yapılandırılan borç maalesef yine ödenmeyerek borç hanesi kabarmaya başlar ve kulüp her zaman borçlu olmaya devam eder.

Aynen Ali Ay yönetiminde olduğu gibi, BDK raporunda da görüleceği üzere incelenen 28.05.2018 – 23.06.2019 tarihleri arasında oluşan Vergi ve Ecrimisil borçları ödenmediğinden raporda tablo halinde belirtilmiştir.

ALİ AY, KENDİ ALACAĞINA ATMACA OLMUŞ!

Hakkında üyelerin ve son olarak kulüp yönetiminin yaptığı suç duyurularında demirbaşları zimmete geçirmek ve kendi alacaklarına karşılık çek, senet, temlik, haciz gibi uygulamalar ile parasını kurtarmaya çalışan Ali Ay’ın üçüncü şahıslara, esnafa, devlet dairelerine ödemleri yapmadığı şikâyet konusu olmuştu. Diğer bir deyimle Ali Ay kendi alacaklarına atmaca olmuş denilebilir.

VERGİ DAİRELERİNE 59.7 MİLYON BORÇ VAR!

BDK’nın hazırladığı raporda devlet dairelerine olan borçlar aşağıdaki tablo ile dönemleri itibarıyla açıklanmış. Haziran 2019 öncesi itibarıyla Bursaspor’un devlet dairelerine olan toplam borcu 58.957.036 TL (ellisekizmilyondokuzyüzelliyedibinotuzaltı TL) olduğu kayıt edilmiş.

Ali Ay döneminde aynı zamanda kulübün borcu 500 milyonu aşarken, bu borcun nerelere ne ödendiği ayrı bir merak konusu olarak açıklanmaya ihtiyaç duyulan bir konu olarak gündemde duruyor. Ayrıca listede Özlüce tesislerinin 2013-2018 yılları arasında Milli Emlak’a olan 15 Milyon 468 bin 949 TL Ecrimisil borcuda faiziyle birlikte yer alıyor.  




SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA’DA (SGK) BORÇ DURUYOR!

Vergi Dairesi ve Milli Emlak’a olan borçların yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) da ödemeleri gerçekleştirmeyen Ali Ay, 9 Eylül 2019 tarihi itibarıyla kulübün bu kuruma olan toplam borcu 11.362.246 TL (onbirmilyonüçyüzaltmışikibinikiyüzkırkaltı) olduğu BDK raporunda açıklanmıştır.

Toplamda 11.362.246,59 TL olan bu borcun büyük bir kısmının (10.590.623,40 TL) Haziran 2019 tarihi öncesine ait borçlar olduğu da tespit edilmiştir. Ali Ay’ın ocak 2016 yılında yılın da göreve gelmiş olması üç yıl süresince SGK’ya da prim borçlarının ödemediği düzenlenen listede belirtiliyor.

İşte 09 Eylül 2019 tarihi itibarıyla kulübün SGK’ya olan borç listesi.  







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.