Hava Durumu

“YE KÜRKÜM YE - SON” KULÜP ALEYHİNDE 212 ADET AÇILMIŞ DAVA MEVCUT!

Ali Ay döneminin acı faturası artık gün yüzüne çıkmaya başladı. BDK Raporuna göre Futbol Kulübü, Futbolcu, Teknik Adam, Menajer, Devlet Daireleri, Personel, Çeşitli Tedarikçi ve Kurumların alacakları nedeniyle kulüp aleyhine başlattığı hukuki mücadelede dosya sayısının 212 ADET olduğu tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“YE KÜRKÜM YE - SON” KULÜP ALEYHİNDE 212 ADET AÇILMIŞ DAVA MEVCUT!

Bağımsız Denetleme Kurulu (BDK) tarafından incelenen devrik başkan Ali Ay’ın 28 Mayıs 2018 – 23 Haziran 2019 tarihleri arasında yönetim olarak yapılan usulsüzlüklerin incelenmesinin ardından düzenlediği raporu Bursaspor camiası ve siz okurlarımız ile “Ye Kürküm Ye!” yazı dizisi olarak paylaşmaya devam ediyoruz.

Önceki günlerde “Menajer Ödemeleri”, “Başarı Primleri Dağılımı”, “Devlete Ödenmeyen Borçlar” ve “Bedelsiz Dağıtılan Biletler” başlıklı konularını sizlerle paylaşmıştık, bugün ise BDK Rapor tarihinde Bursaspor Kulübünün en merak edilen konularının başında gelen hukuk dosyaları hakkındaki bilgileri açıklayacağız.

İLK İHRAÇ EDİLEN BAŞKAN ALİ AY OLACAK MI?

Yaklaşık 4 gündür okuyucularımız ve Bursaspor camiası ile paylaştığımız araştırmalar neticesinde özellikle taraftar ve genel kurul üyelerinden onlarca mesaj aldık. Bu mesajların neredeyse tamamı devrik başkan Ali Ay dönemine ait tepkiler ve sinkaflı mesajlardı fakat Bursaspor’un artık kendisi ile bir şekilde yüzleşmesi (gerçeklerin ortaya çıkması) nedeniyle her şeye rağmen bu araştırma sonuçlarını paylaşmak zorunda kaldık.

Bursaspor’un içinde bulunduğu koma haline girmesinde ve yine ülke futbol tarihinde süper lig şampiyonluğu yaşamış bir kulübü en küme düşürme unvanına sahip başkan sıfatıyla, ayrıca geçtiğimiz günlerde mevcut yönetiminde aldığı karar neticesinde yine Bursaspor tarihinde ihraç edilme kararı alınan ilk başkan unvanı kazanan Ali Ay oldu.

HACİZCİ, İCRACI, ZİMMETÇİ BAŞKAN İDDİALARI!

Ocak 2016 yılında göreve geldiğinde 250 milyon civarında borcu olduğu açıklanan Bursaspor’u Mayıs 2019’da süper ligden düşürdüğünde ise kulüp borcunun 500 milyonu aştığı açıklanmıştı. Ayrıca son olarak açıklanan BDK raporundan anlaşılacağı gibi esnaflar, futbolcular, teknik kadrolar, personeller, devlet daireleri gibi genelde hiçbir yere ödeme yapmadığı iddiaları gündemde.

Ali Ay görev yaptığı üç yıl boyunca sadece iddia ettiği kendi alacaklarını almak için kendi adına çekler haciz, ipotek, icra, arsaları gizlice zimmetine geçirmek gibi usulsüzlükler yaptığı iddia edilen Ali Ay hakkında defalarca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

TÜM BORÇLAR %20 ARTACAK! 

Kendi alacaklarına haciz, icra, ipotek gibi tüm yolları uygulamaya koyan Ali Ay, kulüpten alacağı olan teknik adamlar, futbolcular, personeller, devlet alacakları, esnaflar, kulübe hizmet veren şirketler dahil genelde kimseye ödeme yapmadığından bu alacaklıların hemen hepsi açtıkları davalar ile kulüpten alacaklarını işleme koymuşlar.

Zamanında ödemeleri yapılmayan alacaklarının ödenmediği için mahkeme sürecinde işleyen yasal faizleri, yargılama masrafları nedeniyle tüm alacakların yaklaşık %20 ye varan artış olacağı iddia ediliyor.

KULÜP ALEYHİNE İŞLEMDE 212 DAVA MEVCUT!

BDK Raporunda kulüp hukuk bürosundaki bilgiler neticesinde 05 Eylül 2019 tarihi itibarıyla kulüp aleyhine açılmış 212 Adet dava olduğu tespit edilmiş. Aşağıdaki tablodan anlaşılacağı gibi kulüp aleyhine açılmış çeşitli konularda devam eden toplamda 212 DAVA DOSYASI olduğu tespit edilmiş.

Ø Futbol Kulüpleri, Futbolcu ve /veya Menajerler tarafından FIFA, CAS ve UÇK nezdinde açılmış 59 ADET DAVA!  (Neredeyse tamamı 23.06.2019 dan önce açılan doyalar)

Ø Sporcu, Menajer, Tedarikçiler ve Kurumlar tarafından Asliye Mahkemelerinde açılmış 36 ADET DAVA!

Ø Personel tarafından İş Mahkemelerinde açılmış 29 ADET DAVA!

Ø Çeşitli kişi ve kurumlar tarafından İcra Hukuk Mahkemelerinde açılmış 3 ADET DAVA!

Ø Çeşitli kişi ve kurumlar tarafından Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılmış 3 ADET DAVA!

Ø Personel, Futbolcu ve çeşitli Tedarikçi Firmalar tarafından Arabulucuk biriminde bekleyen henüz sonuçlanmamış 30 ADET DAVA!

Ø Ayrıca Futbolcu, Menajer, Çeşitli kişi ve Kurumlar tarafından senetli veya senetsiz borçlar nedeniyle İcra Takibi başlatılmış 52 ADET DOSYA!

Tüm dosyalar ve davalar toplandığı anda kulüp aleyhinde hali hazırda açılmış 212 ADET DOSYA tespit edilmiş.

 

 

 

KULÜBÜN AÇMIŞ OLDUĞU DAVA SAYISI ISE SADECE 12 ADET!

Peki, kulübün alacakları nedeniyle açtığı davalara bakıldığı anda ise sayısı sadece 12 ADET DOSYA olara göze çarpıyor.

Bu tespitler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Ø Kulüp tarafından FIFA, CAS veya UÇK’da bir futbol kulübü için açılmış 1 ADET DAVA mevcuttur.

Ø Kulüp tarafından Vergi, İdare, İcra, Hukuk Mahkemelerinde bazı futbolcu ve çeşitli kişi ve kurumlar hakkında açılmış 11 ADET DAVA mevcuttur.

Kulüp haklı olduğunu iddia ettiği ve açtığı 12 ADET DAVA tespit edilmiş.

 

Sonuç olarak BDK raporundan anlaşılacağı üzere 5 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Bursaspor Kulübü aleyhine FIFA, CAS, UÇK, ASLİYE MAHKEMELERİ, İŞ MAHKEMELERİ, SULH HUKUK MAHKEMELERİ, ARABULUCULUK YETKİLİLERİ, İCRA MÜDÜRLÜKLERİ ve İCRA TAKİBİ olarak işlemde toplamda 212 ADET DAVA dosyası bulunmaktadır.

 

 

Araştırma - Haber : ADNAN ALP         
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.