Hava Durumu

Yoooook Artık!

Başkan Ali Ay, Menajer Özkan Doğan’dan 2 Milyon Borç Almış İddiası!

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yoooook Artık!
 Ø Bu iddiadan büyük başka bir skandal olamaz! Kamuoyunda konuşulan iddiada başkan Ali Ay, yapılan bir protokol ile menajer Özkan Doğan’dan kulübe 2 Milyon TL borç aldığı ileri sürülüyor. Camiada bomba etkisi yapan bu iddiaya Başkan Ali Ay’ın nasıl bir cevap vereceği merak konusu!  

Bursaspor nereye gidiyor? Ali Ay başkanlığında üç yıldır kulüpte her türlü skandallar oldu ama böylesi belki de futbol tarihimizde ilk defa oluyor. Ali Ay’ın son iki sezonda en üst seviyeye getirdiği borcun yarattığı ekonomik krizin bir nebze aşılmasına yönelik kulüp adına menajerden borç alındığı iddiası kamuoyunda bomba etkisi yarattı. İddiaya göre başkan Ali Ay, menajer Özkan Doğan’da 2 Milyon TL’lik borç aldığı ileri sürüldü.

Bir menajer bir kulüp başkanına neden borç verir? Diğer bir deyişle bir kulüp başkanı bir menajerden neden borç para alır? Bu konu üzerinde çok farklı senaryolar yazılabilir ama bu iddiaya göre Bursaspor’un Özkan Doğan’ın şirket veya şirketlerinden başka bir menajerlik firmasından oyuncu almaması karşılığında protokol yapıldığı ve 2 milyon TL’nin nakit sıkıntısını bir nebze gidermek için borç olarak verildiği iddiası.


ÖZKAN DOĞAN TESİSLERDE!

27 Mayıs akşamı Ali Ay’ın tekrar Bursaspor başkanı seçilmesi kesinleşince, menajer Özkan Doğan sosyal medya hesabından attığı tweet’te “Canım Ağabeyim Ali Ay tekrar Bursaspor başkanı seçildi, tebrik ederim” diyerek kutlama mesajında kullandığı “canım ağabeyim” cümlesi çok dikkat çekmişti. Ali Ay tekrar seçimi kazandıktan sonra haziran ayı içinde yapıldığı iddia edilen bu protokol hakkında başkanın ne diyeceği merak konusu.

Geçtiğimiz günlerde Gazete Bursa’da yayınlanan ve kulüp menajerinin görevden alınmasıyla üstü kapatılmak istenen “Paul Le Guen Transferi” haberinde ismi geçenlerden biri olan Menajer Özkan Doğan çok yakın bir süre önce İbrahim Yazıcı tesislerine gelerek tüm gününü geçirmişti.


ÖZKAN DOĞAN OLMADAN MESSİ BİLE GELEMEZ!

Daha önceki haberimizde bahse konu Paul Le Guen’in şahsına verilen 300 bin Euro’luk senedin menajerler Metin Korkmaz ve Özkan Doğan’dan çıkması zaten yıllardır kulüp ve menajerler arasında yaşananları ortaya çıkarmıştı. Bunu çok masumane bir ticaret olarak gösteren başkan Ali Ay’a konuyla ilgili sorduğumuz sorulara başkanın henüz hiçbir cevap vermemesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Aynı zamanda Menajer Özkan Doğan’ın menajer arkadaşlarına “Bursaspor’a Messi’yi dahi getirseniz, benden geçmeden kulübe sokamazsınız!” dediği şeklinde iddialar Özkan Doğan’ın Bursaspor ile arasındaki ilişkinin boyutunu ortaya koyuyor. Bu iddianın cevabını mutlaka Özkan Doğan vermesi gerekir ama başkan Ali Ay’ın bile bir açıklama yapması gerekiyor çünkü Bursaspor hakkında hiçbir menajer bu dedikoduya bile sebep olmamalıdır.

 
PFDK BİLE OLAYLARIN FARKINDA!

Futbol camiasında deyim yerindeyse kulüp ve menajer arasında her zaman karanlık noktaların olduğu bu noktaların sürekli olarak çeşitli dedikodulara neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca PFDK önceki gün yaptığı toplantıda, menajer ödemelerinin Federasyona bildirilmemesinden dolayı Bursaspor’a ihtar cezası verdiğini yaptığı açıklamayla ilan etmişti.

 
TEK SUÇLU HÜSEYİN GEDİK Mİ?

Fransız teknik adama yıllık ücretine mahsuben verilen 300 bin Euro’luk senedi menajerlerin tahsil ettiği haberi bayramdan sonraki ilk iş gününde etkisini göstermişti. O dönemde tüm transferlerin içinde bulunan kulüp menajeri Hüseyin Gedik ve eski futbol şubesi sorumlusu yönetici Hasan Parlakay ikilisinden sadece Hüseyin Gedik görevden alınmıştı.

Hatırlanacağı gibi eski yönetici Hasan Parlakay, bu haberi yapan arkadaşımız Adnan Alp’i telefonla arayarak mahkemeye vermekle tehdit etmiş ama haberin yalanlanır tarafı olmadığından olacak bugüne kadar Adnan Alp hakkında hiçbir dava açılmamıştı.


ALİ AY CEVAPLAYAMIYOR?

Bu haberde başkan Ali Ay’a cevaplamasını istediğimiz 5 soru sormuştuk fakat başkan Ali Ay henüz bu sorulara cevap veremezken yaptığı tek şey Adnan Alp’i cezalandırmak adına İbrahim Yazıcı tesislerine girmesine yasak getirmişti. Sorumlu gazetecilik gereği bu soruları ilk sorduğumuz günden sonra hemen her gün yayınladık ama halen başkan Ay bir cevap veremedi.

Bu soruları unutmuş! Olma ihtimaline karşı bir kez daha soruyoruz!

1 - Fransız’ın son dakikada fazladan para istemesine neden karşı çıkılıp vazgeçilmedi? Bu rakamı kimler nasıl kabul ettirdiler? 

2 - Kulübün Paul Le Guen ismine yazdığı senet için icraya gelindiğinde keşidecinin MEÇ menajerlik olduğunu nasıl kabullendiniz? Fransız’a bunun hesabını nasıl sormadınız ve aylarca çalıştınız?

3 – Hala bu menajerlik şirketleriyle (veya uzantılarıyla) çalışacak mısınız?

4 – Ayrıca bu Menajerlik şirketleri veya uzantılarıyla yaptıkları tüm transferlerde yetkili olan Hüseyin Gedik ve Hasan Parlakay hala görevlerine devam edecekler mi?

5 – Bu transfer için Özkan Doğan ve Metin Korkmaz’ın DGN Sports ile MEÇ Menajerlik şirketine fatura karşılığı ne kadar ödeme yapıldı?

Bu sorulara maalesef başkan halen cevap veremedi ama dördüncü soru haberin etkisiyle cevabını kendiliğinden buldu ve menajer Hüseyin Gedik görevden alındı, Hasan Parlakay’ın ise bir süre kulübe gelmemesi sağlanırken zaten seçimlerde de yedek yönetime kaydırılmıştı.

 

Oysa bu haber sonrasında özellikle sosyal medyada oluşan kamuoyunda Hasan Parlakay’ın başkan Ali Ay tarafından istifasının istenerek “git mahkemede aklan gel” şeklinde şeklin de talepler oluşmuştu. Fakat ne Ali Ay nede Hasan Parlakay bu taleplere duyarsız kalmıştı.

            

 

 

Haber : Adnan ALP
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.