Hava Durumu

Buruk bayram

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2018 11:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2018 11:57
 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos’ta ödeneceğini bildirmişti. Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi ve açıklamaya: “Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos’ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun” demişti.

Bu açıklamanın yapılmasından çok zaman geçmemiş olmasına rağmen 20 Ağustos yani dün, yani kurban bayramı arifesi dul ve yetimlerin de bulunduğu milyonlarca vatandaşa bayram öncesi aylıklarını alamadı. Çok çok üzücü bir durum.

Bankada işlemlerim olduğu için Halk bankasına uğradım, kapıda onlarca yaşlı bekliyordu. Aralarından sıyrıldım işlemlerimi yapmak için sıra beklerken yüksek bir sesle “maaşlar ayın 27sinde yatacakmış beklemeyin” dendi. Ben üst katta olduğum için alt katta olup bitenlerden habersizdim. İşlemlerim bitti ve alt kata indiğimde yaşlı amcalar ve teyzeler banka çalışanlarına oğlum – kızım “Cumhurbaşkanı yatırılacak dedi, bakan hayırlı olsun dedi, siz yanlış bakmış olmayın” cümleleri ardı ardına soruluyordu. İçin burkuldu. Dışarıya çıktığımda ise daha büyük bir şok. Amcanın biri bir kaldırımda teyzenin diğeri başka bir kaldırımda oturmuş ve gözyaşı döküyorlardı. Canım yanı hem de nasıl. Kim bilir alacakları aylık ile neler yapacaklardı. Belki kurban keseceklerdi, belki torunlarına harçlıklar vereceklerdi ya da belki de ekmek almak gibi daha acil ihtiyaçları bulunmaktaydı. Hiç bilmiyorum. 4 tane su aldım ve gözyaşı döken teyze ve amcaya verdim.

Sonra düşündüm kaç kişi bu durumda, kaç kişinin büyük beklentisiydi.  Şimdi buradan sorumluluklarını yerine getirmeyip bu yaşlı insanları üzenlere sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Her ne olursa olsun bu yaşlıların mağduriyetleri giderilemez mi? Maaşlarını alamayacak olan bu yaşlı insanların diğer emeklilerden farkı nedir? Görevini yapmayanlara defalarca bunu soruyorum…

Eğer yetkili biri olsaydım, kriz masası kurar ve bayrama girmeden maaş alamamış tüm vatandaşlara maaşlarını verirdim. Çünkü söz verilmiş bir iş olduğu için.

Kurban bayramı ile ilgili tüm yazımı değiştirerek size böyle bir yazı yazdım. Bugün bilin ki emeklilerimizin bir bölümü maaş alamadı. Yani bayrama buruk gireceklerdir. Bayramın birleştirici ve yardımlaşma gücünü kullanarak bugün onlara daha bir hassasiyetle davranalım. Gerçi maaşlarını almış olsalar da aynı şeyi yaparız biliyorum ama bugün biraz daha hassas davranmakta fayda var.

Değerli okurlarım Dua kapılarının ağzına kadar açık, bela ve kötülüklerin arındırıldığı bu güzel günde Kurban bayramınızı tüm sevdiklerinizle birlikte hayırlı ve mutlu geçirmeniz dileğiyle Mübarek Kurban Bayramınızı Kutlarım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.